Slik surfer du trygt i utlandet: Mann med hatt og koffert som snakker i mobilen

Slik surfer du trygt i utlandet med mobilen

Tiden da du var nødt til å være redd for høye regninger når du bruker mobilen i utlandet er forbi. Varslingstjenester sørger for at du vet hvor mye du har brukt, og datapakker gir deg en viss datamengde å bruke per dag, eller per uke.

Etter hvert som vi bruker mobilen mer og mer til å komme oss på internett forventer vi også å kunne bruke mobilen i utlandet, akkurat som vi gjør hjemme.

Nytt i år er at du har en datapakke som gjelder for alle land i hele verden. Så selv om du er i land som normalt sett er ganske dyre å bruke mobilen i, har du nå muligheten til å bruke mobilen til å surfe med uten å bli flådd.

Gunstige datapakker
Er du på reise i land utenfor EU har Telenor nå pakken Data utenfor EU som gir deg 30 MB per dag for 149,-. I noen land får du mer data med denne pakken. I Brasil, Russland, USA, Tyrkia, Thailand og Sveits inneholder pakken 80 MB for 149,- per døgn.

Når du passerer bruksgrensen for datapakken får du melding om dette. Prisen per megabyte øker da til 10,-.

På reise i Europa
Datatrafikk i EU er en del rimeligere enn i resten av verden, så dagspakken Data EU koster 59,- for 80 MB. Utover 80 MB er prisen her 1,65 per MB.

Hvordan fungerer datapakkene?
Data utenfor EU og Data EU er to generelle dagspakker. Disse koster ingenting når du ikke bruker data i utlandet. Så det holder å bestille dem en gang, så ligger de klare på ditt abonnement og slår inn når du bruker mobildata i utlandet. Du trenger derfor ikke avbestille og bestille disse på nytt.

Ukespakke
Innen EU har vi også en ukespakke som er gunstig om du bruker mobilen mye til å surfe med. Datapakke EU inkluderer 400 MB som varer i én uke. Prisen er 249,-. Du kan kjøpe en ny ukespakke når datamengden din er oppbrukt. Denne kan det være lurt å kjøpe rett før avreise eller når du ankommer reisemålet ditt.

Kostnadskontroll
I tillegg til datapakker har vi tjenesten Datakontroll Utland som varsler deg om ditt dataforbruk. Denne er inkludert i ditt abonnement og krever ingen bestilling.

Datakontroll Utland aktiveres automatisk når du er i utlandet og sørger for at vi sender deg en SMS når du passerer en fastsatt beløpsgrense. Standard grense er 400 kroner, men denne kan du selv endre i Mitt Telenor, på Mine sider eller ved å kontakte kundeservice. Du kan også sende en SMS med FORTSETT UTLAND til 1999, noe som vil medføre at sperren oppheves og at du kan fortsette surfingen ut måneden. Neste måned blir Datakontroll utland aktivert igjen

Om du velger å fortsette surfingen, vil du så få SMS-varsling på 200%, 400%, 1000%, 4000% og 8000% av valgt beløpsgrense, slik at du fortsatt kan holde kontroll på forbruket.

Mitt Telenor
Appen Mitt Telenor er en praktisk app. Den er tilgengelig for både iOS, Android og Windows Phone. Last ned Mitt Telenor-appen og få oversikt over datapakker, både for EU og resten av verden, som du kan aktivere rett fra appen. I tillegg får du full oversikt over hva som er inkludert i abonnementet ditt og ditt dataforbruk i utlandet.

40 megabyte surfing er cirka:
Facebook: 25-35 sider
Aftenposten: 55-65 sider
VG: 25-35 sider
NRK: 60-70 sider
NRK nett-TV: 2-5 minutter​