Virtuell virkelighet gir ekte muligheter

Kreativiteten kjenner ingen grenser når bedrifter tar i bruk VR-briller for å skape helt nye opplevelser. Vet du ikke hvor du skal starte? La deg inspirere av hva andre har gjort.

VR-briller var ment å revolusjonere markedet for hjemmeunderholdning, men slik har det ikke gått (ennå). Faktisk viser en undersøkelse fra 2016 at kun 5 prosent av norske hjem har VR-briller. I stedet er det bedriftsmarkedet som har trykket brillene til sitt bryst – unnskyld, sine øyner – og bruker teknologien på stadig nye og spektakulære måter.

«Men, det er vel ikke noe for oss», hører jeg du tenker, «vi driver jo bare et snekkerfirma/advokatbyrå/en frisørsalong» (stryk det som ikke passer). Det er her jeg tror du tar feil. Hvilket som helst selskap kan dra nytte av mulighetene som ligger i VR-teknologien, så lenge ideen er god nok.

Sjekk hva andre har gjort og bli inspirert:

Lar deg oppleve Norge i VR
Visit Norge har laget en app som gjør det mulig å oppleve landets mest spektakulære landemerker gjennom VR-briller. Fra fugleperspektiv får du 360-graders panoramautsikt over dype fjorder, dramatiske fossefall, fjell og isbreer.

Forbereder barn på MR-skanning
Å gjennomføre en MR kan være en skummel opplevelse for barn. Derfor ender man ofte med å legge barn i narkose når de skal gå gjennom dette. Det har Kings College Hospital gjort noe med. De har laget en app som forbereder de små pasientene på hva de skal gjennom. På med VR-brillene, og vips så befinner de seg i MR-rommet og kan se seg rundt. De møter til og med en lege som forklarer dem hva som skal skje. En bedre måte å forberede seg på den nervepirrende undersøkelsen skal man lete lenge etter.

Gjør det kult å kjøpe IKEA-kjøkken
Den svenske møbelgiganten har lansert en egen VR-app som lar deg utforske ulike kjøkkenløsninger uten å være fysisk tilstede i butikken. Ved hjelp av to håndkontrollere kan du åpne skuffer, forandre på teksturen på overflatene og oppleve kjøkkenet fra en lavere høyde – som om du var et barn. Men du, kjøttbollene må du lage selv.

Prøvekjør biler og stridsvogner(!)
Hos Mercedes økte salget av C-klasse med 30 prosent etter en kampanje hvor kundene fikk «prøvekjøre» bilene med VR-briller, melder msn.com. Samme nettsted skriver også at Forsvaret allerede har testet bruk av VR-briller for å kjøre stridsvogner.

Mental trening i politiet
«Med VR-brillene foran øynene og hodetelefoner på ørene, tas visepolitimesteren inn i en annen verden. I den virtuelle virkeligheten får hun beskjed om å se etter mistenkelige personer på et kjøpesenter». Politiet i Trondheim tester ut hvordan VR-briller kan trene grunnleggende hjerneferdigheter og etter hvert politiscenarioer.

Føler du fortsatt at det er vanskelig å komme opp med ideen som skal løfte nettopp din bedrift ut i den virtuelle virkeligheten, kan du ta det helt med ro: Snart kommer et blogginnlegg hvor vi viser hvordan ulike bransjer kan ta i bruk VR-teknologien. Følg med!