Jobbreise

De beste appene for jobbreisen

Her er noen smarte apper som du burde ha på mobilen før du drar på jobbreise.

Office Lens
Office Lens gjør i praksis mobilen din om til en scanner. Det er kjekt på reise for da kan du ta scanne kvitteringene dine der og da med mobilen. Veldig kjekt for å ha kontroll på kvitteringer til reiseregningene dine.

office lensBildene kan du lagre i OneDrive, OneNote eller på mobilen og så hente ned på PCen når du sitter med reiseregningene dine.

Vi har skrevet mer inngående om Office Lens på bloggen tidligere.

Office Lens får du til iOS, Android og Windows Phone

PackPoint
Om du synes det er mye styr å pakke for en reise er PackPoint appen for deg. PackPoint foreslår en pakkliste basert på reisens lengde, været på destinasjonen og hvilke aktiviterer du har planlagt. Listen kan du dele med ditt reisefølge.

PackPoint pakker ikke kofferten for deg, det må du fortsatt gjøre selv. Men den kan hjelpe deg med å huske på ting du burde ha med, og kanskje sørge for at du begrenser pakkingen litt om du er av typen som pakker for alle mulige forbehold.

Last ned for Android eller iPhone.

kayakKayak
Kayak er en app basert på nettsiden kayak.no, som sammenligner hotellpriser og flyreiser. Det som Kayak gjør som er ekstra bra for oss som skal ut og reise er at appen sammenligner priser mellom flere forskjellige søkemotorer. Appen er bedre på iPad enn på mobil, og nettstedet gir deg også mer detaljer og funksjonalitet enn det du får i mobilappen. Brukervennligheten er appen er derimot veldig bra og på mobilen vil du jo ikke bli nedlesset med unødvendig mye informasjon.

Last ned for Android, iPhone og Windows Phone

TripAdvisor
Tripadvisor er nærmest blitt standarden for å sjekke hva folk mener om hoteller,restauranter og severdigheter. Noe av det smarteste med Tripadvisor er muligheten til å lagre informasjon om steder du skal til på forhånd, så har du din egen reisehåndbok på mobilen. Laster du ned de guidene du trenger før avreise kan du også spare databruken din til andre ting. Offline-versjonene til TripAdvisor er så og si fullverdige reiseguider.

Last ned for iPhone eller Android

MobilbankMobilbank
Som kunde av Sparebank1 Hedmark er selvsagt bankens apper med på mobilen. Både Mobilbanken, men også Engangskode på mobil og BankID. Da har jeg alltid tilgang til kontoene mine når jeg er på farten.

Last ned for iPhone, Android eller Windows Phone

Ruter
Ruter sine to apper RuterBillett og RuterReise er et must for alle som skal besøke Oslo. Spesielt RuterBillett som du bør laste ned og registrere betalingskortet ditt på forhånd. Da har du alltid mulighet til kjapt å kjøpe billett om du skal reise kollektivt i hovedstaden. Det er ikke noe gøy å styre foran billettautomaten mens T-banen reiser fra deg, eller jakte på nærmeste kiosk om du skal ta bussen.

Begge appene fås til iPhone, Android og Windows Phone.

NSB appNSB
NSB var først ute og lot deg kjøpe billetter til Ruter, før Ruter klarte å få det til selv. Det fortjener de masse honnør for. Men det er jo tog som først og fremst er NSBs fokus. Appen har et enkelt grensesnitt der du søker opp stasjonen du vil reise fra og til, før du velger tidspunkt og du så får opp tilgjengelige avganger. Enkelt og greit, slik det skal være på en god mobilapp.

Last ned for iPhone, Android eller Windows Phone

Norwegian
Med Norwegian sin reiseapp har du QR-kode og reisedetaljer klare på mobilen din når du skal ut og reise. Innsjekkingen går raskere med appen til Norwegian og det er betryggende at du alltid har reiseinformasjonen tilgjengelig på mobilen.

Du kan også bruke penger på sånt som Norwegian vil du skal bruke ekstra penger på i appen, slik som å reservere sete, ekstra bagasje eller kjøpe Fast Track gjennom sikkerhetskontrollen.

Last ned for iPhone eller Android

SAS
SAS har også sin egen reiseapp som gjør innsjekkingen på flyplassen enklere. Den er enkel å forstå og du har billetten lett tilgjengelig på mobilen.

SAS har også inkludert en aviskiosk i sin app, der du kan laste ned aviser og tidsskrifter fra 22 timer før avreise og lese dem på mobilen eller nettbrettet ditt. Et veldig kjekt tilbud fra SAS. Disse kan du også lese på flyet om du har satt mobilen din i flymodus.

Last ned for iPhone, Windows Phone eller Android

Mitt TelenorMitt Telenor
Har du mobilabonnement fra Telenor er Mitt Telenor-appen kjekk å ha på mobilen. I appen har du oversikt over hvor forbruket ditt, i Norge og i utlandet.

Med appen kan du også bestille datapakker når du er i utlandet slik at du kan komme deg på internett når du ellers ville måttet vente til du kom deg hjem igjen.

Last ned for iOS, Android eller Windows Phone