Samsung-Galaxy-Note-4

15 tips og triks til Samsung Note 4

Samsung Galaxy Note 4 er mobilen for den avanserte bruker.  Ingen mobil har så mye funksjonalitet og så mange innebygde muligheter. Utnytter du potensialet i din Samsung Galaxy Note 4? 

Forhåndsvis lenke
Forhåndsvis lenke

1. Forhåndsvisning av link
Dersom du mottar en link på SMS eller leser en url i browseren kan du lett holde S Pen over linken. Da får du en forhåndsvisning av hva som «skjuler» bak linken uten å behøve å klikke på den.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger → S Pen → Luftvisning → Forhåndsvis kobling → På.

2. Skriv hendelser direkte inn i kalenderen
For oss som bruker kalenderen mye kan dette være tidsbesparende. I S Planner har du mulighet til å håndskrive i kalenderen med pennen på enkel måte. Trykk bare med pennen på tidspunktet du har et møte. Dette fungerer i dags- ukes- og månedsvisning. Deretter skriver du inn hvor og hva møte dreier seg om.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger → S Pen → Direkte inndata fra penn → På.

3. Møteinnspilling
Skal du spille inn en samtale med flere personer har Samsung Note 4 en møtemodus. Her skiller den med inntil 8 lydretninger dersom det er flere som prater fra forskjellige steder. Her finnes også intervjumodus slik at den registrerer lyd fra to ulike hold.

Slik gjør du for å aktivere: Dobbelklikk på hovedknappen rett under skjermen → Si « Voice Recorder» → Stopp innspillingen → Bla deg frem til «Møtemodus».

Reduser skjermstørrelse
Reduser skjermstørrelse

4. Styr telefonen din med en hånd
Telefonene har blitt større og større og dermed vanskeligere å håndtere med en hånd. Eller ikke? Note 4 gir deg mulighet å styre telefonen med en hånd. I prinsippet drar den tastaturet ned til venstre eller høyre, avhengig av hva du ønsker.

Slik aktiverer du: Gå til Innstillinger → Skjerm → Enhåndsstyring → Velg «Reduser skjermstørrelse» og «Enhåndsinndata»

5. Få kommunikasjonshistorikken i det det ringer
Her har du et mini-CRM-verktøy i lomma. Når noen ringer kan du få opp om vedkommende har bursdag om få dager, Siste SMS som ble utvekslet eller når dere pratet sammen sist.

Slik gjør du for å aktivere: Klikk på  anropsikonet (den grønne med telefonen på) → Klikk på de tre horisontale prikkene → Innstillinger → Anrop → Vis anropsinformasjon

6. Demp ringelyden med håndflate eller ved å snu mobilen
Innimellom glemmer man å skru av lyden på telefonen. Når uhellet først er ute, kan det være greit å gjøre flausen så minimal så mulig. I det det ringer kan du enten snu telefonen kjapt eller legge hele håndflaten over skjermen. Dette fungerer også på alarmer.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger – > Bevegelser og gester -> Dempe/ sette på pause -> Trykk på Av/På-knappen

Ta skjermbilde
Ta skjermbilde

7. Sveip og ta bilde
Denne funksjonen er ikke noen nyhet, men er allikevel verdt å nevne. Er du ute etter å ta et kjapt bilde av noe på skjermen kan du ta et bilde ved hjelp av å dra hånden i en loddrett bevegelse over skjermen Bare pass på at hånden berører skjermen hele tiden når du sveiper over.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger → Bevegelser og gester → Dra håndflaten over for å ta et bilde.

8. Tilpass dine egne Hurtiginnstillinger
Å trykke 4-5 ganger for å komme til innstillingen du ønsker er ikke nødvendig. På Hurtiginnstillinger har du mulighet til å vise dine 9 mest brukte innstillinger først. Det samme kan du gjøre på varselspanelet

Slik gjør du for å redigere Hurtiginnstillinger: Gå til Innstillinger -> Trykk på de tre horisontale prikkene -> Rediger hurtiginnstillinger -> Huk av de du har mest bruk for.

Slik gjør du for å redigere Varselspanelet: Sveip ned slik at du får opp Varselspanelet -> Klikk på ikonet øverst til høyre (de tre rutene med pil til høyre og venstre) -> Klikk på ikonet med pennen for å redigere -> Dra knappene fra «Tilgjengelige knapper» til «Aktive knapper». Du kan ha inntill 10 knapper i varselspanelet.

9. Lyd-gjenkjenner
Denne funksjonen er nyttig for deg som til daglig har på hodetelefoner og ikke får med deg alt som skjer i omgivelsene. Her kan du nemlig spille inn lyder som sier i fra om det f.eks.  ringer på dørklokka eller når babyen din gråter. Sammen med Samsungs enheter som Gear Fit kan du utnytte funksjonaliteten i større grad.  Denne kan dessverre ikke aktiveres samtidig som du bruker S Voice.

Slik gjør du for å aktivere Ringedetektor: Gå til Innstillinger -> Hørsel -> Lyddetektorer ->Ringeklokkedetektor -> Ta oppringeklokkelyd

Slik gjør du for å aktivere Barnegråtdetektor: Gå til Innstillinger -> Hørsel -> Lyddetektorer -> Barnegråtdetektor -> Trykk på AV/På-knappen

Sperremodus
Sperremodus

10. Slå av varsler og andre irriterende lyder
Nattesøvnen kan bli ødelagt av lyder fra mobiltelefonen. Så hvorfor ikke sette opp en sperremodus? Note 4 lar deg slå av innkomne anrop, blinkende lys fra apper, eller kalender-timere. Du velger selv når på døgnet dette skal slå seg av og på og om spesielle kontakter eller grupper kan overstyre denne sperremodusen dersom du vet at det er viktig når disse ringer.

Slik gjør du: Gå til Innstilinger ->Sperremodus -> Velg det som passer ditt behov.

11. Del skjermen i to
Når du for eksempel leser en e-post og trykker på en link deler skjermen seg i to slik at du fortsatt har e-posten i det øverste vinduet, men s i det nederste åpner seg et nytt vindu. Det er også mulig å lage vinduet større eller mindre ved å dra i den hvite sirkelen. Dette kan du gjøre med telefonen stående eller liggende, altså hva som passer deg best.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger -> Flervindu -> Hak av «Åpne i flervisningsmodus» og «Sprettoppvisningssnarvei».

Bruk S Pen
Bruk S Pen

12. Bruk S Pen
Den medfulgte pennen lar deg markere, skrive og tegne på bilder. Den gjør dessuten om markeringen til tekst dersom du ber om det.

Slik gjør du for å markere teksten: Klikk på pennen mens du holder den over skjermen -> Du får opp flere valg -> Velg Smart Valg ->Marker området du er interessert i med hjelp av pennen -> Bilde blir kopiert ut med en «T» -> Klikk på denne «T»-en og dermed er teksten klippet ut.

13. Reduser vinduet
I tillegg har du mulighet til å redusere vinduer i apper.

Slik gjør du: Dra fingeren fra øverst til venstre  i vinduet og ned til størrelsen du ønsker. Klikk på sirkelen for å slette den eller maksimere vinduet igjen.

14. Last ned filer raskt
Med Download Booster kan du laste ned filer som er over 30MB mye raskere ved å bruke både WI-FI og 4G-nettet samtidig.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger -> Flere nettverk -> Download booster -> Slå på Av-På-knappen.

15. Fingeravtrykkleser
I stedet for å låse opp telefonen din med en pinkode kan du sveipe med fingeren over den nederste knappen.  Eter at du har registrert et par fingre kan du, i tillegg, betale med PayPal, eller logge på nettsider med fingeren i stedet for å skrive alle de ulike passordene du ikke husker

Slik gjør du: Gå til Innstillinger -> Fingeravtrykkleser -> Fingeravtrykkbehandler -> Og følg instruksjonene

Slik gjør du for å logge på nettsider med fingeravtrykkeren: Gå til Innstillinger -> Fingeravtrykkleser -> Nettpålogging- Skru på Av/På-knappen

Les testen om Samsung Galaxy  Note 4

Kjøp Samsung Galaxy Note 4 i Telenors nettbutikk