SwiftKey

SwiftKey – appen som gjør det lekende lett å skrive med mobilen

Det finnes flere tastatur-apper tilgjengelig til både iOS og Android som er bedre enn standardappen som kommer med operativsystemet, men ingen er så bra som kritikerroste SwiftKey.

Kort fortalt
SwiftKey forutser hva du skal skrive med så stor nøyaktighet at det er skremmende. SwiftKey fungerer på flere språk. Du slipper å bytte tastatur, har du først installert SwiftKey kommer med anbefalinger basert på om det er en engelsk eller norsk setning du skriver. Synkroniseringen mot skyen betyr at du tar med deg historikken din på alle enhetene du bruker.

Forutser hva du skal skrive
Det som gjør SwiftKey til en av de beste, hvis ikke den aller beste, tastaturappen til din mobil er den effektive teknologien som forutser hva du skal skrive omtrent før du vet det selv. SwiftKey klarer å se mønstre i språket, foreslå ord ut i fra kontekst og hvordan ord henger sammen, slik at appen også forutser neste ord du skal skrive. Det å skrive på en mobil er plutselig ikke så anstrengende lenger da ordet du skal skrive dukker opp automagisk etter bare to bokstaver.

SwiftKeySosial integrasjon
Du kan koble opp SwiftKey til dine kontoer i sosiale medier, Gmail og Evernote slik at appen også lærer fra hva du skriver der. Appen blir bare bedre og bedre etter hvert som du bruker den.

Twitter
SwiftKey er koblet opp mot Twitter slik at ord og fraser som trender kommer inn som forslag. Appen vil dermed anta at du også skal skrive om noe “alle andre” skriver om for tiden, noe som jo er ganske sannsynlig.

Brukerdata
En ting som kan være et problem med SwiftKey er at appen vil kunne samle vanvittig mye data om deg. Men i brukeravtalen med SwiftKey skriver de også at de aldri kommer til å selge disse dataene videre. Så om du stoler på dem er det bare å kjøre på, jeg gjør det.

SwiftKey Flow
Du har også muligheten til å dra fingrene over tastaturet for å skrive hele ord, såkalt “swyping”. Hos SwiftKey heter denne funksjonaliteten Flow. Denne måten å skrive på tar litt lenger tid å venne seg til, men har SwiftKey først bygget opp litt minne går det svært kjapt. Det gjør det også lettere å skrive med bare en hånd på mobilen.

SwiftKey støtter over 100 språk, og du kan bruke tre språk om gangen.

Konklusjon
Odforrådet blir bedre og bedre etterhvert som du bruker den. Det har blitt en av mine favorittapper til både Android og iOS. Om du stoler på SwiftKey når de sier at de ikke vil gi fra seg alle dataene de samler om deg når du bruker appen, så er dette en genial tastaturapp.

Last ned appen på din iPhone eller Android.