Vipps-tips for bedrifter

Det finnes 2 millioner vippsere der ute – mange av disse er kanskje potensielle kunder for deg? I så fall gjelder det å være der de er. Nå har Vipps fått ulike muligheter for små og store bedrifter, organisasjoner, foreninger og lag.  

Vipps gjør det, som kjent, enkelt å betale. Denne fordelen kan flere enn privatpersoner dra nytte av. I sin aller enkleste form trenger du ikke engang en terminal for at betalingen går rett inn på konto. Den fungerer som erstatning for kort eller kontanter, men de fleste virksomheter trenger litt mer avanserte funksjoner for å holde orden i regnskapet. Disse løsningene ligger klare.

Vipps for bedrift har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, og du betaler kun for bruken. Enkelt, raskt, rimelig og ganske så smart. For når pengene kommer rett inn på konto er jo betalingen sikker som banken.

Hvordan bruke Vipps i bedriften din?
Det eneste kravet er at kundene har en smartmobil. Det er enkelt å komme i gang, raskt og enkelt å betale for kunden, og betalingen kan gjennomføres fra låst skjerm.

Er du allerede satt opp med terminal og kassasystem, er Vipps tilgjengelig gjennom din leverandør av terminal- og kassasystem. Ved å integrere Vipps mot terminalen er det bare å holde telefonen over terminalen, og kunden godkjenner med et fingeravtrykk når varene er slått inn.

Vipps kan også integreres mot kassasystemet. Da legger du inn kundens telefonnummer i kassa og sender en betalingsforespørsel til kundens telefon. Rutiner og regler er også på plass. Du mottar nemlig også rapporteringsfiler som går inn i ditt økonomisystem.

Hva med Vipps i nettbutikken?
Null problem. Med Vipps og rett på nett, kan kundene dine handle – uten å oppgi kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode. Her kan du bestille Vipps for nettbutikkene din.

VippsGo for organisasjoner, lag og foreninger
VippsGO er et nytt tilbud for mindre utsalgssteder og er perfekt for lag og foreninger som har en kiosk, pølsesalg eller annet. Med VippsGo kan kundene bestille og betale før de kommer til kassa. Du setter med andre ord opp en liten butikk rett i mobilen. Det er betaling i sin aller enkleste form, rett og slett. Du kan også legge til flere utsalgssteder til din Vipps-profil – for eksempel ett for ballonger, ett for sukkerspinn og ett for lotteriet.

Vipps Faktura – ikke skyld på treg postgang
Hvert år sendes det 164 millioner papirfakturaer i posten. Ingen ønsker å ta levebrødet fra hverken postmenn eller -kvinner, men hvert skritt nærmere det papirløse samfunnet er vel et skritt i riktig retning? Med Vipps Faktura kan kundene dine betale når og hvor de vil. Det betyr at pengene kommer inn raskere, likviditeten blir bedre (og i noen tilfeller også nattesøvnen).

VippsPortalen – alt på ett sted
Er du Vipps bedriftskunde eller bruker Vipps som betaling i din nettbutikk, app eller butikk, kan du logge inn i VippsPortalen. Her samles alle transaksjoner, salgssteder og rapporter på ett sted.  Resultatet er at alt blir enklere og du får bedre oversikt.

Hvordan komme i gang med Vipps?
Det er ikke så mye som tyder på at utviklingen går bakover, så det er kanskje greit å hive seg på først som sist. Bestiller du en Vipps-profil nå, blir du søkbar i Vipps-appen allerede etter 24 timer. Det er ikke gjort på et vips, men i hvert fall på et blunk.

 • Stian Egersen

  Ganske rart at det ikke går an å få alt i samme rapport.
  For å se hva som faktisk har kommet inn på kontoen må en velge «Oppgjørsrapport», som både viser hva betaleren har betalt, hvor mye som går til DNB&Co (1,75%) og hvor mye som havner på kontoen til sykkelklubben.
  For å se om betaleren har lagt igjen en melding om hvorfor en har betalt må en inn på «Salgsrapport». Men hvis han ikke har skrevet en melding så må en inn på:
  Forsiden viser hvem som har betalt.
  Så per i dag må jeg sitte med 3 Excel-ark og sammenligne beløp og dato for så å lage et fullstendig bilde, slik at kiosk-salg og påmeldingssalg kan skilles, og medlemsskap kan identifiseres.
  Takk for et fantastisk system. Lenge leve byråkratiet. Wow… burde vært mulighet for å konfigurere hvilke felt en vil ha med i rapporten…