Mail på iPhone

Smartere epost på din iPhone

Med iOS 8 kom det flere nye og etterlengtede epostfunksjoner for den profesjonelle brukeren i Apple sin Mail-app. Selv om du ikke bruker din iPhone til jobbmail er det mye nytt ved Mail du bør kunne.

Å skrive epost er ikke det jeg bruker min mobil mest til. Selv om skjermen på iPhone 6 Plus er stor er ikke mobilen et godt skriveverktøy. Mobilen er fin å bruke til å sjekke om det har kommet inn viktig epost som bør svares på kjapt, og å luket ut de epostene som ikke er viktige.

Her er en gjennomgang av funksjonalitet som er kjekt å vite om i Mail-appen.

Sveiper du til høyre får du opp Merk som ulest, om du sveiper til venstre får du opp flere valg.
Sveiper du til høyre får du opp Merk som ulest, om du sveiper til venstre får du opp flere valg.

 

Klikker du på Mer-knappen får du opp disse valgene.
Klikker du på Mer-knappen får du opp disse valgene.

Merk epost som ulest
Har du lest en epost, men er redd du skal glemme å svare på den når du er tilbake på PCen kan sveipe fra venstre til høyre og Merk(e) som ulest kommer opp som et valg.

Slett epost
Om du derimot sveiper til venstre ved en epost får du opp flere valg.
Du kan Flagg(e) en epost som viktig så det er lettere å finne den igjen senere, eller trykke Kast for å slette den. Sveiper du raskt fra høyre til venstre sletter du den uten å få opp valgmulighetene.

Flere valg
Når du sveiper til venstre får du også valgmuligheten Mer. Her får du opp en liste over valg for den epostmeldingen du har valgt.

Varsle meg
Klikker du på Varsle meg fra listen under Mer vil du få et varsel på din låste skjerm når du får svar på en spesifikk epost eller eposttråd – noe som kan være nyttig når du venter på en viktig epost.

Å få varsel om hver eneste epost som kommer inn er ikke bare unødvendig, det er også masete og stjeler unødvendig med oppmerksomhet. Jeg har derfor skrudd av varsling om ny epost på mobilen, men å kunne skru den på igjen for viktige eposter kan være nyttig.

Du har også tilgang til Varsle meg fra bunnen av en åpen epost om du trykker på flagget helt nede til venstre.

Varslingsmuligheten har du også når du skriver en ny epost som du veldig gjerne vil bli varslet om svar på – trykk på bjelleikonet til høyre i Emne-feltet og du vil få opp Varsle meg.

Varsle meg
Nederst til venstre på skjermen i en åpen epost er det et flagg som åpner en liten meny med blant annet Varsle meg.

Minimere eposter
Du kan nå minimere en epost du skriver eller er i ferd med å svare på. Dermed kan du gå ut av eposten du jobber med for å finne informasjon du er ute etter i en annen epost.

For å minimere en epost sveiper du fra toppen av skjermen og nedover. For å få eposten frem igjen så trykker du på den minimerte eposten som nå ligger på bunnen av Mail-appen.

VIP
I tillegg til å få varsel om enkelte eposter kan du også gi personer VIP-status; noe som gjør at du får varsel på låseskjermen hver gang du mottar en epost fra vedkommende. Du kan legge til en person i VIP-listen din fra detalj informasjonen i kontaktlisten, eller ved å klikke i-en til høyre for VIP i listen over Postkasser i Mail-appen.

Eposter fra personer du har lagt til i VIP-listen vil komme i en egen epostkasse i tillegg til at du får varsel på låseskjermen.

VIP
Å gi en kontakt VIP-status sørger for at du får en varsling når du mottar en epost fra vedkommende.

Handoff
Handoff var nytt på iOS 8 og gjør at du kan starte å skrive en epost på en enhet (f.eks.) mobilen for deretter å bytte til en Mac eller en iPad og fullføre eposten der.