Apple Magic Keyboard 2

Apple Magic Keyboard 2 – det skal klikke når du skriver

Apples Magic Keyboard 2 har over ett år på samvittigheten siden lanseringen i 2015. Men fordi folk ikke skifter tastatur med lett hjerte, er det først nå det begynner å dukket opp i et visst antall på kontorer og skrivebord. Vi har sjekket om det er verdt å bytte.

Og for å gjøre oss ferdig med det helt i starten: verdien på dette tastaturet, hvis du bruker prislappen som indikasjon, er 1.090 kroner. Da er det lov til å ha forventninger. For i det du passerer tusenlappen entrer du tastaturenes førstedivisjon. For å nå helt til topps, der du for eksempel finner tyske Das Keyboard, må du doble prisen. Men du skal ikke betale mange hundrelappene ekstra, før du har råd til svært solide konstruksjoner og høykvalitetsmekanikk.

Forgjengeren til Magic Keyboard 2 er Apple Wireless Keyboard, også det koblet til maskinen med Bluetooth. Denne nye utgaven viderefører imidlertid tradisjonen fra de andre Magic-produktene og lar deg koble enhetene til maskinen ved hjelp av Lightning-kabelen. Denne fungerer også som ladekabel, og et fulladet tastatur skal holde ut i over en måned før det trenger en ny runde med kabel.

Apple Wireless Keyboard brukte standard AAA-batterier som måtte byttes med ujevne mellomrom. Med disse fjernet, ligger det nye tastaturet mye flatere på skrivebordet enn forgjengeren. Selv om det tar litt tid å venne seg til, gir det en mer behagelig vinkel på håndleddene. Jeg merker ganske fort at jeg blir mindre sliten i armene enn med endel andre tastaturer.

Dette tastaturet er 13 prosent mindre enn forgjengeren. Allikevel er tastene i fullformat og funksjonstastene er like store som bokstavtastene. Det betyr egentlig ikke så mye, men det bidrar til følelsen av å jobbe med et stykke solid teknologi som er både gjennomtenkt og godt designet. Apple har alltid satt utseende høyt på prioriteringslisten, og Magic Keyboard 2 er ikke noe unntak.

Pris og spekk unnagjort, la oss fokusere på det viktigste; Er Apple Magic Keyboard 2 godt å skrive på?

Som sagt ligger det paddeflatt på skrivebordet, noen som føles godt for hendene. I tillegg ligger det ekstremt støtt og stabilt på et gummiert bakstykke som lar deg hamre løs i hytt og pine uten at tastaturet flytter på seg i det hele tatt. Og det er ingen selvfølge. Da jeg testet Das Keyboard var en av innvendingene jeg hadde at de flyttet seg for lett på skrivebordet. Dette problemet er totalt fraværende meg Apples variant.

Å snakke om å «hamre løs» blir forresten litt misvisende. Etter bare noen minutter legger jeg nemlig merke til at jeg skriver med et lettere trykk på dette, enn på det forrige Apple-tastaturet jeg brukte. Forklaringen ligger i den såkalte «reiselengden» på tastene. Den er grundig redusert sammenlignet med forgjengeren og tasten skal bevege seg mye kortere før den gjør et inntrykk på den underliggende saksemekanismen.

For noen er dette et irritasjonsmoment. Følelsen av bevegelse i tasten er en viktig del av hele skriveopplevelsen. Etter noen timers testing må jeg bare innse, at jeg trodde det var viktigere for meg enn det faktisk er.

At redusert trykk også sparer armene i lengden, teller også positivt når ergonomi og belastning skal vurderes.

Kortere reiselengde kompenseres til en viss grad av at tastene lager litt mer lyd enn forgjengeren. Hvor vidt dette er positivt eller negativt er enda en ting som diskuteres der ute (på internett), men for meg styrker det den gode opplevelsen. Lyd er også endel av totalopplevelsen, og her får du mer av den enn på mange andre tastaturer.

En siste, litt overraskende, ting som er verdt å merke seg; jeg skriver mindre feil med dette tastaturet enn med både forgjengeren og andre. Og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor. Kanskje kan det ha noe med den flate posisjonen det ligger i, som gjør skrivingen mindre anstrengt? Uansett er det en ekstra bonus for en person som bruker backspace-tasten ganske så hyppig til daglig.

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde alt for store forventninger til Magic Keyboard 2 da jeg åpnet esken og installerte det. Apples tastaturer har aldri vært min favoritt og jeg har nok blitt ganske kresen etter å ha prøvd mye forskjellig. Men denne gangen ble jeg positivt overrasket.

Tastaturet er kanskje ikke magisk – men det er i hvert fall veldig godt å skrive på.