Samsung Galaxy Gear S2

Samsung Galaxy Gear S2 et stort steg i riktig retning for smartklokker

Med sin nye Galaxy Gear S2 har Samsung gjort smartklokken enda smartere. Det er ennå ikke et produkt du MÅ ha, men at det er en spennende liten sak er det ingen tvil om.

Med en smartklokke kan du i tillegg til å sjekke tiden, få opp meldinger og varsler fra mobilen. Du kan måle aktivitet, bruke den som skritteller og bruke den som treningsarmbånd. Gjennom at apper du har på klokken og mobilen snakker sammen blir i praksis smartklokken din mobiltelefons forlengede arm. Dermed trenger du kanskje ikke ta mobilen ut av lommen like mye.

gears2_design_dark-gray2Stilig design
I motsetning til forgjengerne til Samsung Galaxy Gear S2 som var firkantete er Gear S2 rund og ser dermed mer ut som en tradisjonell klokke. Den er ikke mer enn 11,2 mm tykk, omtrent som et vanlig armbåndsur bare lettere. Den er per nå den minste Android-baserte smartklokken på markedet.

Med Gear S2 har Samsung gjort sin smartklokke enklere. Menysystemet er enkelt å navigere med en roterbar skive som du også vil kjenne igjen fra klassiske dykkerur, men på Gear S2 velger du mellom apper, du setter ikke en analog timer for hvor mye luft du har igjen på tanken. Klokken har også to knapper, en hjem-knapp og en tilbake-knapp. Dreier du skiven mot venstre får du opp de siste varslene dine, dreier du til høyre dukker appene dine opp.

Enkel i bruk
Samsung har kanskje lykkes enda bedre enn Apple i gjøre smartklokken sin enkel i bruk. Den kan kobles sammen med alle nyere Android-mobiler, ikke bare Samsung-mobiler. Selv koblet jeg den til HTC One M9, noe som fungerte helt utmerket.

Gear S2 lades opp via trådløs lader og har en batteritid på 2-3 dager. Trådløs lader følger med, men du kan også bruke andre trådløse ladere som f.eks. de fra IKEA.

tek.no: «Gear S2 revolusjonerer ikke smartklokkemarkedet med tanke på hva slike klokker er anvendelige til. Men den har et smartere brukergrensesnitt enn andre smartklokker til Android-mobiler.»

Samsung har laget sitt eget operativsystem for smartklokker som heter Tizen. Det er enklere og mer intuitivt enn Android Wear som er standardsystemet for smartklokker som opererer med Android.

Avhengig av din mobil
Samsung har sin egen app for mobilen som lar deg koble mobilen og klokken sammen, noe du er avhengig av for å bruke klokken skikkelig. Uten mobil har du heller ikke noe særlig bruk for klokken. Klokken har ikke eget SIM-kort slik at du kan ikke bruke den som telefon uavhengig av mobilen din. Den har mikrofon men ikke høyttaler slik at du er avhengig av å ha koblet til hodetelefoner med Bluetooth eller ha høyttaleren på mobilen tilgjengelig om du skal bruke den som telefon.

gear-s2

Konklusjon

Trenger du en Gear S2?
Sannsynligvis ikke. Men det er en kul greie og liker du å gå med et armbåndsur er en Gear S2 ikke bare et moderne og stilig valg, det er også et smart valg. En klokke som også er en aktivitetsmåler og som bokstavelig talt kan bli din mobiltelefons forlengede arm. Liker du å prøve nye dingser vil Gear S2 definitivt være en spennende sak, men det er ikke noe du må ha – så bra er ikke smartklokkene enda, selv ikke den beste av dem.

 Gear S2 kan du kjøpe i nettbutikken til Telenor

Fordeler

  • Vanntett
  • Fint design
  • Bra brukergrensesnitt
  • Lett og smidig
  • Trådløs lading

Ulemper

  • Mangler høyttaler
  • Får lett riper
  • Få apper