LG G2 – Mobilen med knappene bak

LG G2 er en rask og tiltalende telefon med en god brukervennlighet for deg som allerede er vant til en Android-telefon.

Hvis du ikke legger merke til logoen i bunnen av skjermen kan mobilen ved første øyekast ligne på en Samsung Galaxy S4. Skjermflaten dekker like mye og varsellysene og høyttaleren er plassert på det samme stedet. Forskjellen ligger i at hodetelefoninngangen er plassert i bunn av telefonen volumknappen og av og på-knappen på bakdekselet.

Jeg kommer ikke til å skrive om hvor kjapp prosessor, god skjerm eller lyd denne mobilen har. Dette kan du lese mer om på LG G2 – årets smarteste julegavekjøp.

LG G2
LG G2

Førstegangsoppsettet
Ved oppsett første gang kan du velge mellom enkel eller tilpasset oppsett eller ha større skrift også på menyene. Dette synes jeg virker lovende hvis det er bestemor som skal bruke denne telefonen. I tillegg har du mulighet til å velge rekkefølgen på «Meny»
og «tilbake-knappen» som er plassert i skjermen i stedet for på selve telefonen.Knapper bak

Her har LG tenkt utenfor boksen. Noe av det første du
vil merke på telefonen er Av/På- og volumknappene på baksiden, noe som kan virke uvant, men slett ikke så dumt. Når du prater i telefonen føles det helt naturlig å justere volumet med pekefingeren bak på samme
måte med tommelen når volumknappen er på siden.

Tapp to ganger for å åpne skjermen
For å skru skjermen av og på har LG utviklet en ny funksjon slik at du nå bare trenger å «tappe» med fingeren to ganger på skjermen. Dermed slipper du å løfte telefonen dersom du skal sjekke mobilen. Dessverre har jeg ofte måtte tappe flere ganger enn to for å få den til å fungere, så helt enkelt er det ikke.

Baksidens skjermdump
Skal du ta en screen shot må du trykke Av-og-på-knappen inne samtidig med volum-nedknapp som
begge er på baksiden. Her går det faktisk an å holde begge knappene inne med en pekefinger.

Quickmemo
Hvis du ønsker å kommentere eller markere noe på telefonen har du mulighet til å tegne, markere og viske ut områder på skjermen for så å lage bildet. Måten du gjør dette på er å dra fingeren opp fra bunnen av skjermen og opp til høyre på Quickmemo-ikonet.

Text Link fungerer ikke
Tenk deg at du får en SMS med info om hvor du skal møte venninnen din. Da vises SMS et lite blått ikon. Trykker du på denne får du opp alternativer som å lagre dette i kalender, slå opp på internett eller på Google Maps. Denne slet jeg med å få til å fungere, og fant den heller ikke brukerveiledningen. Dermed er jeg usikker om denne fungerer i Norge selv om de markedsfører denne featuren.

Større ikoner på startskjermen
En annen ting man kan gjøre er å øke størrelsen ikonene på startskjermen til det dobbelte. Er det et ikon du bruker ofte eller du ofte bommer på, så kan denne funksjonaliteten hjelpe deg.

Er det mye støy rundt deg har mobilen en Smart ringetone som øker volumet ved mye bråk. En annen ting er at ringetonen kan «fades» ut når du løfter telefonen når det ringer.

Det er ikke så mye nytt når det gjelder egne apps som er utviklet og følger med fra LG.

Gjestemodus
Ønsker du å vise telefonen din for andre med forhåndsdefinerte program? Da er dette tingen. Her kan du for eksempel legge til apper til kidden din slik at du har litt kontroll.

Audio Zoom
Hvis du filmer i et rom hvor det er flere mennesker kan du zoome deg inn til den personen du ønsker at lyden skal fokusere på. Denne fungerte passe tilfredsstillende, men her ble jeg ikke imponert.

Dra programmer til siden
Trenger du å komme tilbake til startskjermen uten å forlate programmet du er inne i? Da kan du plassere tre fingre på skjermen og dra den mot venstre. Tilsvarende kan du dra den tilbake til høyre for å komme tilbake. Dette må jeg innrømme føltes litt tungvint ut.

Fjernkontroll på alle enhetene dine hjemme
Som Samsung S4 og HTC One har også denne telefonen en fjernkontroll til alle dine enheter i hjemmet. Og det er vel dette som er en av grunnene til Logitechs Harmony kommer til å fases ut.

Oppsettet med å legge til anlegg som TV og dekoder er enkelt. Den lar deg også lage din egen universale fjernkontroll. Liker du å bygge Lego og å tilpasse er denne ideell fordi den lar deg legge til knapper og tekst. Ulempen er hvis du bare vil at alt skal funger uten å ta hensyn til dette. En annen svakhet er at den ikke viser hva som er på tv-en, favoritter basert på sjangre og interesser. Her finnes det andre apper for dette.

Lagringsplass
Totalt er det plass til 25GB. Dette burde holde i massevis. Allikevel savner jeg muligheten til ekstra lagringsplass med microSD.

360-kamera
Kamera lar deg slette uønskede objekter og ta flere bilder i ett slik som HTC One. I tillegg til panoramabilde tar denne bilder 360-grader.  Tar du «selfies» er dessuten knappen bak lettere å bruke.

Oppsummering
Positivt er kameraet, store ikoner, gjestemodusen og brukervennligheten ved å ha knappene bak. Sistnevnte tar litt tid å venne seg til. Minus får den for funksjoner som reklameres for men ikke fungerer tilfredsstillende. Da tenker jeg på Text Link og Audio Zoom. Er du opptatt av ytelse på hardware er telefonen hakket bedre enn en Samsung Galaxy S4. Den har mange nyttige finesser og er en god utfordrer til S4-en. Den har mange funksjoner som du også finner hos konkurrenter. Men så har den NFC slik at du snart kan bruke mobilen som lommebok. Ser du på pris og hva du får for pengene er dette et godt valg.

LG G2 får du kjøpt i Telenors nettbutikk.