Samsung-Galaxy S6 og Samsung Galaxy S6 Edge

10 tips og triks til Samsung S6/S6 Edge

Har du anskaffet deg en Samsung S6 bør du bruke den for det den er verdt. Her er noen nyttige tips som gjør at du utnytter potensialet i mobilen din fullt ut.

1. Del skjermen i to
Hvorfor dele skjermen i to spør du kanskje? Med en 5,1 tommer skjerm blir alt større. Dermed kan du «multitaske». For eksempel kan du skrive en epost mens du referer fra en webside.
Slik gjør du: Gå til Innstillinger → Flervindu →  Åpne i delt skjerm (Ikke alle apper støtter denne funksjonen).

2. Start kamera kjapt
Samsung S6 har et fantastisk 16 megapiksel-kamera. Når du plutselig ser et motiv du har lyst å ta bilde av er det kjedelig å måtte taste inn pinkoden og deretter finne kamerafunksjonen. Ved å dobbeltklikke på Hjem-knappen går du rett inn i kamera-appen, selv når skjermen er avslått.
Slik gjør du: Klikk på Hjem-knappen kjapt to ganger

3. Ta en screen shot
Noen ganger vil du vise hva du ser på mobilen eller bare ta et skjermbilde av noe nyttig.
Slik gjør du: Hold Av/På-knappen inne samtidig med Hjem-knappen. Du kan også dra håndflaten over for å ta et bilde. For å slå på denne funksjonen går du til Innstillinger → Bevegelser og gjester → Trykk på knappen for å Dra håndflaten over for å ta et bilde

4. Ikke-forstyrr-modus
Vi er alle skyldige av å bruke mobilen litt for mye. Og sitter du i et viktig møte eller middag kan det være greit at mobilen ikke er til sjenanse.
Slik gjør du: Dra ned varselspanelet ved å stryke pekefingeren fra øverst og nedover på skjermen. Da skal ikonet som ser ut som et forbudtskilt dukke opp øverst blant de 5 øverste ikonene som ligger horisontalt ved siden av hverandre. Ligger ikke det der klikker du på Rediger oppe til høyre. Så er det bare å flytte ikonet opp slik at det er tilgjengelig i notifikasjonsvinduet.

Venter du allikevel på en viktig samtale fra en person kan du legge til vedkommende på «Tillat unntak».
Slik gjør du: Gå til Innstillinger →  Lyd og varsler → Ikke forstyrr → Tillat unntak. Her kan du også angi tidsplaner på når du ikke ønsker å bli forstyrret.

5. Hindre andre å snoke på mobilen når du låner den bort
La oss i at en venn vil vise deg noe på en app. Du føler deg tilbakeholden til å gi han mobilen fordi du ikke vil vise alt du har på telefonen. Det du kan gjøre er å feste en app til skjermen slik at vennen din bare får tilgang til den spesifikke appen. Da låser du appen til skjermen.
Slik gjør du: Gå til Innstillinger → Låseskjerm og sikkerhet → Andre sikkerhetsinstillinger → Fest vinduer. Hak av. Hvordan bruke Fest vindu: Trykk på Nylig-knappen (nederst til venstre utenefor skjermen din). Klikk på feste-ikonet nede til høyre. Klikk på Start.
Her er en steg-for-steg-forklaring på engelsk.

6. Få gode vibber
På Samsung S6 kan du styre styrken og mønsteret på vibrereringen. Du ønsker kanskje at mobilen skal ha sterk vibrering når det ringer, men svak og annen vibrasjon når du mottar SMS, Snapchat eller meldinger fra Messenger.
Slik gjør du: Gå til Innstillinger → Lyd og varsler → Vibrasjoner → Vibrasjonsintensitet. Under Lyd og varsler finner du også Vibrasjoner der du kan velge mellom ulike vibrasjoner eller opprette en egenkomponert vibrering.

7. Smartlås
Med denne funksjonen kan du automatisk låse opp telefonen din når du kobler til spesifikke blåtannenheter eller systemer. For eksempel hver gang du setter deg i bilen så kobler mobilen seg til bilens blåtann og GPS, og spiller musikk fra mobilen uten at skjermen er låst.
Gå til Innstillinger →  Låseskjerm og sikkerhet →  SmartLock →  Velg hvordan du vil sette den opp

8. Hvordan finne igjen en app eller en fil kjapt
Med tiden fylles mobilene våre opp med masse informasjon. Og det er ikke like lett å finne igjen til alt. Med S Find kan du skrive inn hva du søker etter. Slik søker den kjapt igjennom innstillinger, filer, apper og kontakter.
Slik gjør du: Sveip ned notifikasjonsvinduet(dra pekefingeren øverst på skjermen og dra nedover). Du finner S Find ved lysreguleringen under til venstre.

9. Demp ringelyden med håndflate eller ved å snu mobilen
Innimellom glemmer man å skru av lyden på telefonen. Å sitte i et møte eller i en middag og plutselig bli avbrutt av en ringelyd er flaut nok. Da kan du enten snu telefonen kjapt eller legge hele håndflaten over skjermen for å skru av den pinlige ringelyden. Dette virker også på alarmer.
Slik gjør du: Gå til Innstillinger →  Bevegelser og gester → Lyd av

10. Hvor la jeg mobilen min?
Å legge igjen mobilen et sted som du ikke husker er irriterende. Ved å gå til en PC og logge inn på Samsung sin Find my Mobile vil du kunne ringe mobilen. Den vil ringe i høyere og høyere i ett minutt slik at du kan lokalisere hvor du la den sist.
Slik gjør du for å slå på denne funksjonen: Gå til Innstillinger →  Lås og Sikkerhet →  Finn min mobil og logg inn. For å bruke funksjonen kreves det at du har opprettet en Samsung-konto. Mer info om å sette opp dette finner du på https://findmymobile.samsung.com/help/startupDeviceUse.do

Kjøpe Samsung Galaxy S6?
Samsung Galaxy S6 får du kjøpt i Telenors nettbutikk

Se også
Samsung Galaxy S6 – markedets beste mobilskjerm

Samsunghysteri for nye Samsung Galaxy S6

15 tips og triks til Samsung Galaxy S5