Android Nougat

3 grunner til å glede seg over Android 7.0 Nougat

Google er ute med syvende versjon av verdens største mobile operativsystem, og oppdateringen rulles ut for nyere Android-mobiler i løpet av høsten. Her er de viktigste nyhetene for deg som bruker mobilen på jobb.

Barn nummer syv i rekken har fått navnet Android 7.0 Nougat, og er «den søteste Android-utgivelsen hittil» – ifølge Google. Jeg har sjekket smørbrødlista over nye funksjoner, og synes det virker svært lovende for oss som har mobilen som arbeidsverktøy. Disse tre funksjonene gleder jeg meg mest til å teste ut:

  1. Split-view av apper
    Nå blir det lettere å multitaske. Du kan nemlig dele skjermen i to, slik at du for eksempel kan sjekke mail samtidig som du har nettleseren oppe. Med et par tastetrykk bestemmer du hvilke apper som skal være åpne.
  2. Doze on the Go
    Doze ble introdusert i forrige Android-oppdatering og sørger for at mobilen sparer batteri når den ligger i ro. Med Doze on the Go kan mobilen gå i dvalemodus også i bevegelse, for eksempel når du går med den i lomma eller veska. I kommentarfelt rundt om på nettet er det allerede flere som rapporterer om økt batterilevetid etter å ha oppgradert til Nougat.
  3. Direktesvar på varsler
    Når du får en SMS eller Facebook-melding åpner det seg et mini-vindu hvor du kjapt kan svare uten å måtte åpne selve appen. Det skal dessuten bli enklere å justere hvilke varsler du ønsker å motta.

Er du av typen som bruker emojier for å unngå misforståelser i mailer og meldinger? Da kan du glede deg: Nå får du over 1500 ulike varianter å velge mellom. Android 7.0 Nougat kommer i tillegg med raskere oppstart, bedre spillgrafikk og mange andre små, nyttige funksjoner som skal gjøre hverdagen bedre.

Oppdateringen blir tilgjengelig for de fleste nyere Android-mobiler i løpet av høsten. Nøyaktig hvilke mobiler og hvor langt fram i tid, er det vanskelig å gi noe nøyaktig svar på, men tek.no har laget en nyttig oversikt for alle som gleder seg.

Les mer om Android 7.0 Nougat.