LG G3

LG G3 – Kvalitetstelefon med stor skjerm og gode funksjoner

LG lanserer sin toppmodell etter at Samsung, Sony og HTC har kommet med sine toppmodeller. Når LG G3 først viser seg frem, så har den på seg finstasen. 

Design
Denne telefonen minner mye om HTC One med sin buede bakside. Baksiden er i plastikk, noe som gjør at telefonen føles lettere. Skjermen er utrolig skarp og det føles som om det du ser på er utenfor glasset. Dette gjør også at den egner seg bedre i sollys.

For stor?
Det som skiller denne fra andre mobiler er blant annet den store 5,5-tommers skjermen. For de som mener at den blir for stor, dere må våkne opp, det er de andre telefonene som er for små. Du kan ikke se en film eller fotballkamp på de små skjermene. I tillegg er det lett å bomme på ikoner og bokstaver når skjermen blir for liten. Skjermen til LG G3 er presis og det er vanskelig å klikke feil.

Oppstart
Slik som mange andre telefoner er også denne enkel å sette opp. Den husker også appene fra forrige telefon som er lagret på Google sin sky. Du kan også bestemme hvor knappene for Hjem, Tilbake, og App-oversikten skal være. Knappene er nemlig integrert i skjermen. Det er ingen egne knapper på fronten av telefonen. Du kan også velge mellom svart eller hvit bakgrunn på knappene.

LG G3Knock  knock
Etter å ha godtatt her og der ber den meg velge en «knocke-kode». Dette er LG sitt svar på skjermlås med mønster. I stedet for å dra pekefingeren fra stolpe til stolpe, er det meningen at du velger en trykkekombinasjon på 4 deler av skjermen.

Knapper på baksiden
Det tar litt tid å venne seg til at knappene er på baksiden hvis ikke du er vant til det fra LG’s tidligere modeller. Dette er egentlig ganske praktisk ettersom pekefingeren uansett befinner seg på dekselet når du snakker eller holder mobilen.

Ute en telefon, hjemme en fjernkontroll
TV-kontroll på telefonene har etter hvert blitt standarder. Denne skiller seg ut ved at den husker hvilket nettverk du har når du kommer hjem. Dermed starter den tv-kontrollen automatisk når du kommer inn døra hjemme.

SMS
Pop-ups har vært en uting på web. Men med SMS som kommer opp i et eget vindu er det både lettere og kjappere å respondere.

Dobbel skjerm
Telefonene blir større og større. Og da kan man utnytte en av de smarte funksjonene ved å dele skjermen i to slik at man kan multitaske. Når bruker du dette? Et bruksområde kan være at du skriver en epost samtidig som du henter inn informasjon fra internett. Dessverre er det ikke alle appene som støtter denne visningen, noe jeg absolutt savner.

Gjestemodus
Har du barn som du låner telefonen ofte til? Da kan det være greit å fjerne Google Play og  kalenderen slik at de misbruker dette. Med gjestemodus velger du hvilke applikasjoner som skal være tilgjengelig.

«Smiiiil»
Med LG kan du nå ta bilde med stemmen din. Skal du ta bilde av deg og vennene dine kan du stille inn slik at bildet blir tatt ved at du for eksempel sier «Smil» eller «Whiskey».

Smarte påminnelser
LG har laget smarte funksjoner under Smart Notice som allerede ligger på startskjermen. Her får du masse tips om hvordan telefonen kan gjøre din hverdag enklere. Dette er en slags personlig sekretær som blant annet ber deg ringe opp igjen på ubesvarte anrop. Den gir deg også forslag om å lagre telefonnummer dersom du ringer vedkommende ofte.

LG G3 kamera

Skarpt kamera
Kameraet har en teknologi som stammer fra støvsugerroboter der de beregner avstanden ved hjelp av infrarød laser. Den er enkel i bruk uten de avansert bilderedigeringsfunksjonene. Den gir utmerkede bilder. I tillegg er det bare å sveipe nedover på kamera så endrer den fra kameraet bak til front. Og dermed er det bare å «go nuts» med «selfies».

Konklusjon
Dette er en telefon som har akkurat passe størrelse i bukselommen. Når Galaxy Note blir for stor for meg så er LG G3 mitt i blinken. Skjermen er fantastisk god, og spesielt modusen for dobbelskjerm. Som andre telefoner er den kjapp, enkel i bruk, har et utmerket kamera og har en rekke gode funksjoner. En slik telefon vil jeg absolutt ha.

LG G3 får du kjøpt i Telenors nettbutikk.