Derfor velger vi fiber

Med flere IT-løsninger i skyen har god og stabil internettforbindelse blitt enda viktigere for ingeniørbedriften Dr. techn. Olav Olsen AS. Bedriften har valgt å gå for fiber for å få en god internettforbindelse.

– Fordelene med fiber er naturligvis kapasitet – vi er avhengige av god kapasitet – og stabilitet. Det hadde ikke fungert med noe annet, sier Trygve Glad Slokvik, IT-sjef for Dr. techn. Olav Olsen som har 85 høyt kvalifiserte ansatte.

Det prisbelønte ingeniørselskapet har hatt fiber i mange år, men utviklingen av teknologi og skytjenester har de siste årene gitt ny vind i seilene for outsourcing av IT-tjenester, som igjen stiller høye krav til fiber.

Beina på bakken, hodet i skyene
– Vi har sakte men sikkert begynt å bevege oss over til skytjenester de siste tre årene, og planlegger å utvide dette. Flere servere og infrastruktur skal settes ut til ekstern drifting, og vi blir mer og mer avhengig av en god internettforbindelse og fiber.

– I dag har vi skyløsning for Exchange, Lync (Cloud 365) og Maconomy, et program for prosjektoppfølging, timeregistrering og økonomistyring. I tillegg har vi Online Backup, Visma lønn, intranett og kvalitetssystem (Sharepoint) som eksterne løsninger. Da er vi avhengige av god hastighet.

FERGEFRI E39: Ingeniørene i Dr. techn. Olav Olsen jobber med innovative konstruksjonsløsninger innen alt fra flytende vindmøller og undersjøiske tunneler, til næringsbygg og verdens største heisprosjekt i lille Oslo. Bildet viser mulighetsstudien “Ferfefri E39″ utført sammen med REINERTSEN og Snøhetta for Statens Vegvesen. Illustrasjon: Snøhetta
Illustrasjon: Snøhetta


Avanserte programmer

– En av tingene som er spesielt med oss, er at vi jobber i to forskjellige bransjer, både med landbaserte bygg og offshore installasjoner. Vi har derfor en stor programvareportefølje, og bruker mye avanserte beregningssystemer for å kunne betjene de to markedene. Disse ligger foreløpig ikke i skyen, men ambisjonen er å få dette over til skytjenester.

«Vi er helt avhengige av god kapasitet, hastighet og stabilitet.»
Trygve Glad Slokvik, IT-sjef for Dr. techn. Olav Olsen

Tilgjengelighet er viktig
– Hovedargumentene for å gå over til skytjenester er tilgjengelighet og stabilitet, og sparte ressurser. Først og fremst IT-ressurser. Som IT-ansvarlig kan jeg med skytjenester bruke tiden min på mer fremtidsrettede prosjekter, fremfor å slite med systemer som må følges opp, forteller IT-sjefen.

– Når det gjelder tilgjengelighet, fungerer skytjenester veldig bra når de ansatte er ute og reiser, eller jobber hjemmefra. Vi har som mål at alt skal være tilgjengelig, fra hvor som helst, med hva som helst.

I tillegg finnes det faktisk en miljøgevinst med skytjenester.

Miljøvennlig drift et pluss
Det er altså ikke bare snakk om overvåkning i form av å bare se deg og hva du gjør. De kan også få tilgang til dine passord, filer og programmer, samt gjøre hva de ønsker innad i dine programmer.

– Vi er i ferd med å miljøsertifisere bedriften, bli et Miljøfyrtårn, og i den forbindelse er det også positive effekter ved å velge skytjenester. Du får en mer miljøvennlig drift av serverparken fordi du blir en del av et større system der strømforbruk og ressursbruk blir mindre per enhet enn det vi har i dag, avslutter IT-sjefen.