Gigasmartere med gigabytes

Vi har jobbet intenst i det siste med å lansere en ny portefølje for bedriftsmarkedet der taleabonnementet også inneholder data. Vi kaller porteføljen Fri+ der begrepet «Fri» har to dimensjoner – frihet til å velge datamengde og fri i den betydning at tale og sms er inkludert – ubegrenset. Blir vi gigasmartere med gigabytes?

Utgangspunktet for problemstillingen er at de fleste har med mobiltelefonen overalt – vi til og med sover med den – enten vi er gift eller ikke. Min kone synes det er helt greit at jeg sjekker Twitter og epost i senga før jeg snur meg over til henne for å bygge henne opp til en ny spennende arbeidsdag.

Siden jeg av en eller annen merkelig grunn kun har 2G dekning i heimen, går data over mitt trådløse nett, men etter den obligatoriske frokosten er jeg mobil resten av dagen og ønsker forutsigbarhet – jeg ønsker å bruke gigabytes uavhengig av hvor jeg er. Denne forventningen har ikke minst unge arbeidstakere som også tar det som en selvfølge at bedriften tilbyr ansatte mobilabonnement med inkludert datamengde.

Hvordan kan en benytte gigabytes til å jobbe smartere for bedriften?

Mange bransjer som har arbeidstakere som jobber praktisk – f.eks. elektrikere, bruker data daglig. Når jobben er utført, legger elektrikeren inn alle data knyttet til arbeidet på en applikasjon som ligger på et nettbrett. Nettbrettet kan knyttes opp på det samme abonnementet som på mobilen – at mobiltelefonen og nettbrettet bruker av samme datakvote er med på å gjøre mobilbruken enklere.

De som reiser offentlig til jobben, kan benytte reisetiden til noe produktivt. Det er ikke mange som har stemplingsur, så for de fleste starter arbeidsdagen når du drar hjemmefra. Det å kunne sitte og høre på favorittmusikken sin, «Rap God» med Eminem strømmet på Wimp er et godt valg om du vet det blir en tøff dag, kan inspirere deg til å bli mer effektiv.  Samtidig kan du svare opp epost som du ikke fikk besvart kvelden før. Dermed har du en god følelse og kan starte arbeidsdagen med en kopp kaffe og likevel føle deg oppdatert.

Har du lang reisevei, rekker du kanskje også å se nyhetene på NRK-appen, men vær oppmerksom på dataforbruket, det er smart å ha appen Mitt Telenor slik at du kan se forbruket ditt fra dag til dag. Vi sender deg alltid en sms og varsler deg når inkludert datamengde er brukt opp, den neste sms’en varsler deg når 90% tilgjengelig datamengde er brukt opp og den tredje sms’en varsler deg når tilgjengelig data er brukt opp. For å sikre deg og bedriften kontroll setter vi da ned hastigheten så mye at du og arbeidsgiveren din må gjøre et bevisst valg for å utvide tilgjengelig datamengde – enten ved hjelp av Mitt Telenor appen eller ved å sende en sms.

Gigabytes kan også gjøre deg gigasprekere – en fordel både for deg og arbeidsgiveren. Selv bruker jeg SATS appen og RunKeeper for å holde oversikt over formen og selvfølelsen, men det finnes en drøss av fitness apper å velge mellom.

Flere og flere arbeidsplasser er mer opptatt av de ansattes bidrag til at bedriften lykkes enn hvor de befinner seg fysisk og geografisk. 4G dekning gir deg tilgang til bedriftens IT systemer noen få millisekunder unna. Det kan være at du lager en bedre rapport for styringsgruppen ved å ha utsyn over Jotunheimen enn om du sitter på arbeidsplassen og i bakhodet gruer deg til køen ut av byen på ettermiddagen.

Hva med sikkerhet? En mobiltelefon kan inneholde bedriftskritisk informasjon og privat innhold du ikke vil skal komme på avveie. Vi har laget en gigasikker løsning som heter Sikker Mobil og som er inkludert i Fri+ abonnementet. Den installerer du ved å klikke på linken på sms’en du får fra Telenor etter du har bestilt abonnementet. Sikker Mobil kan lastes inn på Android (minimum versjon 2) eller iOS (minimum versjon 6). Mister du telefonen, kan du slette innholdet enten fra nettbrettet eller PC’en din eller be Kundeservice hos Telenor til å gjøre det. Uansett er det smart å ha en backup i skyen.

At the end of the day – å jobbe gigasmartere med gigabytes går ikke primært på å bruke data, men å se friheten, mulighetene og tryggheten  dette gir – for bedriften din og for deg – som det hele mennesket.

Les mer om Fri+