Siv Meisingseth

Sånn jobber jeg: Siv Meisingseth, kommunikasjonssjef i Plan Norge

Etter 5 måneder i jobben som Plan Norges kommunikasjonssjef føler Siv Meisingseth at hun fortsatt er på opplæring – i en mediehverdag som ser ganske annerledes ut enn da hun var vaktsjef og journalist i NRK Dagsnytt på 80- og 90-tallet. 

– Informasjonsstrømmen er enorm og kanalene mange. I den jobben jeg har nå, er det både en utfordring og en mulighet; det er krevende å bli hørt blant så mange, samtidig som vi i mye større grad enn før rekrutterer målgrupper i sosiale kanaler som vi når med budskapene våre – og har en interaktiv relasjon til etter at sakene er publisert.

Siv Meisingseth er en av Norges med erfarne kommunikasjonsfolk, med bakgrunn fra NRK, SAS og Norges Bank. Nå styrer hun 8 medarbeidere i kommunikasjonsavdelingen hos Plan Norge, og kan både trekke på tidligere erfaring – og lære nye ting.

– En stor forskjell fra tidligere jobber, er at jeg nå befinner meg på tilbudssiden vis a vis media. I SAS og Norges Bank tilbragte jeg tidvis timer på telefonen hver dag, med journalister som ringte meg. Nå går mer av tiden med til å forberede hele pakker med informasjon – bilder, tekst, sitater, bakgrunn og kontakter – til journalister som har et adskillig større produksjonspress på seg, enn vi hadde da jeg jobbet i NRK. Samtidig konkurrerer de med sosiale kanaler, der vi ofte får større «reach» på sakene våre, enn om vi går til pressen.

En vanlig dag for Meisingseth starter med epost og Facebook i sengen om morgenen.

– Facebook har faktisk blitt en av de viktigste nyhetskanalene gjennom døgnet, og ofte leser jeg om noe der først. I tillegg pløyer jeg som oftest gjennom VG, Aftenposten og DN på iPaden før jeg drar hjemmefra, for å være oppdatert før jeg kommer til kontoret. Og så har jeg oppdaget «The Guardian», den britiske avisen som veldig ofte er tidlig ute med nyheter som er relevant for oss innen bistand – i tillegg til å være god på de fleste andre nyhetsområder også.

– Etter at jeg ble leder, har dagene i stor grad vært møtedrevet. I Plan Norge har vi flere faste møter gjennom uken, i tillegg til de som handler om konkrete prosjekter. Ofte opplever jeg at jobben min handler om å si «nei», en ganske betydelig utfordring i en organisasjon med svært dyktige medarbeidere som aldri kommer med forslag som kan avvises fordi de ikke er gode nok. Samtidig er det viktig å huske at «nei» til en sak er «ja» til en annen. Sannsynligvis er dette en oppgave jeg kan bli bedre på, smiler Meisingseth.

Siv Meisingseth detalj

– Tilbakemeldingene jeg får fra mine kollegaer, er at jeg vanligvis fremstår som ganske rolig. Det er bra, fordi da klarer jeg å skjule at jeg faktisk kan bli skikkelig stresset av og til. Men etter så mange år i arbeidslivet, og ikke minst etter deadlinepresset i NRK Dagsnytt, har jeg lært meg at det er lite annet enn fokus og strukturert jobbing som fungerer. Jeg er et liste-menneske og har alltid en notatblokk  med oppgaver i nærheten. Etter en dag er blokken sannsynligvis tapetsert med Post-It-lapper. Så bruker jeg Outlook til å blokke ut tid til en del oppgaver, i tillegg til at vesken veldig ofte er full av dokumenter som skal leses.

Ferie har jeg blitt ganske god på etter hvert – minimum 3 uker, helst mer for å finne hvilepulsen ordentlig. Og i helgene må jeg også ha en skikkelig pause – selv om jeg også gjør meg tilgjengelig og følger med når det er behov for det, avslutter kommunikasjonssjef Siv Meisingseth i Plan Norge.