Sony SmartBand

Sony Smartband – nyttig aktivitslogger

Dette er armbåndet for deg som vil ta mobilen et steg videre. Dingsen lar deg motta varsler på håndleddet, måle din aktivitet og automatisere din telefon.

Sony SmartbandHva er Sony SmartBand?
Sony Smartband, eller SWR10 som den også heter, er et armbånd som måler din aktivitet, enten om det er fysisk eller på mobilen. Håndleddsbåndet følger dine bevegelser og logger og varsler aktiviteter som skjer på telefonen.

Hva får du?
Selve armbåndet kommer i to størrelser og du bruker den som passer deg best. Kjernen er en liten hvit buet enhet som er selve trackeren og er delen som vibrerer. Den hvite enheten har dessuten en knapp som er lettbetjent.

Sett opp med NFC
Oppsettet kan være litt vanskelig første gangen. Før du setter i gang bør du sjekke om du har NFC på din mobil. Med NFC parrer du baksiden av mobilen med armbåndet. Deretter får du beskjed om å laste ned appene Lifelog, SmartBand og Smart Connect. Har du ikke NFC laster du bare disse ned manuelt fra Google Play. På forhånd bør sørge for at du har lastet ned siste versjon av programvaren (Android versjon 4.4) til din telefon. Ofte finner du dette under «Innstillinger» og «Om telefonen».

Sony SmartBand

Vanntett
Selve armbåndet er vann- og støvtett, så du kan godt dusje og bade med den. Bare ikke gjør det samme med mobilen dersom den ikke er vanntett. Den hvite enheten har en åpen micro-USB-port, men det svarte armbåndet sørger for at den er tett.

Grei batterikapasitet
Batteriet til denne varer i cirka 5 døgn og du kan lett se hvor mye du har igjen i SmartBand-appen som du lett finner tilgjengelig i varslingsmenyen. Til gjengjeld bruker den snaue 30 minutter til den er fulladet og kan lades opp med en ordinær USB-lader.

Sony SmartBand modusTo modus
Armbåndet har en egen dag- og nattmodus. Med nattmodus vil ikke armbåndet vibrere bortsett fra når du ønsker å bli vekket. Du bytter enkelt mellom dag- og nattmodus.

Hvor har jeg lagt telefonen?  
Du kan definere hva knappen skal gjøre. For eksempel kan den ringe telefonen slik at du vet hvor den ligger, sette opp selvutløser på kameraet eller styre musikspilleren.

Umulig å glemme mobilen
I tillegg har du muligheten til å sette på vibrering dersom du kommer for langt unna telefonen. Du får et ministøt dersom du plutselig løper ut døra hjemme uten å ta med telefonen. Og dermed drar du ikke uten telefonen på jobb.

Sony SmartBand varslingVelg hvilke apper som skal varsle deg
Du kan selv definere hvilke apper som skal vibrere. Har du for eksempel en Facebook-app eller en nyhetsapp med nyhetsvarsler vil armbåndet vibrere når det kommer nye oppdateringer. Denne fungerer bare i dagsmodus, heldigvis. Derfor bør du passe på at hverdagen din ikke blir overstyrt av appene. La deg styre appene – ikke omvendt.

Lifelog – måling av kalorier og skritt
Sonys egen app Lifelog er ikke bare en skritt- og kaloriteller. Den gir deg også en oversikt over hva du bruker mobilen din til og hvor mye. Slik kan den hjelpe deg til å bli mer bevisst på din mobilbruk.

Sony SmartBand lifelogHelseaspektet ved appen gjør at du kan sette deg dagsmål på hvor mange kalorier du skal forbrenne eller hvor mange minutter du skal løpe. Her savner jeg at man kan sette opp ukes- eller månedsmål. Dessuten er det kanskje ikke alt som er like relevant å måle som for eksempel hvor mange bilder jeg skal ta i løpet av en dag.

Du kan også se når og hvor du har bevegd deg i gitte tidsrom samt om du har sovet eller løpt.

Smartvekking
Den har også en funksjon som vekker deg opp basert på hvor dypt du ligger inne i søvnen. Den viser hvor mye du er i dyp og lett søvn og i våken tilstand. La oss si at du vanligvis blir vekket på tidsslaget syv. Basert på dine bevegelser vil armbåndet vekke deg 06:46 dersom den finner ut at det er lettere for deg å stå opp da. Du setter selv tidsintervallene for når du ønsker å stå opp.

Det finnes tilsvarende apper for dypsøvn i markedet. Fordelen med Lifelog er at denne er integrert i armbåndet. Fordelen med for eksempel «Sleep as Android» er at den lar deg velge mellom flere tidspunkt, alarmlyder og «slumring».

SmartConnect

Smart Connect
SmartConnect identifiserer nødvendige apper du trenger til for eksempel armbåndet. Eller hver gang du kobler til hodetelefonene på bussen om morgenen settes musikkspilleren og nyhetsappen på. Når du skal legge deg og setter mobilen i laderen skrur alle varslene seg av. Slik har du mulighet til å sette opp flere handlinger innen visse klokkeslett eller med bestemte enheter og apper.

Konklusjon
Jeg har blitt mer glad i Sony SmartBand etter hvert som jeg har lært den å kjenne. Designet er nøytralt, batterikapasiteten god. I tillegg er armbåndet vanntett og du slipper å tenke på å ta den av deg.  Den fungerer dessuten på de fleste Android.

Sony SmartBandJeg savner derimot et display, i det minste med klokke på. Og å vise SMS-er kunne også ha vært smart. Den kunne kanskje også hatt en pulsmåler. På den annen side er ikke dette akkurat en fitnessdings.

Med tanke på at vi bare er i startfasen av smarte armbånd er dette et mer enn godt nok produkt. Jeg spår at vi i årene fremover vil vi se en spennende utvikling, med flere nyttige funksjoner i disse armbåndene. Sony SmartBand får du kjøpt på nettet til litt over 500-lappen, noe som er en helt overkommelig pris.

Les også:
10 tips og triks til Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2 – en stilren, rask og vanntett mobil med stor skjerm

Sony SmartBand får du kjøpt i Telenors nettbutikk.

Kjøp SmartBand med Sony Xperia Z2