Nokia Lumia 1520 – bigger is better?

I januar slippes Nokias gigantmodell 1520 på det norske markedet. Vi har tatt en kikk på dette beistet av en telefon. Med sine 6 tommer er den bare et par tommer mindre enn en iPad mini.

Helt siden jeg fikk muligheten til å prøve HTC Titan med Windows Phone 7.5 har jeg vært trofast bruker av Windows Phone. Deretter gikk turen til Nokia Lumia 920. Gleden var stor når jeg fikk muligheten til å teste ut Nokia sitt nye slagskip, Lumia 1520. Ja jeg overdriver ikke når jeg skriver slagskip (kanskje litt), men skjermen er på hele 6 tommer. Telefoner av slike dimensjoner blir ofte omtalt på godt norsk som phablet. Som betyr en god blanding av telefon og nettbrett.

Størrelsen er uten tvil det første jeg la merke til når jeg åpnet esken og det er også det som blir kommentert først av andre som ser den. Alt fra; «Har du fått deg et nettbrett?» til; «Dette var jo en glimrende størrelse.»

En ting som jeg måtte venne meg til siden skjermen er såpass stor, så ble jeg nødt til å bruke begge hendene i mye større grad enn på Lumia 920. Telefonen passet også akkurat ned i bukselommen og det er jo ikke verst med tanke på hvor stor telefonen er.

En ting jeg liker med 1520-en, er at den har full HD-oppløsning og et kamera på 20 megapiksler. Bildene blir skarpe og fine og skjermen er utmerket til å surfe, lese og se video på. Jeg er ingen fotoekspert, men for meg har kameraet fungert veldig bra.
En ting jeg liker med 1520-en, er at den har full HD-oppløsning og et kamera på 20 megapiksler. Bildene blir skarpe og fine og skjermen er utmerket til å surfe, lese og se video på. Jeg er ingen fotoekspert, men for meg har kameraet fungert veldig bra.

Lumia 1520-en som jeg har vært så heldig å få tak i har også en versjon av den neste oppdateringen for Windows Phone (GDR3). I denne versjonen er det kommet en funksjonalitet som jeg har savnet tidligere, nemlig det at man enkelt kan lukke programmer/app-er som er kjørt nylig.

Samt at det er kommet en ekstra rad på selve hovedsiden hvor «flisene» er tilgjengelige, som betyr at man kan plassere flere programmer lett tilgjengelig på hovedsiden.

Den støtter også muligheten for å skru av skjermrotasjon og ny kjøremodus. Kjøremodusfunksjonaliteten vil si at man kan sette opp telefonen til å slå av anrop og/eller SMS automatisk når man kobler til telefonen til blåtannen i bilen.

Du lurer sikkert på hvordan det er med app-utvalget for Windows Phone og det utvalget har passert 200.000 apper.

Ja, jeg vet at app-utvalget ikke er i nærheten av verken iOS eller Android , men for å være ærlig så har ikke det vært noe stort savn for min del.

Jeg klarer meg forbausende bra uten Candy Crush, Instagram og Snapchat. De to sistnevnte er for øvrig kommet til Windows Phone 8 nå. Så det kan jo tyde på at flere får opp øyene for Windows Phone. Så for min del er ikke app-utvalget noe som trekker ned ved selve operativsystemet og telefonen.

Jeg liker grensesnittet til Windows Phone og den raske responsen det har når jeg navigerer meg i menyen og starter opp programmer/app-er. Selv om Lumia 920 var rask, syns jeg at Lumia 1520 er hakket raskere. Noe som samsvarer med at Lumia 1520 har fått råere tekniske spesifikasjoner enn sine forgjengere.

Nano-SIM er også nytt på Lumia 1520, dette er også benyttet i de siste utgavene av iPhone. Så skal du bytte til Lumia 1520 må du huske å få deg et nytt SIM-kort i samme slengen.

Skulle du ha lyst til å gå over til Lumia 1520 eller en annen Windows Phone fra enten Android eller iPhone, så har Windows Phone laget brukerveiledninger.

Dersom du kjenner til flere kjekke tips og triks til hvordan en kan få enda mer utbytte av telefonen, eller du lurer på noe om Nokia Lumia 1520 eller Windows Phone. Da er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt som mulig.

Nokia Lumia 1520 kommer på markedet i Norge i løpet av januar. Liker du telefoner som har en stor skjerm og ikke noe i mot å bruke to hender til tider når du skal bruke telefonen, tror jeg du kommer til å bli fornøyd med Nokia Lumia 1520.