ios-meldinger

En smartere arbeidsdag med SMS-oppgraderingene i iOS 10

Det er kanskje ikke klistremerker, boble-effekter og store emojier du bruker mest i jobbsammenheng, men visste du at noen av de nye funksjonene i iOS 10 også kan komme deg til gode i løpet av arbeidsdagen?

Her er 5 tips for hvordan du kan bruke de nye SMS-funksjonene på jobb:

 1. Signér papirer i farta
  Det ser kult ut, og det er kanskje også det som er Apples hovedintensjon. I tillegg åpner den nye skriblefunksjonen for at vi nå kan sende egen signatur kjapt og enkelt over SMS. Er du mye ute av kontoret, mens papirene ligger i kø? Få dem tilsendt som bilde på SMS, kopier eller trykk videresend og signer fortløpende.
 2. Marker viktige meldinger
  Om hverdagen består av å løpe fra det ene møtet til det andre, kan det passe dårlig å bli stående og scrolle desperat i meldingsinnboksen for å spore opp viktige beskjeder. Etabler vanen med å dobbeltrykke på meldinger som inneholder viktig info – marker med ”!!” og de vil skille seg bedre ut i mengden av meldinger.

  Marker viktige meldinger
  Marker viktige meldinger
 3. Spill videoer av direkte
  Spill av videoer direkte
  Spill av videoer direkte

  Noen ting er kompliserte å forklare over telefon, om man ikke kan vise hvordan det ser ut samtidig. Med den oppdaterte video-funksjonen kan du nå benytte deg av film i melding på enklere vis enn før. Trykk på kamerasymbolet inne i meldinger, den grå pilen nederst til venstre og deretter kamera igjen. Nå kan du velge videofunksjonen. Film, forklar og send! Videoen kan spilles direkte av i meldingen.

  Ekstratips: Ender du opp med å lage mange filmsnutter fra samme oppdrag, er det nå også mulig å sette sammen snuttene til én film i galleri-appen. En smart måte å holde orden på alle dokumenterte jobber.

 4. Ta bilde og marker
  Enten du er arkitekt eller rørlegger, kan denne funksjonen bli et nyttig verktøy som forenkler samtalen når du skal forklare en detalj du jobber med. Ved å ta bilder underveis og markere, tegne eller forklare direkte i meldingen, kan du både spare tid og unngå unødvendige misforståelser.

  Ta bilde og marker
  Ta bilde og marker
 5. Effektiv eller emoji-effektiv?
  Alt blir hyggeligere med en emoji eller to, ikke sant? Med den omfattende oppgraderingen, kan SMS-samtalen i tillegg effektiviseres ytterligere. Nå kan nemlig bestemte ord omgjøres til emojier ved å skrive ordet og trykke på jordkloden. De ordene som blir orange nå, kan omgjøres til emojier. Du sparer kanskje ikke mer enn et sekund eller to på å skrive emoji-språk, så la oss være ærlig – det er rett og slett bare en finurlig liten detalj, som tilfører litt mer moro i hverdagen.

Lykke til med en smart arbeidsdag!

Har du oppdaget andre lure SMS-triks du kan få nytte av i jobbsammenheng? Del gjerne i kommentarfeltet.