Google Nå – appen som gir deg nyttig informasjon når du trenger det

Ved å kombinere data fra ulike kilder med ditt mobile bruksmønster får du relevant informasjon akkurat når du trenger det i appen Google Nå. Det er nesten som å ha din egen personlige sekretær i lomma.

Hva er og gjør Google Nå?
Google Nå gir deg informasjon som er relevant for deg.  Appen tilpasser nemlig resultatene basert på hvor du befinner deg.  Inne i appen får du opp såkalte kort. Et kort kan inneholde trafikkinformasjon, været hjemme og på jobben din, ditt neste møte eller en spesifikk aksjekurs du overvåker.  Kortene tilpasses nemlig etter hva du gjør. Og mener du at kortet er irrelevant «sveiper» du bare kortet til siden for å fjerne det.

Google Nå1Kom i gang
På alle Android-telefoner har du en Hjem-knapp. For å komme inn i appen holder du denne knappen inne i to sekunder.  Noe av det første du bør legge inn er hvor du bor og jobber slik at du kan starte med trafikk- og værinfo.  Dette gjør du menyen til venstre for Google-søkefeltet.

nyttig info - Google NåNavigasjonssystem i sanntid
Dette er kanskje det mest nyttige kortet. Når du kjører bil, vil Google Nå sjekke løpende trafikkinformasjon fra andre Android-enheter på veien.  Er det mye trafikk vil den foreslå en alternativ rute. Merker telefonen at du ofte drar til et bestemt sted, vil den foreslå å lagre stedet.  Dermed vil den oppdatere trafikkinformasjonen til dette stedet.  Er det mye kø vil kortet bli markert i en oransje eller rød farge.

Befinner du deg ved en holdeplass vil appen også fortelle deg de neste buss- eller t-baneavgangene.

Integrert med kalenderen
Hvis du skal i et eksternt møte har du kanskje en adresse der møtet skal avholdes. Appen forteller deg dermed når du må dra for å rekke dette møte basert på sanntidstrafikken på veiene.   Har det skjedd en ulykke vil du i, varselpanelet på telefonen din, få en beskjed om å dra tidligere for ikke å komme for sent.

Restaurantguide og kino
Du kan også velge blant et knippe restauranter og caféer i Oslo som har «koblet seg på» Google Nå.  Da får du opp anmeldelser, veibeskrivelse fra der du er og menyen når du ankommer stedet.  Er du ute etter et bra sushi-sted , trykker du bare på mikrofon-ikonet øverst til høyre og sier «Sushi near here».

rangersØnsker du å se en film etter du har spist? Kinoer i nærheten og hvilke filmer som går vil også dukke opp dersom du ønsker dette.

Følg med på ditt favorittlag
Er du interessert i lagsport kan du legge til favorittlaget ditt. Da vil du få oppdateringer i sanntid, nyheter, kampfakta og videohøydepunkter. Dessverre finner du ikke noen norske lag her. Men av internasjonale klubblag innen fotball samt, NHL, NBA, NFL og baseball er det mye informasjon Google klarer å hente frem.

Tilpasset i forhold til blogg
Har du søkt mye fra på spesifikk blogg ? Da vil Google Nå foreslå at eget kort slik at du vil få vite når nye innlegg blir publisert.

Hva blir det neste?
Trafikkflyten er i dag basert på tid frem til målet. Det jeg savner, dersom to veiruter har lik ankomsttid, er besparelse basert på den korteste eller mest drivstofføkonomiske vei.

Google Nå, er for meg, et uunnværlig redskap i min hverdag og som hjelper meg i tidsklemma.  Som Google sier «Du får akkurat det du trenger å vite – akkurat når du trenger det».

Google Nå finnes på Android og på iPhone.