Testing av taleassistenten Siri

Hun er hjelpsom, vennlig og passe tørrvittig…

Og i følge Apple har hun også blitt enda smartere enn før! Jeg testet taleassistentene, Siri (Apple) og Google Now (Android), for å se hvilken som funker best.

Riktignok er dette en ganske enkel test, i forhold til de store bruksområdene Apple hevder at Siri har. Men jeg ville se om taleassistentene er verdt å benytte seg av i hverdagen.

Slik gikk det da jeg testet Siri og Google Now.

Vinneren Siri stiller spørsmål for å få riktig handling utført, noe Android-assistenten ikke ser ut til å kunne. Som navnet tilsier, gjør Google Now søk i Google. Den gir også veibeskrivelser i Google Maps og åpner enkelte apper. Siri derimot, har større spillerom. I tillegg til å ha velfungerende SMS, epost og navigasjon, kan Siri nå også:

  • Fungere med andre apper enn Apples egne. Du kan for eksempel sende en LinkedIn-melding for å takke for et bra møte, eller søke etter et tema på YouTube.
  • Styre automatisering med den nye Hjem-appen, der du kan sette opp og administrere alle HomeKit-aktiverte tilbehørsprodukter. Les hvordan det funker her.

Det beste med Siri
Med begge hendene på rattet kan meldinger sendes og e-poster leses, uten at det går på bekostning av trafikksikkerheten. Enten man må haste av gårde til jobb eller hente barn i barnehage – det er rett og slett superpraktisk å benytte taleassistent når man kjører bil.

En smartere fremtid
I takt med at stadig flere tar i bruk smartprodukter hjemme og på jobb, vil bruken av Siri og andre assistenter trolig også øke, men enn så lenge opplever jeg samme type ubehag når jeg snakker til Siri, som da jeg tok en telefon på bussen for ti år siden. Ja da, hun er riktignok smart, hjelpsom og innimellom ganske tørrvittig. Men det er fortsatt ganske pinlig å henvende seg til henne når det er andre folk til stede. Men det er nok bare et spørsmål om tid før de fleste av oss sender kommandoer over en lav sko, uten å så mye som gløtte bort på den som står ved siden av.