samsung-microsoft

Samsung tar grep om bedriftsmarket

Et samarbeid med Microsoft lover godt for Samsung som businessmobil. Det er ennå ikke offisielt, men skal en tro på ryktene har Samsung og Microsoft inngått et strategisk samarbeid for å gi Microsoft sin programvare innpass på Samsung sine mobiltelefoner.

Samsung og Microsoft har innledet et samarbeid som gjør at Office 365 slipper innenfor Knox-området på Samsung sine mobiltelefoner.

Samsung Knox
Samsung Knox er et sikkert område på mobiltelefonen hvor data og applikasjoner er spesielt sikret. Knox inkluderer både hardware og software og muliggjør et skille mellom jobb- og privatinnhold på en Samsung-mobil. Nå skal PowerPoint, Word, Excel, OneNote og OneDrive for Business slippe innenfor denne sikkerhetsmuren til Knox.

Attraktive bedriftskunder
Samsung har tatt flere grep for å gjøre seg mer attraktive for bedriftskunder. Den nye mobilen Samsung Galaxy S6 er bare kremkaka på et koldtbord av godbiter som skal lokke bedriftskunder over til Samsung.

Microsoft på sin side, signaliserer med denne avtalen at de for alvor ønsker å være tilgjengelig med sine skyløsninger og programvare på Android-plattformen, og da spesielt for bedriftsmarkedet.

Google vs Microsoft
Google er allerede tilstede på Android med sin plattform Android for Work. Android for Work bruker Google Drive for å åpne og vise dokumenter laget i Microsoft Office. Google Drive er også en direkte konkurrent til Office 365 og har egne applikasjoner for tekstbehandling, regneark, presentasjoner osv.

Under Mobile World Congress i Barcelona lanserte Samsung sin nye Galaxy S6. Samtidig ble det klart at Samsung Galaxy S6 vil leveres sammen med lagring i skyen – på nettopp Microsoft OneDrive. Hele 115 GB lagring på Micrsoft OneDrive følger med når du kjøper en Samsung Galaxy S6.

Samarbeidet mellom Samsung og Microsoft ser foreløpig ut til å være en vinn-vinn for begge parter.

Kilder:
http://www.theregister.co.uk/2015/03/04/samsung_and_microsoft_deal_will_bundle_office_365_with_knox_secure_android_workspace/