iPhone 6 og iPhone 6 Plus holdes opp mot hverandre for å vise forskjellen i størrelse.

iPhone 6 Plus – den nye standarden for businessmobiler

Trenger du virkelig Plus-modellen til iPhone 6 med 5,5 tommer stor skjerm? Nei, egentlig ikke. Men størrelsen gjør at iPhone 6 Plus er en utmerket business eller kontormobil.

Spesifikasjoner

  • Prosessor: Apple A8 64-bit prosessor og M8 bevegelsesprosessor

  • Skjerm: 5.5 tommer LED med 1,920 x 1,080 piksler

  • RAM: 1GB

  • Intern lagring: 16 GB, 64 GB og 128 GB

  • Kamera: 8 MP hovedkamera med optisk bildestabilisator

  • Batteri: 2,915 mAh (iPhone 6: 1,810 mAh; iPhone 5S: 1,820 mAh)

  • Dimensjoner: 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm, vekten er 172 gram.

iPhone 6 Plus skjermApple har tatt noen modige steg med lanseringen av iPhone 6 Plus. Grunnfilosofien om at en mobil skal kunne håndteres med en hånd er mer eller mindre skrinlagt. Dette er en mobil for tohåndsbruk. Mange vil elske den store skjermen, andre vil synes den er for stor. Mitt råd er å ta en kikk på iPhone 6 Plus, hold den i hånden og finn ut om den passer for deg før du bestiller. Du trenger nemlig ikke Plus-utgaven.

Førsteinntrykk
iPhone 6 Plus er fryktelig stor, men også tynn (7,1 mm) Med de avrundede kantene ligger den godt i hånden, men de avrundede kantene gjør den også glatt. Selv på tørt føre er dette en glatt mobil som lett kan skli ut av hånden.

Jeg har ikke forsøkt å bøye den, men kvalitetsfølelsen er som vanlig fra Apple svært god. Det ser og føles ut som en mobil i toppsjiktet.

Av og på-knappen er flyttet fra toppen av chassiset til siden, en vanesak som en kjapt blir vant til. Hovedkameraet stikker ørlite grann ut på baksiden av chassiset og det kan kanskje bli et problem på sikt. Det vil jo bety at kameraet vil subbe borti mer saker og ting enn før, og potensielt få riper i glasset. Vi får se med tiden.

iPhone 6 skjerm

Skjerm
Skjermen på iPhone 6 Plus er på 5,5 tommer. Det er stort. Den er på størrelse med Samsung sin business modell Note, og det er nok dette sjiktet Apple har siktet seg inn på. Konkurrenter som har så stor skjerm er nevnte Samsung Note 3, Sony Xperia Z Ultra og Nokia Lumia 1520 med sin 6 tommers skjerm.

Likevel tror jeg kanskje den største konkurrenten til iPhone 6 Plus er den vanlige iPhone 6 med sin 4,7 tommers skjerm.

En fordel med stor skjerm er mulighetene det gir for virkelig å jobbe på telefonen. Du kan blant annet legge skjermen i landskapsmodus, den muligheten har du ikke med den mindre modellen. Skjermen oppleves som bedre å lese på enn før og har gjort at jeg bruker iPaden min mindre.

Er skjermen for stor?
Ja, på mange måter er den det. Den er for stor til å ha i bukselommen. Her må det en jakkelomme eller en PC-veske/håndveske til for å få mobilen med seg. Du får den inn i en bukselomme, men det blir ubehagelig i lengden og det ser nok også litt rart ut.

Skjermen er så stor at den nesten erstatter en iPad Mini. På reise, i sofaen eller ved kontorpulten er det en fryd å bruke en mobil med stor skjerm. Og skjermen er fantastisk bra!

Nettopp det at jeg har en iPad som jeg bruker mye gjør at jeg nok ville klart meg med en iPhone 6 som er lettere å ha med seg.

Kjøper du toppmodellen med 128 GB lagring har du lagt ned veldig mange penger i en mobil, da er det lurt å ha et deksel til den også. Da vil iPhone 6 Plus virke enda større.

Min anbefaling til er at du tenker deg veldig nøye gjennom før du velger å gå for Plus framfor vanlig iPhone 6. Det er jo gøy å prøve noe nytt, men trenger du egentlig en gigamobil?

iPhone 6 jobbmobilJobbmobil
iPhone 6 Plus er med sin store størrelse mye mer en jobbmobil enn en partymobil, og så lenge du har den på kontoret og med inn og ut av møter plager det deg nok ikke at den er stor.

Med lanseringen av iOS 8 og operativsystemet for datamaskiner OS X Yosemite som lanseres snart legger Apple til rette for en stadig mer sømløs flyt mellom sine produkter. En oppgave kan startes på en mobil og avsluttes på et nettbrett eller en stasjonær eller bærbar Mac. Eller omvendt. Continuity kaller Apple konseptet.

Hardware
Når det kommer til hardware ligger ikke akkurat Apple og iPhone i forkant, det føles mer som de har tatt igjen konkurrentene. Men det er ikke her Apples konkurransefortrinn ligger.

Apples idé handler ikke om å tilby den raskeste prosessoren, mest lagringskapasitet eller den beste lyden, det handler om samspillet mellom alle mobilens funksjoner. Mobilen skal være en fryd å bruke. Den skal være enkel og den skal inspirere. Det gjør iPhone 6 Plus. Følelsen av å holde en ny iPhone i hånden er fortsatt noe mer enn den siste og beste Android-telefonen.

iPhone-6-homescreenSoftware
Det er programvaren og appene som har gjort iPhone til så populære mobiltelefoner. iOS 8 er et steg i riktig retning mot det å gjøre iPhone til et godt arbeidsverktøy i tillegg til det å være et godt forbrukerprodukt. Epostklienten har fått en rekke forbedringer, den sømløse flyten mellom Apple enheter som det legges opp til med Continuity og Handoff oppleves som nyttig.

Samspill mellom iPhone og iPad
Å dele nett mellom iPhone og iPad har blitt lettere enn før og går nå nesten automatisk. Sammen kan de settes opp slik at om din iPad ikke har Wi-Fi vil din iPhone automatisk dele sitt mobile nett med iPaden.

Bedre forretningsapplikasjoner
Som nevnt tidligere her på bloggen har Apple også inngått et samarbeid med IBM og det forventes at det vil resultere i at Apple sine Macs og Macbooks vil bli mer interessante som jobb-PCer. Det åpner potensielt nye porter for Apple som egentlig har tatt veien inn til kontorer og arbeidsplasser gjennom dedikerte ansatte (forbrukere) som tar med sine favorittdingser på jobb.

Kamera
Kameraet i iPhone 6 Plus er på 8 MP og er noe bedre enn kameraet i iPhone 6. Sammenlignet med kameraet i toppmodellene fra Nokia kommer iPhone til kort, men det tar likevel gode bilder. Apple klarer å få mye ut av iPhone sitt kamera selv om spesifikasjonene ikke helt går i iPhones favør.

Batteri
En god grunn til å velge iPhone 6 Plus er at den har et bedre batteri enn iPhone 6. Ved aktiv bruk varer den hele dagen og vel så det. Her har det skjedd en betydelig forbedring på batterikapasiteten.

Lagring
iPhone og iPhone 6 Plus kommer i tre forskjellige versjoner med tanke på intern lagring: 16, 64 og 128 GB. Den minste er for liten og den bør du unngå. 16 GB holder ikke helt lenger. Du kan klare deg med den om du sletter aktivt apper og innhold du ikke bruker, men du vil nok bli mer fornøyd om du velger den med 64 GB lagring. 128 GB er for de aller fleste av oss litt overkill, men for all del, kjekt å ha.

Negativer
Ingen av de nye iPhone-modellene er vanntette, noe som nesten har blitt standard blant toppmodellene med Android.

iPhone 6 PlusDen har ikke ekte NFC, her har Apple valgt å gjøre sin egen vri slik at NFC-mulighene er begrenset sammenlignet med mobiler med Android og Windows Phone.

Den har bare en høyttaler i bunn av chassiset og den er ikke fryktelig imponerende.

Konklusjon
iPhone 6 Plus er en fantastisk god mobiltelefon. Men den er stor. For mange vil den føles for stor. Er det en stor mobil du er ute etter finnes det rimeligere alternativer fra Samsung, Sony og Nokia, med Android eller Windows Phone som operativsystem. Men den største konkurrenten til iPhone 6 Plus er iPhone 6. Den gode gamle iPhone-størrelsen (bare litt større enn iPhone 5) er fremdeles den mest anvendelige mobiltelefonen.

iPhone 6 Plus får du kjøpt med abonnement fra Telenor i Telenors nettbutikk.