Sony Xperia Z2

10 tips og triks til Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 er en utmerket jobbtelefon med sine 5,2-tommer. Å utnytte mobilen for det den er verdt er ikke alltid enkelt. Her følger noen tips og triks som kan hjelpe deg i din jobbhverdag.

strømstyring1. Steng verden verden ute
Enten du sitter i et åpent landskap eller på bussen kan det være du vil ha litt fred. Z2 har innebygget «Noise cancellation». Bare pass på at du bruker øretelefonene som følger med fordi det bare er de som fungerer.
Slik aktiverer du» > Plugg i telefonen > Gå til Innstillinger -> Lyd > Lydtilbehør > > Støyredusernde hodetelefone. 

2. Sett opp rutiner
Appen Smart Connect lar deg bestemme hva som skal skje når du kobler til bilen eller et headset. Du kan for eksempel sette opp mobilen slik at den leser dine tekstmeldinger når du kobler til bilens blåtann. Eller at du starter appene WIMP og Nyheter når du kobler på hodetelefonene mellom klokken 07:00-08:00 og 15:00-16:00 mandag til fredag når du sitter på toget eller bussen på vei til og fra jobb.
Slik gjør du > Last ned appen Smart Connect dersom den ikke er blant appene dine > Start appen > Trykk på «+»-ikonet > Følg instruksjonene ved å legge til enhet eller klokkeslett

kalender3. Se ukesnummer i kalenderen og værvarsel
Enten du jobber med ukesoppgaver, rapportering eller planlegger din neste ferie er det veldig nyttig å se ukedagene samt været de kommende dagene.
Slik gjør du > Gå til Kalender-appen > Trykk på ikonet med de tre firkantene > Velg Innstillinger> Bla deg ned til Vis ukenumre. Litt lenger ned finner du også Værvarsel

4. Epost
De som bruker Outlook vil kjenne igjen forhåndsvisning av e-poster. Xperia Z2 har en stor skjerm lar deg utnytte denne muligheten.  Du får dermed rask oversikt over innkomne e-poster samt innholdet i hver enkelt epost.
Slik gjør du > Gå til appen Epost (Regner med at du på forhånd har satt opp E-postkontoen din) > Trykk på ikonet med de tre firkantene og deretter Innstillinger > Velg Generell > Velg Forhåndsvisningsrute > Velg deretter om du vil ha forhåndsvisningen i stående eller liggende modus

5. Rydd opp i statusfeltet i toppen
For mange ikoner i toppen av telefonen som tar plass kan være veldig irriterende. Dermed kan det være smart å fjerne de du ikke ønsker. For eksempel synes jeg Batteriprosenten er viktig, men ikke selve ikonet til Wi-Fi.
Slik gjør du > Gå til Innstillinger -> Tilpasning > Ikoner på statuslinjen > Velg systemikoner du ønsker skal dukke opp

hurtiginnstillinger6. Lag dine egne snarveier som du bruker oftest
Dette kan virke ganske «basic» på de fleste telefonene, men jeg føler likevel det er verdt å ha med. Her kan du legge til de mest brukte funksjonene dine. Hvis du reiser kan det være smart å legge til snarveier til Flymodus, Roaming eller Mobildata.
Slik gjør du > Ta frem Varselmenyen ved å sveipe ned fingeren fra toppen og nedover. Trykk på Hurtiginnstillinger og deretter på Rediger for å legge til eller fjerne snarveiene du ønsker

7. Film uten at kameraet vingler
Kameraet til Sony Xperia Z2 er noe av det bedre på markedet. En av de kule funksjonene er at du kan filme uten at kameraet rister mens du løper eller går mens du filmer.
Slik gjør du > Gå til Kamera-appen > trykk på ikonet med de tre firkantene > Velg videoikonet > Hak av på SteadyShot

8. Legg inn helligdager
Er du mye på jobbreise til et spesifikt land kan det være lurt å legge inn landets helligdager. Det kan være kjedelig når du har planlagt et viktig møte med en kunde i London den siste mandagen i august da de har Summer Bank Holiday.
Slik gjør du > Gå til Kalender-appen > Trykk på ikonet med de tre firkantene > Velg Innstillinger> Trykk på Nasjonale helligdager og velg landene du vil lege til.

9. Sett på batterisparing
Har du ringt og besvart mange eposter i løpet av dagen har du mest sannsynlig nesten brukt opp batteriet ditt også. Du kan spare batteriet ved hjelp av tre valg. Du får også en oversikt over hvor lenge batteriet ditt vil holde dersom du aktiverer hver enkelt av de tre modiene. Den sparer ved å slå av mobildata, GPS, Wi-Fi eller trafikk fra apper dersom skjermen er inaktiv eller har lavt batterinivå. Nærmere forklaring finner du under hver av modiene.
Slik gjør du > Gå til Innstillinger > Strømstyring

10. Spor telefonen din
Bor du i et stort hus med mange etasjer eller legger du fra deg mobilen litt her og der? Med en ringetone eller en posisjon på et kart kan du enkelt finne hvor telefonen din befinner seg. I tillegg kan du låse eller slette sensitiv informasjon drsom mobilen skulle være stjålet. Dette kan du styre fra en hvilken som helst PC.
Slik gjør du > Gå til Innstillinger > Sikkerhet > Velg My Xperia > Aktiver

Her kan du lese testen av Sony Xperia Z2.

Sony Xperia Z2 får du kjøpt i Telenors nettbutikk

11. Ekstratips: Slik tar du skjermbilde med Sony Xperia Z2