iPhone 7 – dette er nyhetene

De nye modellene iPhone 7 og iPhone 7 Plus er en solid oppgradering av den populære mobiltelefonen. I kjent stil presenterte Tim Cook det veldig mange har ventet på, den nye generasjonen til iPhone.

iPhone har oppgradert kamera, skjerm, høyttalere og de har gjort noe så drastisk som å fjerne hodetelefoninngangen. Designmessig har telefonen blitt tynnere og fått en mer polert glans-look. Personlig synes jeg den svarte «jet black»-fargen er utrolig kul.

Ny inngang for hodetelefonen
Jack-inngangen til hodetelefonene er fjernet. I stedet skal lyden komme gjennom samme inngang som Lightning-kabelen. Og har du allikevel en hodetelefon med den vanlige Jack-inngangen fins det adapter til Lightning-inngangen. Apple sitt argument for å fjerne den er at denne pluggen/inngangen er nesten 100 år gammel, og har vært et hinder for utvikling. Lightning-pluggen er digital og vil gi bedre lyd, mener Apple.

Vanntett
Mobilen er vanntett og tåler en liten tur i vannet, den støtter nemlig IP67 som betyr at den er vanntett ned til 1 meter og støvsikker.

Supert kamera
iPhone 7 har fått  et meget bra kamera på baksiden med en ny optisk bildestabilisator, og raskere sensor. Så tar du bilder i bevegelse vil denne kunne rette på en del av ustabiliteten. Den slipper også inn 50% mer lys inn i kamerasensoren enn iPhone 6. Og det blir det bedre og mer detaljerte bilder av.

I tillegg skal kameraet være enda raskere og behandle bildene automatisk med blant hvitbalanse og støydemping. Dermed får du bedre bilder samtidig som du slipper å bruke tid på å behandle bildene i etterkant.

På Plus-utgaven har du et ekstra kamera som skal gi bedre optisk zoom og en digital zoom på opptil 10 ganger. Dette skal gi bedre fokus på hovedmotivet, mens det som er i bakgrunnen blir uskarpt. Og så må det legges til at fronten har fått et enda bedre Facetime-kamera som er oppgradert til 7 MP.

Imponerende skjerm
Skjermene har det Apple kaller for «wide color gamut», som gjør fargeområdet og lysstyrken enda bedre. Fargene på skjermen kommer dermed enda bedre frem.

Raskere
A10 Fusion-brikken gjør mobilen dobbelt så rask som forgjengeren og med 4 kjerneprosessorer gir den telefonen bedre batterikapasitet og brukeropplevelse. Batteriet skal vare 2 timer lenger enn forgjengeren på iPhone 7 og 1 time lenger for iPhone 7 Plus.

Lagring
Apple har droppet 16 GB og 64 GB lagringsplass. Valgene er nå 32, 128 og 256 GB. Den svarte utgaven fås i 128 og 256GB og blir Premium-utgaven.

Andre nye ting
Andre ting som er nytt på iPhone 7 er oppgradering til stereohøytalere, 3D-touch på skjermen som registrerer hvor hardt eller lenge du trykker.

Når kommer den?
Norge er på listen over land hvor iPhone 7 lanseres først. Fra 9. september kan den forhåndsbestilles, de første mobilene sendes ut til kunder fra 16. september. MEN, og det er et stort men, her må du nok forvente lange leveringstider da mange vil ha denne mobilen, over hele verden, samtidig.

Her kan du lese tek.no sin snikktitt av iPhone 7

Forhåndsbestill iPhone her (fra fredag 09.09.2016)