Nye S-Pen tar deg tilbake til fremtiden

Samsung slår et slag for en effektiv og papirløs hverdag – med en blyant.

Under teknologimessen i Barcelona i mars lanserte Samsung en helt ny variant av sin populære S-Pen. Skjønt ny og ny…

I samarbeid med den tyske blyant- og tusjprodusenten Staedtler har de utviklet en penn som ser ut som en god, gammeldags blyant. Det eneste som mangler er viskelæret i enden.

Til å være et frieri til retroentusiaster, er pennen forbausende nyttig både privat og i jobb. Kanskje utseendet bidrar litt, men den føles overraskende lik en vanlig blyant i bruk.

blyanten

En mer naturlig skriveopplevelse
Spissen er mindre enn før og minner enda mer om et tradisjonelt skriveredskap. Det åpner for å skape flere detaljer og gir en mer naturlig skriveopplevelse. Med andre ord er det nå en fin linje mellom analogt og digitalt. Pennen har en følsomhet for opptil 4096 forskjellige grader av trykk, og lades fra skjermen ved bruk.

Endelig papirløst kontor?
Kanskje benytter du fortsatt penn og papir for å notere under møter. Det trenger du ikke lenger:

  • Skriv rett på skjermen. Notatene blir på skjermen i en time og lagres automatisk til eget bruk eller deling — som også utføres med noen enkle blyanttrykk.
  • Nyttige funksjoner. Action Memo gjenkjenner håndskrevne notater, og Smart Select lagrer et tegnet område på skjermen.
  • Oversettfunksjon. Praktisk og enkel i bruk. Du trenger ikke åpne en ordbok, men bare føre pennen over det aktuelle ordet for å se betydningen. Pennen gjenkjenner 38 språk og kan oversette til 71 språk.

Ved å ta et skritt tilbake, rent designmessig, kan det tenkes at Samsung har gjort det som skal til for at flere benytter seg av alle mulighetene skjermbasert drodling, notering og skriblerier kan gi.

Pennen kommer til Norge i løpet våren og fungerer med følgende Samsung-produkter:
Nettbrett: Note 8, 10.1 og 10.1-2014, samt Tab S3.
Mobil: Note 1, 2, 3, 4 og 5.