HTC One (M8)

HTC One M8 – mobil med utrolig lyd, skjerm og kamerafunksjoner

En av fjorårets mest positive overraskelser på mobilfronten har fått seg en oppdatering. HTC One (M8) er oppdatert med ny funksjonalitet og bedre hardware. Med stilig design, utmerket kamera og suveren lyd er HTC One (M8) et godt mobilkjøp. 

Lett å sette opp
Førstegangsoppsettet på HTC One (M8) tar deg grundig igjennom Google, sikkerhetskopier, Facebook, HTC-konto og Dropbox. Alle de nødvendige appene. Den husker til og med den forrige HTC-telefonen jeg hadde. Jeg har akkurat tatt den i bruk og jeg noterer meg at den prøver å gjøre meg avhengig.

Superrask mobil
Er du opptatt av ytelse legger du fort merke til at denne er kjapp. Men slik er det med alle nye mobiler jeg har testet, de bruker å være kjappe rett etter lansering, for deretter å bli tregere jo mer jeg dytter inn i klumpen.

Skjermdump av HTC One M8
Blink Feed er en kjekk funksjonalitet du får med HTC One (M8).

Nyheter og sosiale medier i ett
Blink Feed, en slags FlipBoard fra HTC, er en av tingene jeg har likt best ved HTC One (M8). Her kan du legge til ulike nyhetskilder, men de norske mediene er dessverre fraværende. Siste Nytt og Lyd & Bilde er det eneste norske du får. Her kunne jeg tenkt meg flere store aviser i Norge. Kronologiske oppdateringer av nyhetsartikler, Twitter, LinkedIn, Facebook-meldinger, TV-serier/filmer du har definert som favoritter og påminnelse om ditt neste møte i skjønn forening.

Lyd og skjerm
Er du opptatt av lyd og bilde vil du bli imponert. Telefonen har Full HD-skjerm og en utmerket lyd fra noe de kaller BoomSound. Her trenger du faktisk ikke kjøpe deg ekstra eksterne høyttalere. De innebygde høytalerne gir absolutt god lyd.

Tre kameraer
Når jeg hørte om at den hadde to kameraer ble jeg ikke særlig imponert. Det var helt til jeg skjønte at den hadde to kameraer på baksiden i tillegg til kameraet som er vendt mot deg. Det ene kameraet justerer bildene mens det andre tar bildene.

Samspillet mellom de to kameraene gjør at du i ettertid kan velge hvor bildet skal fokusere eller vektlegge områder du liker. Du kan også gjøre bakgrunnen mykere, legge til skissebakgrunn eller 3D-effekter.  Da får dette kameraet en helt ny dimensjon. Selve 3D-effekten er morsom den første tiden. Så er spørsmålet hva jeg skal bruke den til?

Zoe
Er du en ivrig fotograf kan du, sammen med Zoe-funksjonen, lage imponerende collager uten å ha en høyere grad i fotografi.

Tyngre
Med sine 160 gram, aluminiumsramme og Corning Gorilla glass er mobilen solid. Et lite minus er at mobilen virker litt tyngre enn både forgjengeren og andre konkurrenter.

Plastic fantastic
Plastikkbeskyttelsen som medfølger er et bra pluss, selv om den bidrar til å gjøre den ørlite tyngre.  I tillegg slipper du å kjøpe beskyttelse som ekstra tilbehør.

Skjermdump av HTC One M8
Snarveier

Ok lagringsplass
Jeg må innrømme at jeg ikke har hatt problemer med lagringsplassen. 16 GB holder i massevis til mitt bruk. Har du derimot et større forbruk er det fort gjort å dytte inn mer minne på siden, koble seg på Dropbox eller Telenors egen tjeneste Min Sky.

Snarveier
Snarvei-innstillingene kommer veldig bra frem. Her får jeg rask oversikt over funksjonene som er mest brukt som Wi-Fi, blåtann, mobildata, strømsparing og ikke forstyrr.

Telefonen bruker førøvrig nano-SIM.

Konklusjon
Er du en flittig «instagrammer» og liker å ta effektfulle bilder og collager, se filmer og få en god lydopplevelse, er dette telefonen for deg.  HTC One (M8) er også fin om du liker å ha alle nyheter, TV-program, kalender og sosiale medier samlet på ett sted.  Er du ute etter en telefon som skal tåle vann ville jeg ha ventet til Samsung og Sony nå kommer med hver sin nye telefon som begge skal tåle en skvett.

HTC One (M8) finner du i nettbutikken til Telenor.

Mobilen er elegant og lekker å se på. Den ligger godt i hånden og kvalitetsfølelsen er svært god. Men den kan nok føles litt tung.
Mobilen er elegant og lekker å se på. Den ligger godt i hånden og kvalitetsfølelsen er svært god. Men den kan nok føles litt tung.