Sånn jobber jeg: Heidi Nordby Lunde

Stortingskandidat for Høyre, Heidi Nordby Lunde, også kjent som bloggeren Vampus, har gitt opp å skrive to do-lister. – De blir bare fulle av alt mulig som jeg har lyst til å gjøre, men aldri kommer til å rekke. Det som må gjøres klarer jeg å holde orden på i hodet og dagene planlegges ofte i kalenderen.

Dagen starter relativt rutinepreget for en samfunnsengasjert Lunde, med nyheter, politisk kvarter og en tur innom eposten. Så blir planene for arbeidsdagen lagt, og selv om det er spesielt å drive valgkamp, er det ikke uvanlig at hun må ta ting litt på sparket.

– Jeg er rett og slett ikke veldig strukturert, selv om jeg har forsøkt mange ganger. Lister og task management systemer fungerer ikke, de ender bare med å vokse meg over hodet, og etter hvert har jeg blitt vant til å planlegge dagene i kalenderen eller å forholde meg til deadlines. For meg er det en god løsning. Jeg liker litt press, jeg er rask når jeg må og leverer best når jeg løper. Sånn har jeg egentlig alltid vært, også da jeg jeg var i HP eller i Easybring, der jeg har jobbet som kommunikasjonssjef de siste årene.

En valgkamp er både orden og kaos på en gang, og Heidi Nordby Lunde sine oppgaver er en blanding av planlagte debatter og arrangementer og ting som må håndteres på direkten. Fra plass nummer 7 på Høyres Hus, en improvisert kontorpult og en enkel stol, skriver hun debattinnlegg, blogger og forbereder seg på dagens oppgaver.

– Forberedelser er nøkkelen til en god flyt for meg. Jeg opplever stress, jeg som alle andre, men hvis jeg ikke føler at jeg har kontroll eller vet hva som skal skje, blir det ubehagelig. Derfor bruker jeg en del tid på å sette meg inn i forskjellige temaer, er opptatt av å kjenne agendaen på møtene jeg deltar på og vil gjerne vite så mye som mulig før jeg skal i ilden. Samtidig er jo også politikkens natur at man må klare å ta en del på sparket – men det er også noe man kan trene seg på å håndtere.

– Fordi jeg er klar over at jeg ikke alltid er like fokusert, prøver jeg å motvirke det ved å være bevisst på hvordan jeg bruker sosiale medier og hvordan jeg konsumerer informasjon. Jeg leser The Economist bakfra hver uke, prøver å bruke Twitter til å skaffe meg oversikt over nyhetsbildet og leser bevisst artikler og bøker som handler om tema jeg ønsker å være oppdatert på. Hvis jeg trenger å lese noe helt annet finner jeg jeg det i løpet av noen sekunder på Twitter.

Et høyt tempo til tross, stortingskandidaten vet også godt hvordan hun skal roe ned og finne hvilepulsen. – Sofaen og TV er undervurdert, og for meg er det også noe som må prioriteres i perioder og når anledningen byr seg. Akkurat nå er det selvfølgelig full fart og all ledig tid fylles med valgkampaktiviteter, men jeg er veldig klar over at batteriene også må lades. Og den 10. september, dagen etter valget, blir vi sikkert forkjølet absolutt alle vi som sitter her, ler Heidi Nordby Lunde til slutt.

Heidi Nordby Lunde