Samsung Galaxy S7

Test: Samsung Galaxy S7 – kongen på Android-haugen

Med Galaxy S7 setter Samsung standarden nok en gang. Fjorårets S6 var en stor suksess, og årets modell S7 er enda bedre. Nå er Samsungs toppmodell også vanntett igjen.

Mobilen har blitt litt tyngre og føles mer solid og robust enn forgjengeren S6. Designet er stilrent og elegant samtidig som det funksjonelle er ivaretatt – blant annet er baksiden nå mer avrundet slik at den ligger bedre i hånden. Allikevel savner jeg en ruglete bakdel slik Samsung Note 4 har. Galaxy S7 føles fortsatt litt glatt ut selv om den sitter bedre i hånden enn S6. Ned i bukselommen glir den lett ned.

Overføring av innhold fra gammel mobil
Samsung har også gjort det enklere å overføre innholdet fra din gamle telefon med appen Smart Switch. Den hjelper deg å overføre fra enten iOS (iPhone 5 eller nyere) eller Android (4.3 eller nyere) uansett merke.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

I esken følger det med en egen liten dings som du kobler den gamle mobilen med den nye slik at overføringen går raskere. Jeg valgte å gjøre det uten kabler, noe som tar litt lenger tid. Dessverre husker den ikke innstillingene på apper og widgets fra startskjermen på min gamle Samsung Note 4, men med Android 6 på nyere telefoner vil dette bli mulig neste gang jeg skal oppgradere fra en nyere enhet som Samsung S7.

Kjapp
S7 har en Snapdragon 820-prosessor, noe som betyr at opplevelsen i apper, kamera og surfing er råkjapt.

Vanntett
Et stort pluss med S7 er at den er vanntett. Den skal tåle vann i 30 minutter inntil en meters dyp. I praksis vi jeg si at mobilen skal tåle søl fra en brus eller en dukkert i toalettskåla, men det er ikke nødvendig å utfordre skjebnen ved å la den ligge under vann alt for lenge.

Bedre batteri
Batterilevetiden har også blitt bedret med opp til 20 prosent. Når telefonen er slått av vil den allikevel vise klokke, dato, batteri, anrop og SMS. Skjermen er i svart, men en hvit tekst lyses opp. Dette gjør at du slipper å trykke på mobilen for å se hva klokken er. Det er nemlig bare den hvite teksten som lyses opp på skjermen noe som fører til at resten av skjermen er slått av uten at den tapper unødvendig strøm.

Minnekort
Tilbake er også lagringsmuligheten. Dermed trenger du ikke skyløsninger for å lagre alt du ønsker. Lagringskortet sørger også for at apper kan lastes kjappere enn med et internminne.

Galaxy S7 har plass for minnekort, noe den forrige modellen i serien ikke hadde.
Galaxy S7 har plass for minnekort, noe den forrige modellen i serien ikke hadde.

Fingeravtrykkleser uten å sveipe
Fingeravtrykkleseren har blitt bedre. I stedet for å dra fingeren over Hjem-knappen, holder det å legge fingeren på. På tidligere modeller har jeg brukt to-tre forsøk på å låse opp, nå er det gjort på et blunk.

Bedre kamera
I tillegg til at kamerafunksjonene er kjappe, vil du vil merke en stor forbedring og et mye klarere bilde. Dessuten har kameraappen støtte for DNG-bilder for de proffe knipserne. Og da har du mulighet til å redigere bildene med mer eksponering og skarphet.

Skjermen er også mye bedre. Sterkt sollys er ingen utfordring for Galaxy S7.

S7 har bedre kamera og bedre skjerm enn forgjengeren.
S7 har bedre kamera og bedre skjerm enn forgjengeren.

4G-tale
Telefonen støtter 4G-tale som gir bedre innendørsdekning og enda bedre samtalekvalitet uten enerverende bakgrunnsstøy.

Side 3: «Er man allerede Android-bruker, bør man selge sin gamle mobil, og sørge for å kjøpe Galaxy S7 så fort som mulig. Er man inkarnert iPhone-bruker, er det nå man skal skifte til Android. Det blir ikke bedre!»

Konklusjon

Samsung Galaxy S7 er mobilen for deg som vil ha en passe stor telefon, bruker kameraet forholdsvis mye, og som vil ha en mobil som også tåler en skikkelig vannsprut.

Dette er Samsung sin toppmodell som er laget for å være den beste på markedet. Legg til et flott design og du har en mobil som appellerer til de aller fleste av oss.

Trenger du en ny mobil som er en av de raskeste på markedet, har god innendørsdekning og som tåler en dukkert, er dette et bra valg. Er du også opptatt av et bra kamera og minnekortstøtte så tilfredsstiller mobilen disse kriteriene også.

Samsung Galaxy S7 får du kjøpt i Telenors nettbutikk

Fordeler

  • Vanntett
  • Minnekortplass
  • Stilig design + kvalitetsfølelse
  • Lynende rask
  • Skjerm og kamera i toppklasse

Ulemper

  • Høy pris
  • Mangler USB type C