iPhone 8 og iPhone X – dette er nyhetene

Apple har lansert sine siste produkter og de mest spennende er helt klart de nye iPhone-modellene. Nytt i år er den iPhone X (ti) som er den absolutte toppmodellen med en forventet startpris på i underkant av 11.000 norske kroner.

Etterhvert som mobiltelefonene har blitt bedre og mer teknisk avanserte har prisene fulgt etter. Apples nye toppmodell iPhone X sprenger nå alle grenser for hva en mobiltelefon koster. Kan den i det hele tatt forsvare en pris på 11.000? Hva gjør den så dyr?

Dette er iPhone X:

 • Skjerm
  Skjerm på 5,8 tommer (iPhone 8 Plus er på 5,5 tommer), men på grunn av at skjermen går fra kant til kant på telefonen er den ikke så mye større en fjorårets største, iPhone 7 Plus, og årets oppdaterte  iPhone 8 Plus.
 • Ingen hjem-knapp
  I stedet får du opp startskjermen med et trykk på midten av skjermen. Er mobilen i bruk og du vil tilbake til hjem/startskjermen kan du sveipe opp fra bunnen i stedet for å trykke på hjemknappen som du er vant til fra andre iPhone-modeller.
 • Ansiktsgjenkjenning
  Med en hel skjerm som dekker hele fronten har Apple gått bort fra fingeravtrykkssensor og i stedet gått for ansiktsgjenkjenning som sikkerhet for mobilen.
 • Trådløs lading
  Med årets modeller er det også mulig å lade iPhone trådløst. Med kabel er hurtiglading også tilgjengelig. Gjelder alle de tre nye modellene iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus er en erstatterne til dagens toppmodeller iPhone 7 og iPhone 7 Plus, og disse er også forbedret på flere områder fra fjorårets modeller:

 • Prosessor
  Aller årets modeller er oppdatert med ny og bedre hardware. A11 Bionic-prosessoren skal sørge for at iPhone holder følge med de andre toppmodellene på markedet.
 • Kamera
  Kameraet på årets modeller fungerer fjorårets, men er utstyrt med enda bedre linser og ikke minst sensorer og hardware som sørger for enda bedre digital bildekvalitet. På iPhone X er disse enda mer påkostet enn på iPhone 8 Plus, og skal dermed kunne ta enda bedre bilder. Det oppgraderte kameraet gjør at iPhone 8 og X nå kan gjøre opptak i 4K.

Mobilen alle vil ønske seg
IPhone 8 mobilene er et bra steg videre fra fjorårets iPhone 7, men årets store nyhet er utvilsomt iPhone X. Den er hakket vassere på alle måter og blir Apples soleklart nye toppmodell. Designmessig er den en “liten” perle med den flotte skjermen fra kant til kant. Prisen gjør iPhone X så dyr at den blir uoppnåelig for mange og dermed kanskje enda mer ettertraktet.

iPhone 8 får du kjøpt i Telenors nettbutikk, eller hos din forhandler. iPhone X kommer for salg senere på høsten.

En annen liten nyhet var lanseringen av Apple Watch Series 3 og at du nå kan laste ned iOS 11.