iPhone 8 – hva er nyhetene

Den største forbedringen på iPhone 8 er helt klart den nye prosessoren, og det er nettopp den ekstra datakraften som sørger for at iPhone fortsatt vil være en av de beste jobbmobilene på markedet.

Den kanskje viktigste oppgraderingen fra iPhone 7 til iPhone 8 er den nye og kraftigere prosessoren. Den samme prosessoren er brukt i både iPhone 8 og i den nye toppmodellen iPhone X.

Hvor mye raskere mobilen er i praktisk bruk vet vi ikke før vi har testet den. I praksis skal den være 30 prosent raskere enn fjorårets modell, men det får vi ikke bekreftet før den blir testet skikkelig. Den nye prosessoren skal også være mer batteribesparende i drift.

Trådløs lading

Glass på baksiden og trådløs lading
Designmessig er den oppgradert med glass på baksiden, noe som gjør den lekrere, men også mer utsatt for støt og knusing. Glasset skal visstnok først og fremst være der for å kunne få på plass trådløs lading. Trådløs lading har vært savnet fra iPhone en stund, men nå er det endelig på plass. Glasset skal forresten i følge Apple være, “det sterkeste glasset noen smarttelefon har hatt, både på for- og baksiden.”

Apple benytter seg av det eksisterende Qi-systemet for trådløs lading, det samme som blant andre Samsung bruker. Forvent derfor en enda bedre spredning av denne teknologien, også i biler og på hoteller.

Tre forskjellige farger

Nye høyttalere
Begge modellene har også nye stereohøyttalere, som spiller 25 prosent kraftigere og har en dypere bass.

Tre farger
Både iPhone 8 og 8 Plus kommer i tre farger, stellargrå, sølv og gull.

Støv og vannavstøtende
Den er som forgjengeren, støv og vannavstøtende i henhold til IP67-standarden

Oppgradert kamera

Kameraet er oppdatert med bedre sensorer og software slik at det tar enda bedre bilder enn iPhone 7. Som i fjor har ikke den minste modellen to kameraer, så om du skal ha mulighet til å ta bilder i portrettmodus må du gå for iPhone 8 Plus.

Bedre kamera

Skjerm
Begge modellene har samme skjermstørrelse som forgjengerene sine, men skjermene er oppgradert med enda høyere oppløsning. Begge skjermene har Retina HD-skjerm med True Tone (hvitbalansen tilpasser seg automatisk lyset i omgivelsene) og 3D Touch.

iPhone 8 er klargjort for AR, augmented reality, såkalt utvidet virkelighet. Dette er teknologi som gir muligheter for morsomme spill og apper.

iPhone 8 får du kjøpt i Telenors nettbutikk, eller hos din forhandler.