Skyfri himmel

Skytjenestene har gitt meg en skyfri himmel

For drøye 25 år siden begynte jeg i min første jobb, i IT-bransjen. Senere jobbet jeg også noen år i Teleocm-bransjen. Totalt ble det over 15 år innen IT og Telecom. De siste 6 årene har jeg drevet et lite management consulting-selskap tuftet på prosesser og verktøy for at mellomstore og store selskaper skal få vekst. Vi har hatt mye å gjøre.

Men det evinnelige spørsmålet om hva gjør man med IT og telecom-løsninger når man er et lite selskap stilte også vi oss når vi startet opp. Vi trengte den siste teknologien og den beste supporten for å kunne fungere internt og ikke minst i forhold til våre kunder. Vi er helt avhengig av IT og telecom, men vi har ikke ressurser til å ha en IT-avdeling og den type kompetanse. Og stadig kommer det nye løsninger som vi ikke har tid til å sette oss fullt inn i og ennå mindre kunne teknologisk.

Vi valgte først Microsoft BPOS som senere ble Microsoft Office 360. Med den løsningen, sammen med en supportavtale og innkjøp av alle PCer, mobiltelefoner og andre «duppedingser» ett sted slapp vi unna alle problemene, ville det vise seg.

Vi har hatt løsningen i over fem år nå og under den perioden har vi hatt tre feil, som alle er blitt løst «remote» ved at en supportperson har overtatt styringen av PC-en via nettet og rettet feilen. Tre feil på fem år er bare helt utrolig. Supporten og feilrettingen tok under en time hver gang. Overraskende for en som har jobbet i bransjen i mer enn 15 år.

Vi trenger ikke å tenke på noe innenfor IT, vi får alt løst av andre, og vi trenger nesten ikke support fordi løsningen er helt overraskende stabil. Og toppen av kransekaka er at vi har alt dette, den beste teknologien og den beste supporten uten at det har kostet oss mer enn det en småbedrift skal betale, men med en storbedrifts standard på løsninger og support.

Hadde noen fortalt meg for 25 år siden, eller bare 10 år siden, at det gikk an å betale småbedriftspris for storbedriftsløsninger og support så hadde jeg med min lange fartstid og betydelige erfaring fra IT- og telecom-bransjen smilt vennlig og sagt at det er ikke mulig. Det er ikke så lenge siden vi ikke hadde kunnskap om at disse «skytjenestene» skulle bli til, og ennå mindre fungere så driftssikkert og så sikkert som det de gjør.

Vel, jeg får komme meg tilbake til kundene mine, de vil gjerne vokse mer, det har jeg tid til å hjelpe dem med, for IT og telecom fungere slik at ingen tid (og lite penger) går med til det.

Ha en riktig «skytjeneste» fri himmel du også 🙂