CAT S60 – rørleggerens arbeidsmobil

Iver Gussiås jobber til daglig som rørlegger, noe som gjør at han er midt i målgruppen for mobiltelefonen CAT S60. Vi lot han få teste denne robuste smarttelefonen i litt over to uker for å se om den var noe for han.

Iver Gussiås
Iver Gussiås

Iver kan fortelle at et konkurrerende rørleggerfirma har kjøpt inn CAT-mobil til alle sine ansatte.

– Telefonen kan sammenlignes med en Samsung Galaxy S5 Active på steroider, sier han. Førsteinntrykket av CAT S60 er at det er en slitesterk og solid telefon.

Tidligere har han hatt en Samsung Active, men har i det siste hatt en iPhone 6S.

– Er du vant til Android  er du kjent med grensnittet til CAT S60.

Passer i snekkerbuksa
– Telefonen passer best i snekkerbuksa, utenom jobb ville jeg nok brukt en annen telefon da den blir for klumpete i olabuksa, sier han og slenger et blikk på sin iPhone som er betydelig slankere.

God ytelse
CAT S60 kommer med en Snapdragon 617-brikke fra Qualcomm. Denne gir mobilen mer enn god nok ytelse til de fleste vanlige dagligdagse ting. Iver syntes  bruken var rask og grei og opplevde ikke at den var tregere enn iPhone 6S.

Varmekamera
Varmekamera

Varmekamera
– Å finne varmtvannsrør som er isolert er ikke alltid like lett. Ved å bruke varmekameraet slipper du å ta av isolasjonen. Spesielt er det ideelt hvis vi skal lete etter varmerør i gulv eller under fliser. Da slipper vi å borre for å se hvor rørene ligger. I tillegg er den genial til å måle temperaturen på gjenstander.

– Jeg brukte også kameraet når jeg lekte gjemsel med datteren min. Varmekameraet var ideelt til å finne hvor ut hvor hun gjemte seg.

God batterikapasitet
– Telefonen holdt hele dagen. Kameraet virket bedre enn det som var på min iPhone.

Fullgod skjerm
– Skjermen er ikke like klar som på iPhone, men det er ikke stor forskjell. Du får ikke følelsen av at det er noe billig selv om displayet ikke er like klart, sier han. CAT S60 har en AHVA-teknologi som skal gi en bedre innsynsvinkel. I tillegg er skjermen lyssterk som gjør den ideell å bruke utendørs.

Robust lommelyktIver Gussiås
Noe annet jeg likte var lommelykten. iPhone har også denne funksjonen lett tilgjengelig, men på iPhonen klarte jeg å knuse skjermen mens jeg jobbet med lommelykten. CAT S60 var mer robust og jeg kunne lettere sette opp telefonen på området jeg trengte å lyse opp.

Vanntett inntil 5 meter
Mobilen er i tillegg vanntett inntil 2 meter. Slår du på svitsjen i toppen av skjermen kan du dykke med den til 5 meters dyp. Ulempen når denne svitsjen er på er at du ikke kan ringe med den. Så da er blir den mest forbeholdt å ta undervannssbilder med.

Ivers dom
Mobilen  fungerer utmerket som en arbeidstelefon for håndtverkere, men Iver vil likevel ikke gi slipp på sin egen mobil. Han synes CAT S60 blir litt for stor og klumpete.

I arbeidssammenheng som rørlegger er det infrarødekameraet nyttig, samtidig som du kan være sikker på at den tåler å mistes i bakken eller i en våt kum.

cat_s60_1

 

Konklusjon

Dette er mobilen for deg som vil ha en solid sak, som samtidig fungerer akkurat som en vanlig smarttelefon. Du får en mobil som er helt grei på det meste, og i en egen klasse når det kommer til robusthet.

Caterpillar S60 får du kjøpt i Telenors nettbutikk

Fordeler

  • Gorillaglass
  • Solid
  • Lyssterk skjerm
  • Batteri

Ulemper

  • Tykk, stor og tung
  • Mange knapper og luker
  • Følger med en del dårlige apper