De beste jobbmobilene akkurat nå

Her forsøker vi til enhver tid å gi deg en oversikt over de beste jobbmobilene som er å oppdrive. Listen vil bli kontinuerlig oppdatert etter som nye mobiltelefoner kommer på markedet.

De som er inne på listen er: Samsung Galaxy S7 Edge, iPhone 7, Samsung Galaxy S7, HTC 10, Huawei P9 og LG G5.

Hvilken skal du velge?
At en mobil har et batteri på 2700 mAh mens konkurrenten har 3000 mAh er ikke noe å henge seg opp i. Det viser seg ofte at høye tekniske spesifikasjoner ikke nødvendigvis betyr at en mobil er best i praksis. Det er like viktig hvordan produsenten har fått programvaren på telefonen til å jobbe sammen med hardware, for på den måten å få mest mulig ut av batteriet.

Det er heller ikke nødvendig å henge seg opp i om en mobil har 4K-skjerm eller så og så høy oppløsning. Alle skjermene på toppmodellene er svært gode og det er først når du vil spille spill med en VR-brille at 4K har noe for seg. Som jobbmobil har alle toppmodeller fra anerkjente produsenter mer enn bra nok skjerm.

Alt i alt er de beste mobilene jevngode, med Samsung og iPhone et lite hestehode foran. Skal du ha en iPhone eller vil du ha en Android-mobil? Faller du på iPhone er valget enkelt. Vil du ha en Android bør du så spørre deg  selv hva er det viktigste for deg. Er det fint design? Er det god lyd? Er det batteritid eller kanskje lagringsplass? Det skiller ikke så mye på toppmodellene, men litt er det.

Samsung Galaxy S7 EdgeSamsung Galaxy S7 Edge

Kort fortalt
Samsung Galaxy S7 Edge er den mobilen alle andre blir målt etter om dagen. Den skiller seg ut på en positiv måte med et orginalt og vellykket design. Her har du en telefon som er i toppklasse på alle områder.

 • 5,5 tommer skjerm

Passer for deg som

 • Vil ha det beste
 • Vil ha en mobil med stor skjerm

Download booster
Denne funksjonen gjør at du kan bruke både WiFi og 4G samtidig når du laster ned store filer.

USB Type-C
Samsung har holdt igjen på overgangen til USB Type-C som er den nye standarden for lading og tilkobling for Android-mobiler. Det positive med det er at du fortsatt kan bruke gamle ladere og utstyr. Det negative er at USB Type-C blant annet gir raskere filoverføring og lading.

Hurtig kameraoppstart
To trykk på hjemknappen betyr lynhurtig oppstart av kameraet. Du husker de gangene da mobilen bruker et langt år på å starte kameraet og øyeblikket du ville avfotografere forsvant, det problemet har du ikke med Samsung Galaxy S7 Edge.

Hva er bra

 • Vanntett
 • Plass til minnekort
 • Trådløs lading
 • Kamera
 • Batteri

Hva trekker ned

 • Det er fint lite å klage på det som trolig er markedets beste mobil, men liker du ikke mobiler med store skjermer kan denne bli i største laget.
 • Dyr

iphone-7-gagatsvartiPhone 7

Kort fortalt
Hvis du skal kjøpe en ny iPhone, er det såpass mange forbedringer fra iPhone 6S at 7’ern forsvarer prisen. Den har litt lengre batteritid, et bedre kamera, den er raskere og den er vanntett. Sammenliknet med forgjengeren er det ikke en revolusjonær forandring, men en klar oppgradering. Hvis pris ikke spiller så stor rolle for deg bør du absolutt gå for nyeste versjon av iPhone.

 • 4,7 tommer skjerm

Passer for deg som
Sverger til Apple-produkter og vil ha den beste versjonen der ute. Vil ha en mobil med et enkelt og funksjonelt operativsystem fremfor masse valgmuligheter du kanskje aldri bruker.

Minijack
Den store forskjellen på designet er at Jack-inngangen til hodetelefonene er fjernet. I stedet skal lyden komme gjennom samme inngang som Lightning-kabelen. Og har du allikevel en hodetelefon med den vanlige Jack-inngangen er det mulig å få tak i en adapter til Lightning-inngangen (den er ikke gratis). Du kan også prøve AirPods som er den nye trådløse løsningen til Apple. Men disse må du kjøpe i tillegg. Trådløse hodetelefoner som bruker Bluetooth fungerer også.

Optisk bildestabilisator
IPhone 7 har fått en oppgradering mange ønsket kom på 6S – nemlig optisk bildestabilisering. I tillegg skal kameraet være raskere, ta inn 50% mer lys og behandle bildene automatisk med blant annet hvitbalanse og støydemping. iPhone 6 hadde et av de beste mobilkameraene på markedet, nå har det blitt bedre.

Skjerm
Skjermene har det Apple kaller for «wide color gamut», som gjør fargeområdet og lysstyrken enda bedre. Fargene på skjermen kommer dermed enda bedre frem.

Raskere
A10 Fusion-brikken gjør mobilen dobbelt så rask som forgjengeren og med 4 kjerneprosessorer gir den telefonen bedre batterikapasitet og brukeropplevelse. Batteriet skal vare 2 timer lenger enn på forgjengeren.

Hva er bra

 • Vanntett
 • God skjerm
 • Kamera
 • A10 Fusion og alt annet i telefonen gjør den veldig rask.

Hva trekker ned

 • Dyr
 • Ingen minijack inngang
 • Den nye gagatsvarte versjonen får lett riper

Huawei_P9Huawei P9

Kort fortalt
Huawei P9 er en mobil som matcher andre toppmodeller på tekniske spesifikasjoner og hardware. Men den er mye rimeligere. Huawei P9 er den toppmobilen som gir mest mobil for pengene for tiden.

 • 5,2 tommer skjerm

Passer for deg som
Dette er mobilen for deg som vil ha det beste, men ikke nødvendigvis vil betale full pris. Du er ingen merkesnobb, og er mer opptatt av reell kvalitet enn hva slags merke et produkt har. Huawei P9 er for deg som vil gjøre et godt kjøp.

Kompakt
Huawei P9 oppleves som liten selv om den ikke er det med sine 5,2 tommer store skjerm. Skjermen strekker seg langt ut på kanten av chassiset, noe som er både plasseffektivt og lekkert. Inntrykket som sitter igjen er en kompakt og passe stor mobil.

Hva er bra

 • Mye mobil for pengene
 • Fint design
 • Kompakt
 • Kamera
 • Støtter minnekort

Hva trekker ned

 • Dårligere lyd enn andre toppmodeller
 • Batteri

LG G5LG G5

Kort fortalt
En spennende telefon i lekkert metallchassis. LG G5 har laget en modulær mobiltelefon som du kan oppgradere med ekstra utstyr. Den har i utgangspunktet svært god lyd, men du kan spandere på den en lydmodul og du får helt rå lyd. Eller hva sier du til et eget kameragrep?

 • 5,3 tommer skjerm

Passer for deg som
Vil eksperimentere litt, og ikke har noe i mot å oppgradere mobilen din. Du kan jo ha flere moduler til den om du ønsker det (men de koster penger). Med nevnte lydmodul er det vel bare spesialmobilen Marshall London som har tilsvarende lydkvalitet.

LG G5 er en mobil med gode kamerafunksjoner og en klar lyd. Den største nyheten med LG G5 er at du kan legge til moduler og dingser på telefonen i en håndvending

Hva er bra

 • Ytelser og hardware helt i toppsjiktet
 • Lavere pris enn andre toppmodeller
 • USB Type-C
 • God lyd

Hva trekker ned

 • Modulsystemet blir mest en gimmick
 • Få interessante moduler
 • Batteritid

Samsung-Galaxy-S7Samsung Galaxy S7

Kort fortalt
Det er lite som skiller Samsung Galaxy S7 fra Edge-modellen. Den har stort sett samme innmat, noe som betyr de beste ytelsene på markedet. Der Edge har et design som skiller seg ut, er den vanlige S7-modellen nettopp det, vanlig. Denne er mer anonym, samtidig som den er et råskinn.

 • 5,1 tommer skjerm

Passer for deg som

 • Av en eller annen grunn ikke liker at skjermen på S7 Edge
 • Synes Edge-modellen blir for stor

Download booster
Denne funksjonen gjør at du kan bruke både WiFi og 4G samtidig når du laster ned store filer.

Hurtig kameraoppstart
To trykk på hjemknappen betyr lynhurtig oppstart av kameraet. Du husker de gangene da mobilen bruker et langt år på å starte kameraet og øyeblikket du ville avfotografere forsvant, det problemet har du ikke med Samsung Galaxy S7 Edge.

Med Galaxy S7 setter Samsung standarden nok en gang. Fjorårets S6 var en stor suksess, og årets modell S7 er enda bedre.

Hva er bra

 • Vanntett
 • Plass til minnekort
 • Trådløs lading
 • Kamera
 • Batteri

Hva trekker ned

 • Fint lite å klage på her.

HTC10_Gray_Lft_FrntHTC 10

Kort fortalt
HTC 10 er en solid mobil og en klart forbedret toppmodell fra HTC. Den er av de beste på markedet på lyd, noe også forrige modell var. Kameraet og batteriet er forbedret, og ytelsesmessig er den på høyde på Samsung. Et renere Android-skall gjør at brukervennligheten også er helt i toppen blant Android-mobiler.

 • 5,2 tommer stor skjerm

Passer for deg som
Vil ha noe annet enn Samsung og kan leve med at HTC 10 ikke er vanntett. Det er også mobilen for deg som er feinschmecker på lyd og gjerne bruker mobilen som musikkspiller.

Om god lyd er viktig for deg er dette toppmodellen du skal ha

Hva er bra

 • Høy lydkvalitet på høyttalere og hodetelefonutganger
 • Design og brukeropplevelse
 • Byggekvalitet
 • Kamera

Hva trekker ned

 • Ikke vanntett