Samsung Knox – skreddersy mobiler og nettbrett etter bedriftens behov

Med Knox Customization kan Samsung-enheter gjøres om til kiosker, kasseapparater, restaurantmenyer og skreddersydde jobbmobiler.

Hvorfor må det egentlig være sånn at en mobil alltid kommer ferdig levert med det samme utseendet, funksjonene og appene – uansett hvor du kjøper den og hva du skal bruke den til? Det er dette spørsmålet Samsung har stilt seg under utviklingen av Knox Customization.

Spesialbygde apparater
Mange bedrifter kjenner allerede til Knox, men først og fremst som en sikkerhetsprogramvare. Knox blir brukt som et «sikkerhetsskall» over den underliggende Android-programvaren. Det er denne teknologien som nå blir brukt på nye måter.

Med Customization har Samsung samlet alle mulighetene som ligger i Knox-plattformen til et sett med verktøy som kan gjøre mobiler og nettbrett om til spesialbygde apparater. Samsung kan programmere enheten din slik at den kan brukes som restaurantmeny, informasjonsskjerm, GPS, innsjekkingsautomat – ja, hva som helst egentlig.

Prekonfigurerte jobbmobiler
Ved hjelp av et admin-verktøy kan mobilene komme fiks ferdig med alt installert uten at IT-ansvarlig trenger å gå rundt og manuelt sette opp e-postkontoer og programvare til alle ansatte. Dette kan kombineres med Knox Customization for utvidet skreddersøm, som for eksempel å plassere bedriftslogoen din som bakgrunnsbilde.


Hvordan har Knox Customization blitt tatt i bruk siden tjenesten ble lansert i 2016? Her er et par eksempler:

Interaktive taxiturer i Amsterdam
Taxiselskapet Cabture i Amsterdam ønsket å gi passasjerene sine muligheten til å se ulike ruter, prisinformasjon og hotell- og restaurantinformasjon underveis. De ville også gjøre det enkelt for kundene å gi feedback. Løsningen var å installere et nettbrett i baksetet, skreddersydd med GPS-tracking, taksameter og informasjon om reisemålet.

Som en bonus kan Cabture bruke skjermen som et digitalt reklameboard og dermed tjene penger på å selge reklameplass. Sjåførene kjører dessuten mer uforstyrret, siden passasjerene nå bruker nettbrettet til å finne ut av ting de lurer på underveis.

Underholdningsrevolusjon i skyene
Utviklerne i Mezzoglobal fikk i oppdrag å lage et helt nytt in-flight underholdningssystem til et flyselskap som satser på forretningsreiser. Det var viktig å gjøre dette uten å modifisere selve flysetene – da det ville medført lange godkjenningsrunder hos det amerikanske luftfartstilsynet.

Rustet med Samsung-nettbrett og Knox Customization har de laget et underholdningssystem som ikke bare er skreddersydd for kresne forretningskunder (med kiosk, tv-serier, filmer og informasjon om reiser), men som kunne installeres med minimale justeringer av seteryggene. Faktisk ble hvert sete 2-4 kilo lettere, noe som sparer selskapet flere titalls millioner dollar i drivstoffkostnader hvert år!

Les mer om Samsung Knox Customization her