Huawei P10 – en glemt mobil i toppklasse

Den koster 2000 kroner mindre enn iPhone 7 og Samsung S8 og er minst like bra på alle områder. Likevel har Huawei kun 4 prosent av markedsandelen i Norge. Her er tre gode grunner til at du bør vurdere P10 når du trenger ny mobil.  

At iPhone kan smykke seg med tittelen, mest populære mobil, kommer vel ikke som en overraskelse på noen. Heller ikke at Samsung ligger hakk i hæl. Vel fortjent, for de er begge to svært gode mobiler. Men for nesten 2000 kroner mindre får du en mobil som er like bra og kanskje til og med bedre på enkelte områder, nemlig Huawei P10 som ble lansert i februar i år.

En fryd for øyet
Det visuelle har åpenbart blitt satt i førersetet under utviklingen av Huawei P10. Den både ser ekstremt bra ut og har en kamerafunksjon som får bildene dine til å se ekstremt bra ut.

P10 kommer i en rekke farger, men er dessverre bare tilgjengelig i sort, sølv og gull i Norge. Til gjengjeld kan du velge den med enten høyglans og sandblåst finish. I tillegg leveres den med ripefritt herdet glass. Mange hevder at mobilprodusenten er hekta på iPhone, på grunn av alle likhetene. De er begge stilrene og minimalistiske, slanke og ligger godt i hånden. Men i motsetning til iPhone 7, ligger kameralinsene på Huawei P10 i flukt med mobilens bakre del. Veldig elegant utført. Og kamerafunksjonen er helt klart en av de store fordelene med P10.

Kamera i toppklasse
Huawei samarbeider med den prestisjetunge kameraprodusenten Leica, og årets flaggskip har et forbedret dobbeltkamera som virkelig tar fotograferingen til nye høyder. Med dobbelt linsesystem får man blant annet effekten med bluret bakgrunn mens objektet i front er sylskarpt.

En av mange finesser med kamerafunksjonen er den dynamiske belysningen, som finner skygger og mørke steder og tilfører et jevnere lys. Kameraet skifter også automatisk over til vidvinkel når flere skal være med på en selfie, og fokusen er både lynrask og treffsikker. Du kan stille inn ISO, lukkertid og blender, og både sort/hvitt-kameraet og fargekameraet gir crispy og rike fargetoner. Kort sagt, et imponerende mobilkamera, som for de fleste vil kunne erstatte et godt kompaktkamera – og ja, til og med speilrefleksen.

Kraftig batteri og lynrask ytelse
Systembrikken i Huawei P10, Kirin 960, er en av de kraftigste på markedet og ytelsen er upåklagelig. Med 4 GB RAM kan hvilke som helst spill og apper kjøres uten snev av forsinkelse, og det er vanskelig å se for seg at dette blir utdatert med det første. De fleste utviklere i dag er opptatte av at ikke appene skal være for tunge. Denne mobilen har også bedre batterikapasitet enn både iPhone 7 og Samsung Galaxy S8 og er i tillegg rustet med Super Charge-teknologi. Det betyr at du får hele 30 prosent batterilevetid etter kun 10 minutter. Veldig praktisk i en hektisk hverdag.

Mange sverger enten til iPhone eller Samsung, med god grunn. Kjøper man en av disse, er man garantert kvalitet. Men er du opptatt av å få mye mobil for en billig penge, er Huawei P10 et godt mobilvalg. For omtrent 2000 kroner mindre, får du rett og slett en lynrask kraftplugg av en mobil med rålekkert design og et av markedets desidert beste kamera.

Ta en nærmere titt.