roam like home

Telenor fjerner roamingkostnader i EU- og EØS-land

 Telenor fjerner roamingkostnader i EU- og EØS-land. Dermed kan reisende nordmenn ringe, sende meldinger og surfe akkurat som hjemme.  

For bedriftskunder av Telenor er dette gode nyheter. Alle med abonnementene Fri+ 4GB og oppover drar nytte av nyheten.

Tilpasset kundene
– Endelig kan våre kunder ringe og sende meldinger så mye de vil De kan også bruke av den inkluderte datamengden i abonnementet sitt i alle EU- og EØS-land, sier leder for Telenors mobilvirksomhet, Bjørn Ivar Moen.

Nordmenn flest er ivrige og avanserte mobilbrukere, og Telenors kunder har vært tydelige på at de ønsker å kunne bruke mobilen helt likt i utlandet som hjemme.

– De ønsker å dele reiseopplevelser i sosiale medier, bruke karttjenester til å finne restauranter og hotell, strømme musikk og video – i det hele tatt bekymringsløst boltre seg med mobilen, akkurat som hjemme. Nyheten vi presenterer i dag er gjennombruddet mange har ventet på, sier Moen.

Fra usikkerhet til trygghet
Mange av kundene våre går fortsatt rundt og bekymrer seg for kostnadsnivået og føler en usikkerhet rundt bruken av data i utlandet.

– Usikkerheten fører til at noen til og med skrur av dataroamingen når de er på reise, slik at de ikke får sjekket mail eller utført andre nett-tjenester med mobilen. Med våre nye priser er det ingen grunn til å bruke av-knappen. Når vi nå fjerner roamingkostnader i hele EU og EØS kan også bedriftskunder bruke av inkludert datamengde, og ringe og tekste så mye de vil – akkurat som når de er hjemme, sier leder for Telenor Bedrift, Ove Fredheim.

Han påpeker at dette vil ha stor betydning for kundene, da hele 90 prosent av kundenes mobilsurfing i utlandet i dag skjer i Europa.

Nå kan du bruke mobilen i EU og EØS uten ekstra kostnad, sier Ove Fredheim (t.v.) og Bjørn Ivar Moen.
Nå kan du bruke mobilen i EU og EØS uten ekstra kostnad, sier Ove Fredheim (t.v.) og Bjørn Ivar Moen.

Gode nyheter også for privatkunder
De nye abonnementene til Telenors privatkunder har fått navnet Frihet, og er i salg fra og med 27. april. Alle Telenors kunder får bruk i EU/EØS inkludert ved kostnadsfritt å bytte til nytt abonnement.

– Jeg oppfordrer kundene våre til å bytte til nytt abonnement, slik at de kan gå sommerferien bekymringsløst i møte, sier Bjørn Ivar Moen.

Roaming

Roaming innebærer at en mobilkunde, som reiser utenlands, er gjest i mobilnettet til andre mobiloperatører i landet hun eller han besøker. Mobiloperatøren du er kunde hos, betaler andre operatører for tillatelse for en slik gjesting (roaming).