effektiv mobillading

Slik lader du mobilen mest effektivt

Visste du at du kan forlenge din mobiltelefons levetid gjennom å lade den riktig? Her får du ekspertrådene for hvordan du lader mobilen optimalt.

På nettsiden batteryuniversity.com har elektronikkselskapet Cadex samlet råd og tips om hvordan du lader mobilbatteriet på en mest mulig effektiv måte. Her er fire grunnleggende tips som det er lett å få med seg.

Lad ofte
Det er en gammel myte om at batteriet tar skade av å lades for ofte. Mange følger derfor oppskriften med å la batteriet lades helt ut innen de lader mobilbatteriet. Det var den beste metoden for nikkel-kadmiumbatteriet, litiumbatteriet i din mobil har best forutsetninger under ofte lading, og litt om gangen.

Slutt med nattlading
Setter du mobilen til lading før du legger deg om kvelden? Slutt med det. Å opprettholde spenningen til batteriet etter at det er fulladet gjør at batteriet fortsetter å jobbe hele natten gjennom og gjør at det slites fortere ut. La heller batteriet hvile når du også hviler.

Lad passe
Dra ut laderen innen batteriet når 100 prosent. I motsetning til mange andre typer batterier trives ikke litiumbatterier med for høy spenning.

Unngå overopphetning
Varme og mobilbatterier er ingen god kombinasjon. Visse deksler kan fungere som isolering og gjør telefonen unødig varm under lading. Et tips er å ta mobilen ut av dekselet innen du kobler den til laderen din.

Les også: 15 tips til å spare batteriet på smarttelefonen din

Kilder: Aftonbladet, telenor.se, http://batteryuniversity.com/