produktivitet

Mer produktiv med Microsoft

Microsoft vil gjerne gjøre deg og meg enda mer produktive. De siste årene har de gjort flere oppkjøp av ny og spennende programvare. Sist ut er tastatur-appen SwiftKey. Hva får det å si for deg?

Tidligere denne uken ble det klart at Microsoft kjøper SwiftKey for 250 millioner dollar. Samtidig lanserte Microsoft Yammer som en del av pakken i Office 365 for Business. Resultatet kan bli enda bedre Office 365 programvare.

yammer
Yammer

Yammer
Yammer ble kjøpt opp av Microsoft i 2012, så da er det kanskje på tide at de endelig får utnyttet oppkjøpet de gjorde. For alle brukerne av businessversjonen av Office 365 er det gode nyheter for Yammer er et spennende og nyttig verktøy.

Yammer er en kombinasjon av lynmeldingstjeneste, intern mikroblogging (intern-Twitter) og sosialt nettverk. Jeg har brukt verktøyet og synes det er et supert verktøy for internkommunikasjon. Et verktøy helt i toppklasse. Jeg har ikke fått brukt det i Office 365 ennå, men har Microsoft tatt vare på den løsningen de kjøpte, og kanskje forbedret den litt vil dette være gull for alle kundene som har Office 365.

SwiftKey
SwiftKey

SwiftKey – smart tastatur
SwiftKey lager smarte tastatur som gjetter eller forutser hva du kommer til å skrive. I praksis føles det mye mer effektivt når du skriver på mobilen enn når du bruker et standardtastatur.

Bruken eller historikken av tastaturet synkroniseres i skyen, så om du bruker SwiftKey på flere enheter drar de nytte av hverandre.

Autokorrekturen på SwiftKey er veldig bra, den er smart fordi den lærer seg hvilke taster du bruker å trykke feil på og dermed retter trykkleifene dine automatisk. Med tiden blir SwiftKey bedre og bedre fordi historikken vokser og den forstår måten akkurat du skriver på.

Appen SwiftKey er i bruk på over 300 millioner mobiltelefoner på Android og iOS.

Smart teknologi
Det er i det hele tatt en veldig bra app med smart teknologi i bunnen som nå Microsoft kjøper. Men klarer de å få utnyttet det på noe vis?

De siste årene har vi sett en stadig større hunger fra Microsoft etter å kjøpe opp nye innovative selskaper. Men Microsoft har foreløpig ikke vært flinke til å utnytte kjøpene, og få bakt de inn i sin eksisterende portefølje. Eller er det bare jeg som er utålmodig?

Kalender-appen Sunrise og produktivitetsverktøyet Wunderlist ble kjøpt opp i 2015. De oppkjøpene er relativt nye, så det er kanskje ikke så rart at Microsoft ikke har fått bakt de inn i produktforteføljen sin ennå. Det tok fire år å få Yammer på plass i Offce 365. Det blir uansett spennende å se hva de får til, Harry Shum, Executive Vice President, Technology and Research i Microsoft mener jeg bare kan slappe av.

– Vi vil fortsette å utvikle SwiftKey sine markedsledende tastatur apper for Android og iOS i tillegg til å se på mulighetene for å integrere denne teknologien på tvers av hele vår portefølje av produkter og tjenester. SwiftKey sin innovative teknologi samsvarer med vår visjon om å utvikle intelligente systemer som jobber mer sammen med brukeren, sier Harry Shum.

– I denne sky og mobil først verdenen vi lever i går SwiftKey sin teknologi i samme retning som vår visjon for dataopplevelser som forutser våre behov i forhold til å respondere på våre kommandoer.

Microsofts oppkjøp gjennom årene
Microsoft har gjort hele 190 oppkjøp av andre selskaper siden de gjorde sitt første oppkjøp i 1987, og det er ikke medberegnet de selskapene Microsoft har ikke kontrollerende aksjeposter i. Selskapets første oppkjøp var Forethought som hadde laget et presentasjonsprogram som senere skulle bli kjent som Microsoft PowerPoint.

 

Et annet viktig oppkjøp fra Microsoft var Hotmail i 1997, en av de virkelige skytjenestene før begrepet cloud computing var tatt i bruk.

 

I 2008 kom oppkjøpet av det norske selskapet Fast Search & Transfer. Et oppkjøp som i følge Wikipedia kostet 1.2 milliarder dollar. Restene av Fast finnes nå i Microsoft Development Center Norway.

 

Skype ble kjøpt opp av Microsoft i 2011 og var det største oppkjøpet Microsoft hadde gjort til da. Oppkjøpet kostet Microsoft 8.5 milliarder dollar, hele 32 gangeren over Skypes årsresultat.

 

I 2013 slukte Microsoft mobildivisjonen til Nokia. Nokia som hadde slitt lenge gikk nesten på “billigsalg” i handelen verdt 5.44 milliarder euro.

 

I 2014 kom det et spennende og overraskende oppkjøp fra Microsoft da de kjøpte svenske Mojang for 2.5 milliarder dollar. Mojang er mest kjent for spillet Minecraft som er kjempepopulært blant barn og ungdom.