samsung S8

Lure tips og triks til Samsung S8 og S8+

Har du gått til innkjøp av en splitter ny Samsung Galaxy S8 bør du bruke den for det det er verdt. Her er tipsene som gjør deg til en superbruker.

 1. Bruk Smart Lock
  Med denne funksjonen kan du velge «Pålitelige steder» eller «Pålitelige enheter» som gjør at tastelåsen på mobilen deaktiveres. For eksempel kan låsen være avslått når du er på jobb, hjemme eller i bilen din. Straks mobilen merker (ved hjelp av bluetooth/gps/WiFi) at du forlater et «pålitelig sted» aktiveres tastelåsen igjen.
 2. Lås opp mobilen med biometrisk skjermlås
  Med Samsung S8 har du tre biometriske måter å låse opp mobilen på: Iris-skanner, fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. Iris-skanner er aller best, faktisk opptil 200 ganger sikrere enn fingeravtrykksleseren. Enkelt er det også: Hold mobilen i øyehøyde når du ser på sirklene på skjermen for å skanne øynene dine.
 3. Opprett en Samsung-konto
  Den gir deg flere fordeler, blant annet «Finn Min Mobil».  Ved å gå inn findmymobile.samsung.com kan du ved hjelp av GPS-tracking se nøyaktig hvor mobilen din befinner seg. Der kan du også fjernlåse og fjernslette mobilen, sjekke samtaleloggen og ringe mobilen. Med Samsung-kontoen får du også tilgang til Samsung Cloud, Samsung sin egen back-up-tjeneste.
 4. Vedlikehold enheten
  Inne på innstillinger finner du noe som heter «Enhetsvedlikehold» som viser deg en oversikt over batteriforbruk, lagring, minnebruk og sikkerhet. Trykk på «Fiks» så forbedrer mobilen alle kategoriene. For eksempel ved å lukke applikasjon med unormalt høyt batteriforbruk.

I tillegg finnes det er rekke småtriks som gjøre hverdagen din litt mer oversiktlig, trygg og effektiv:

 • Når du er inne på samtaleloggen: Stryk mot høyre, så ringer du kontakten. Stryk til venstre for å sende han eller hun en melding.
 • Når du er inne på en melding: Løft mobilen til øret, så ringer du automatisk til personen.
 • SOS Meldinger: Aktiver denne, trykk tre ganger på låseknappen. Da sender mobilen melding til forhåndsbestemte personer, med mulighet for lydopptak og automatisk bilde.
 • Game Launcher: Samler alle spill på ett sted, med mulighet for å skru av pop-up-varsler fra meldinger.
 • Ta bilde på 1-2-3: Kameraet starter opp øyeblikkelig når du trykker to ganger på låseknappen.
 • Enhåndsstyring: Gjør innholdet på skjermen mindre, og gjør det enklere å bruke mobilen med én hånd.
 • «Sikker Mappe»: Bruk denne funksjonen for å skjule dokumenter, bilder og apper fra resten av mobilen og omverdenen.