HTC 10

HTC 10 – maskulin mobil med høy ytelse

HTC 10 har jeg gledet meg til lenge. De foregående HTC-ene har ofte hatt god lydkvalitet, noe jeg verdsetter høyt. Det har også HTC 10.

Førsteinntrykket av HTC 10 er er at dette er en maskulin telefon. Designet minner fortsatt på forgjengeren, er baksiden er i børstet aluminium. Dette gir litt kvalitetsfølelse. De fleste nyere telefoner har samme slot for Nano-simkortet og MicroSD-kortet. HTC har valgt å plassere dem på hver sin side.

BlinkFeed er noe jeg har verdsatt hos HTC. Det å kunne legge tilpassede nyheter, Facebook, Instagram SnapChat og Twitter i en feed i kronologisk rekkefølge savner jeg fortsatt hos konkurrentene. Liker du ikke dette så er det lett å fjerne denne funksjonen.

Ribbet for predefinerte apper
HTC har i mange år hatt et bra samarbeid med Google og produsert deres Nexus-telefoner. De har heldigvis ikke hatt fokus på å legge til egne predefinerte apper. Både LG og Samsung har egne duplikate apper for e-post, musikkspiller og galleri. Jeg er for frihet i å velge hvilke apper man ønsker å laste ned og bruke, ikke å bli prakket på apper som opptar plass og som ikke lar slette. Her scorer HTC høyest i mine øyne.

HTC10_Gray_Lft_FrntBoombastic lyd
Lyden på telefonen er utmerket. I mine ører er dette mobilen med best lyd på markedet. BoomSound som de kaller det, har en dedikert forsterker for diskanten og bassen som sitter på henholdsvis bunn og toppen av mobilen. Lyden er ekstrem høy på alarmer og jeg skvatt ut av sengen første gangen jeg satte den på oppvekking. Du trenger ikke være redd for å forsove deg om du bruker denne telefonen som alarm.

HTC 10 støtter også Hi-Res Audio. Det betyr at den oppskalerer low-res-sanger til bedre kvalitet.

Samtalekvaliteten er imponerende god, kanskje spesielt når du bruker telefonen med høyttalerne.

Hodepluggene som følger med er de beste standardpluggene jeg har fått med en mobiltelefon. Her trenger du ikke nødvendigvis å investere i egne hodetelefoner.

Kjapp
Snapdragon 820 er den samme prosessoren som konkurrentene i det samme segmentet, og det gjør telefonen til en av de kjappeste på markedet akkurat nå.

Kamera
Kameraet tar veldig bra bilder, men et lite minus vil jeg tillegge på autofokus-funksjonaliteten. Da jeg tok kjappe bilder, var det ikke alltid at fokuseringen ble riktig innstilt.

Kameraet har dessuten en Ultrapixelsensor som gjør at mer lys kommer inn i linsen som resulterer i lysere bilder. Selv om den er spekket bedre enn Galaxy S7 og iPhone 6S på dette punktet, syns jeg den er hakket dårligere på bildene i forhold til disse to konkurrentene. Bildene er likevel gode og detaljerte, og bilder med uskarp bakgrunn blir også veldig fine.  Kameraet støtter også RAW-filer for de mer kresne fotografene.

Kameraet bruker noen millisekunder for lang tid til å åpne enn hva jeg syns den bør klare. Skal du ta et raskt bilde kan du miste muligheten om kameraet er for treigt.

Kameraet har noen sider som trekker litt ned, men det er absolutt av ypperste kvalitet. Det er nyanser opp mot Galaxy S7 og LG G5 som jeg mener er hakket bedre. Jeg har også testet de telefonene.

Zoe
Dette er utgaven av iPhones Live Photos, som HTC var først ute med. Zoe setter sammen flere bilder som virker levende samtidig som den lager collage, små videosnutter av de ulike bildene du har tatt, og setter på kule temaer. Kameraet tar opp til 20 bilder som tilsvarer cirka 3 sekunder slik at den får med seg en animasjon. Her er et eksempel på hvordan British Museum har laget en Zoe-collage ved bare å bruke mobilen. Ser ganske proft ut spør du meg.

Batteri
Batterilevetiden er tilnærmet lik Galaxy S7 og hakket bedre enn LG G5.  På natten dropper den bare 6-8 prosent.

Litt av problemene på HTC M9 og 8 var at mobilen ble veldig fort varm. Dette har blitt litt bedre. Nå blir den varm bare ved oppladning.

HTC10_Gray-frontFlott skjerm
Skjermen er fin å se på. Det gir et display som er flunkende, klart og presist. Lysstyrken syns jeg er bedre på HTC enn på Samsung og LG sine konkurrerende modeller. HTC klarer å få enda lysere skjerm på det lyseste enn Samsung S7 og LG G5.

Ingen Alltid-på-modus
Det jeg syns den mangler er Alltid-på-moduset av klokken. Samsung og LG G5 har klart dette utmerket ved å ha skjermen svart men bare lyse opp selve klokken i vist i hvitt. Da sparer du på batteriet selv om klokken er på.

Smart feed-grensesnitt
Slik som på de to foregående modellene har HTC en smart feed-funksjon. Å slå sammen nyheter du er opptatt av med Facebook, Twitter og Instagram i en kronologisk feed-aggregator er genialt. Dermed slipper du å gå inn på hver enkelt app for å få med deg siste nytt.

HTC10_Gray-backFingersensor
Ja, den har fingersensor, noe som har blitt standard på alle nye mobiler. Men plasseringen av sensoren på forsiden synes jeg ikke er den beste løsningen. Det er mer intuitivt å ha den bak på telefonen slik LG G5 eller på siden som Sony Xperia X. For meg fungerte avlesningen av tommelen bedre når jeg plasserer den vertikalt på sensoren, noe jeg ikke føler er helt optimalt.

Ny standard på ladekabel – USB-C
Første gang jeg så den nye ladekabelen trodde jeg dette var noe proprietært for HTC. Men dette blir den nye standarden for Android-telefoner i fremtiden. Alle de gamle USB-kablene du har samlet på i årevis kan du kanskje snart si farvel til. Fordelene er at denne typen, USB-C, er kjappere på lading og å sende data. En annen oppgradering er at du kan koble på hodetelefoner som har støykansellering til USB-C-porten uten å trenge batteri i hodetelefonene for å få støykansellering til å fungere. Da bruker den batteriet på mobilen i stedet.

HTC 10 får du kjøpt Telenors nettbutikk

Konklusjon

Dette er en god mobiltelefon som er helt på høyde med Samsung Galaxy S7. Om god lyd er viktig for deg er dette toppmodellen du skal ha. Den er kjapp og har et robust og tiltalende design.

Dette er mobilen jeg ville ha vurdert i stedet for Galaxy S7 og LG G5. Den er omtrent like god som andre toppmodeller på det meste, men på lyd skiller den seg ut i positiv retning.

Fordeler

  • Ingen ekstra unødvendige predefinerte apper
  • Utmerket lydkvalitet
  • Veldig kjapp lading

Ulemper

  • Ikke vanntett
  • Ikke Alltid-på-modus av klokken
  • Ikke det aller beste kameraet