LG G5

LG G5 – følger konkurrentene hakk i hel

LG G5 er en mobil med gode kamerafunksjoner og en klar lyd. Den største nyheten med LG G5 er at du kan legge til moduler og dingser på telefonen i en håndvending.

LG G5 gir et veldig bra førsteinntrykk. Her er det ikke noe billig plastikkdeksel. Hele chassiset er av hard metall og den ligger godt i hånden. Selv om den er av metall føles den lett med sine 159 gram. Som tidligere modeller er av og på-knappen plassert på baksiden, noe som føles naturlig. Fingeravtrykksleseren er også plassert på samme knapp, en praktisk plassering.

 Enkelt batteribytte
Enkelt batteribytte

Utskiftbar batteri
På LG G5 kan du dra ut den nederste delen slik at batteriet popper ut. Tanken er at man kan oppgradere eller bytte et flatt batteri. Batteriet er som følger med er på 2800mAh. Det er ikke det største på markedet. Både Samsung S7 og HTC sin nye toppmodell har batterier på 3000mAh.

Allikevel lades batteriet fort opp, og ønsker du et bedre batteri kan dette kjøpes uten at telefonen blir større slik det var med Nokia i gamledager. Standby-tiden på natten tappet batteriet med bare 10% noe jeg synes er overraskende bra.
Moduler
LG har tenkt at man kan legge til og bytte ut moduler inne i telefonen, og kaller modulene for «Friends». Ved å dra ut den nederste delen på telefonen kan man for eksempel koble til ekstramoduler som kameradeksel med ekstra knapper for å ta bedre bilder eller et 360 graders kamera. Førstnevnte er en dings som du fester på mobilen som gir deg bedre «grep» med ekstra knapper som zoomehjul, lukker, innspilling og LED. Tanken er at du slipper ekstrautstyr og likevel får tatt gode kvalitetsbilder.

Dingser til LG G5
Du kan knytte mange forskjellige dingser til din LG G5

Styr robot fra jobb
En «Friend» du snart kan kjøpe er LG Rolling Bot. Det er en robot du kan styre hjemmefra eller fra jobben om du vil overvåke hjemmet, eller leke med hunden eller katten din mens du er på jobb.

Om modulære mobiler blir den nye standarden gjenstår å se. Dette avhenger litt av om tredjepartsleverandører faktisk kommer til å produsere nyttige moduler eller om dette bare blir en flopp.

Jeg personlig synes modulene er en bra start, men jeg kunne ønske at LG sørget for at man kunne bytte ut RAM og prosessor. Når det har gått ett år når apper og prosesser krever større ytelse hjelper det ikke å oppgradere batteriet hvis telefonen er treg.

Ny ladekabel
LG G5 bruker USB Type-C-port og ikke standard micro-USB. Først ble jeg litt overrasket at jeg ikke kunne bruke en gammel lader, men ettersom dette vil bli standarden fremover så er det greit å være i forkant.

Skarp skjerm
Mens forgjengeren hadde en skjerm på 5,5 tommer, har LG G5 en skjerm på 5,3 tommer. Med like mange pixler dyttet inn blir skjermen enda skarpere og bedre. Jeg er ikke noe fan av å ha på auto-lysstyrke på, da den er for upresis på Android-telefoner. Så her anbefaler jeg bare å slå av og sette på lysstyrken etter ditt behov.

Nattklokke
Slik som Samsung S7 har også denne telefonen klokken synlig mens resten av skjermen er slått av. Dermed slipper du å trykke på skjermen for å vite hva klokken er og sparer dermed på batteriet. Dette tipper jeg blir standard for nye telefoner som kommer fremover.

For mange forhåndsdefinerte apper
Et lite irritasjonsmoment er all den forhåndsinstallerte unødvendig programvaren. Jeg vil bare ha appene jeg har lastet ned fra tidligere og ikke enda flere apper som bare tar plass og gjør det uoversiktlig. Så dette trekker litt ned.

God lyd
Samtalelyden er veldig god. Det samme gjelder den eksterne høyttaleren. Den kan mangle litt bass og dybde selv om volumet kommer kan skrus opp ganske høyt. Men her skal det litt for å ta igjen HTC sitt forsprang.

Bra kamera
Det er to kameraer på baksiden av dekselet. Det ene kameraet er på 16 megapixel og det andre på 8. Det gjør det mulig å lage noen kule bilder med for eksempel et popout-bilde hvor det i midten blir fremhevet og det som er rundt blir lagt som et bakgrunnsbilde. Du har også en egen funksjon som lar deg ta snapchat-bilder. Frontkameraet har dessuten en vid linse og dermed slipper du å bruke en selfiestang.

LG G5 kjøper du i Telenors nettbutikk

Konklusjon

Bør du kjøpe LG G5? Hvis du er lei hegemoniet til Samsung og vil prøve en ny telefon som er nesten like bra bør du kjøpe en LG G5. Mobilen har mange like gode spesifikasjoner som Samsung Galaxy S7 og HTC10, eksempelvis en meget bra skjerm og et godt kamera. Og hvis du er glad i dingser du kan koble til som kamera- eller robotmodulen så er dette et bra valg. I tillegg har den et fint og elegant design.

Fordeler

  • Fint design
  • Godt Kamera
  • God lyd
  • Mye telefon for pengene

Ulemper

  • For mange forhåndsinnstallerte apper
  • Ikke helt på høyde med HTC eller Samsung
  • Modultenkegangen ikke fullt utnyttet