Nyheter fra Samsung som forenkler livet ditt

I jungelen av nye duppeditter og gadgets – hva er det som faktisk kommer til å utgjøre en forskjell? Vi tok turen til Samsungs norske hovedkontor på Skøyen for å få svar.

Møterommet i Karenslyst Allé er for anledningen fylt opp med en hel haug ulike Samsung-produkter. Mye har jeg sett før, som VR-brillene og smartklokkene som ligger pent dandert utover konferansebordet – men det er i hvert fall én dings jeg aldri har vært borti før. Den er helt svart og ser ut som en hockeypuck.

Hockeypucken heter DeX Station og viser seg å være Samsungs nye store stjerneprodukt.

Mobilen som pc – endelig en løsning som funker
Med DeX kan du koble din Galaxy 8-mobil til en skjerm, tastatur og mus. Dermed kan du bruke mobilen din som en datamaskin.

Jeg vipper opp et lokk på DeX og legger mobilen oppi. Vips, så dukker det opp en startskjerm på tv-en i enden av møterommet. Det ser ut som hvilken som helst pc-desktop. Imponerende. Samtidig husker jeg med gru hvordan min gamle S2 nesten brant opp da jeg koblet den til tv-en.

Akkurat dét trenger jeg ikke være redd for lenger.

Maskinvaren har blitt så bra at man kan kjøre flere programmer samtidig, uten å være bekymret for overoppheting. En Youtube-video i Full HD ruller over skjermen.

Bildet er krystallklart, og det er null problem å jobbe i Word og Outlook samtidig. Vinduer minimeres og maksimeres som på en vanlig Mac- eller Windows-maskin.

Dropp laptopen på jobbreise
Med unntak av tunge bilderedigeringsprogrammer og slikt, kan du gjøre akkurat det samme med mobilen som med en pc. Office-programmer funker akkurat slik du forventer, og du kan selvfølgelig bruke Citrix. Perfekt for deg som jobber mye borte fra kontoret, og ikke vil drasse med deg pc-en. Det er lett å se for seg at DeX kommer til sin rett når man skal holde presentasjoner for kunder.

Og ja, mobilen er fortsatt en mobil.

Med et headset kan du fortsatt ta telefonen når det ringer, selv om mobilen er i desktopmodus. Og SMS-ene dine dukker selvfølgelig opp på skjermen. Du har med andre ord mobil og pc i ett.

Eksisterende produkter blir bedre
DeX er den største konkrete produktnyheten Samsung har akkurat nå. Hva annet kan vi forvente å se fra teknologigiganten i årene fremover?

Selskapet holder naturlig nok kortene tett til brystet. Det som er helt sikkert er at produkter som allerede finnes på markedet, vil bli stadig bedre. Det tar gjerne tid før et produkt får «satt seg» og potensialet blir tatt ut. Det ser vi med VR-briller for eksempel. Mange trodde jo at VR først og fremst skulle handle om spill og underholdning til privatmarkedet, men nå ser vi at det brukes mye mer av aktører i næringslivet.

Smartmobilene er blant produktene som alltid er i endring.
Det er bare å se hvordan de nyeste modellene til Samsung ser ut. Høye, tynne mobiler som gjør det lettere å multitaske. For ikke å snakke om innmaten. Smartmobilene blir smartere, og med Bixby har du alltid en personlig assistent i lomma. Foreløpig støtter Bixby bare engelsk, men i fremtiden kan du for eksempel si: «Hent det bildet jeg tok i Roma og send det til kona», og Bixby fikser det for deg.

Betal med mobilen og ha billetter på klokka
Smartklokker, som mange opplevde som «gimmick-produkt» de første årene, blir stadig vanligere å se rundt nordmenns armledd, og er i ferd med å ta over mange av mobilens oppgaver. Trening, musikk, enkle apper og meldinger. Nå kan du ha billetten tilgjengelig på klokka når jeg du ute og flyr. Teknologien setter nesten ingen grenser lenger, så det er vanskelig å spå hvilke tjenester som finnes i fremtiden.

Med ett unntak:
Det er bare et tidsspørsmål før Samsung Pay kommer til Norge. Kort fortalt er det en tjeneste som gjør det mulig å bruke mobilen din som bank- og kredittkort. Det funker på nær 100 prosent av alle eksisterende bankterminaler, og er i ferd med å ta helt av i Sverige. Rett og slett en «game changer».