Samsung Note 4

Test: Samsung Galaxy Note 4

Galaxy Note 4 er telefonen for den profesjonelle Android-bruker som vil ha en stor og god skjerm.

Liker du du å tilpasse og ta i bruk alle mulighetene på en mobiltelefon, er Samsung Galaxy Note 4 mobilen for deg. Hvis ikke du er vant til en Samsung Note 4 bør du  sette av en uke eller to for å bli kjent med telefonen, for mobilen har massevis av funksjonalitet som det lønner seg å sette seg inn i.

Dekselet
Dekselet til Samsung Galaxy Note 4 har en ruglete skinnimitasjon i plast. Dette gjør at telefonen ligger godt i hånden i motsetning til en del andre mobiler som lett sklir ut av hånden. Liker du ikke coveret som medfølger, er det mulig å bytte den ut med noe annet, for eksempel i aluminium.

Overføring fra gammel Samsung
Noe av det jeg liker med Samsung er at den husker mye fra den gamle telefonen. SMS, kalender, bakgrunnsbilder blir automatisk overført til den nye. Det neste jeg savner er at alle innstillingene til hver enkelt app overføres.

Samsung Galaxy Note 4For stor skjerm?
Jeg velger å kalle telefonen for et slags mini- eller kvasinettbrett. Jeg ble vant til den store skjermen like raskt som da jeg fikk en større TV i hjemme i stuen. Mobilen passer fortsatt i bukselomma, men større enn dette bør den ikke bli. Fordelene med stor skjerm er at det er «digg» å lese eposter og nyheter uten anstrengelse. En stor skjerm egner seg også bedre for å se video. Dessverre syns jeg skjermen ble litt for mørk da jeg spilte av filmer.  Løsningen var å gå opp i lysstyrken i varselsvinduet.

Noe som kan trekke ned er selve skjermen som lett får riper. Her anbefaler jeg å kjøpe et Flip-cover med vindu. Da får du samtidig sett hva klokka er og om du har mottatt noen beskjeder eller gått glipp av noen anrop.

Styr mobilen med en hånd
Du kan fint navigere med en hånd to hender. Men dersom du bare ønsker å bruke en hånd lønner det seg å slå på Enhåndsinndata slik at tastaturet venstre- eller høyrejusterer seg i forhold til hånda du bruker mest. I tillegg kan du sveipe slik at skjermen blir mindre du ikke når bort til den andre siden.

Jobb med to vinduer
Du kan også sette opp to vinduer, for eksempel hvis du jobber med en epost samtidig som du ser etter noe på nettet. Dette er mulig både når du holder mobilen på vann- eller loddrett, selv om jeg syntes det beste var loddrett.

Samsung Note 4

S Pen gjør flyten bedre
Pennen har en liten knapp du kan trykke på mens du holder pennen rett over skjermen. Og det er her du velger hvilken funksjon du vil bruke. I tillegg til å skrive på skjermen, kan du markere et utsnitt.  En annen finurlig ting med pennen er at du kan klippe ut bilde eller kopiere tekster fra en nyhetsartikkel ved å sirkle rundt området. Se for deg at du skal møte en kompis fra utlandet, som ikke er så godt kjent i byen din. Med Google Maps og S Pen kan du skrive på kartet hvor du befinner deg i forhold til kompisen, for deretter å sende bilde på MMS.

Ikke mist pennen
Etter en ukes bruk er det lettere å navigere med pennen enn med fingrene. Et lite tips jeg selv har erfart er ikke å glemme igjen pennen på rare steder etter at du har brukt den. Her skulle det vært en liten alarm på pennen når den kom for langt unna mobilen

Fingeravtrykk
Fremtidens betalingsmåter kommer kjappere enn vi aner. Og med fingeravtrykk kan du betale med PayPal eller i Google Play, logge deg inn på kontoer eller låse opp mobilen.

Helseovervåkning
Dessverre ser jeg ikke helt nytten med pulsmåleren. Dette fordi denne burde brukes når du er ute og trener og da kan du ikke ha mobilen i hånda mens du løper. Men dersom du av helsemessige årsaker skal måle hvilepuls, stressnivå eller oksygenmetning i blodet, så kan disse funksjonene hjelpe sammen med appen S Health hjelpe. Til min store overraskelse kom det et forslag fra denne appen, på en lat søndag, om at jeg burde gå en tur for å nå målet på ti tusen skritt per dag.

4K
Slik som Sony Xperia Z3 har du mulighet til å spille inn videoer i 4K. Bare pass på at du har nok med lagring før du begynner å filme vilt. Andre ting du kan gjøre er å filme i slow-motion eller ta opp en virtuell tur for å vise hvordan arbeidsplassen din ser ut.

Samsung Note 4Kjapp å lade
Samsung skryter at du kan lade inntil 30 prosent raskere med 9V-laderen som følger med. Dette kommer godt med når man er vant til å lade to ganger daglig.

Nyttige funksjoner
Mange telefoner har i dag privatmodus for å skjule filer, universalfjernkontroll med tilpassede program og nødropinnstilling med GPS, lyd og SMS til dine nærmeste. Samsung Galaxy Note 4 er ingen unntak.

Konklusjon
Dette er en telefon for den profesjonelle som liker å tilpasse mobilen sin. Og til den som trenger mobilen mye i jobbsammenheng og har behov for en Mini-PC. Du bør beregne to ukers bruk før du blir vant til den.

15 tips og triks til Samsung Note 4

Kjøp Samsung Galaxy Note 4 i nettbutikken her