Samsung Galaxy Note 2: Pennen forandrer verden – igjen?

Her om dagen falt det plutselig en Galaxy Note 2 ned på pulten min. Android-telefoner har ikke helt overbevist meg før (nå bruker jeg Windows Phone) –  vil dette være telefonen som endelig imponerer meg?!

Galaxy Note 2 støtter det meste, blant annet 4G og HD-voice. Dermed skulle det ikke være spesifikasjonene det skulle stå på. Til vanlig bruker jeg Nokia Lumia 920, som jeg er veldig fornøyd med.

Det er ikke å komme unna å legge merke til størrelsen på Galaxy Note 2. Selv jeg som bruker en forholdsvis stor telefon, er Note 2 mye større. Selve størrelsen på skjermen liker jeg, på tross av at jeg sliter litt med å rekke rundt på hele skjermen når jeg kun bruker en hånd. Jeg synes ikke telefonen ble for stor for min del, den passer ned i bukselommene og i jakkelommene uten noen problemer. Telefonen veier heller ikke så veldig mye i forhold til størrelsen.

En ting som jeg ikke har likt tidligere på Android-telefoner er at det har vært veldig masse man er nødt til å ta stilling til som en bruker av telefon ikke nødvendigvis har lyst eller vet at man bør gjøre. På Galaxy Note 2 derimot var det ganske enkelt å komme i gang med å bruke telefonen, samt å sette opp e-post og kontaktene. Så hvis du ikke ønsker å bruke en hel uke på alle mulige innstillinger, så skal du vite at det ikke lenger er nødvendig.

En ting som jeg ikke ble fullt så imponert over var synkroniseringen av e-post, den var ikke så problemfri. Av en eller annen grunn så ville ikke telefonen synkronisere all e-posten min. Selv når jeg begrenset til å hente e-post kun for de siste 2 ukene, så ble ikke all e-posten hentet. Om dette er et problem på telefonen eller på e-post serveren vet jeg ikke, men det fungerer uten problem på min andre telefon. Telefonen kom forresten med Android versjonen Jelly Bean, 4.1.2, dessverre ikke med versjon 4.2.2 som Samsung Galaxy S4 blir levert med.

En ting jeg var spesielt nysgjerrig på var stylusen (eller pennen) som følger med telefonen, da Samsung reklamerer med at «pennen forandrer verden – igjen». Første tanken min var at dette er kun en gimmick, enn at den ville forandre min verden slik Samsung har
reklamert med. Samt at den ville være en morsom detalj istedenfor at den ville være med på å bruke telefonen
mer effektiv.

Så jeg startet med å leke meg med å klippe ut ting fra hvor som helst jeg befant meg på telefonen, deretter å lime det i en e-post, legge ut på Facebook eller
på Twitter. Etter ca 10 minutter, så var det ikke like morsomt.

Siden pennen ikke alene klarte å selge seg inn hos
meg, ved å kunne klippe og lime eller ved å skrive
notater med pennen, tok jeg turen på nettet for å se om det var noen tips og triks på hvordan man kunne bruke pennen smart.

Og det gjorde det, jeg ble overrasket over hvor sentral pennen på Galaxy Note 2 er. Det at den kan «klippe ut» er bare en liten brøkdel av hva pennen kan.

En ting som jeg likte spesielt med pennen var muligheten for å bruke hurtigkommandoer, både de som var forhåndsdefinert og at man kunne lage sine egne hurtigkommandoer.

En annen funksjonalitet som jeg absolutt ser en framtid for ved bruk av pennen er at jeg kan skrive under på f.eks. kontrakter direkte på telefonen. For min del så syntes jeg at det var et stort pluss, som jeg tror kan være med på å effektivisere hverdagen til flere.

Samsung sin S-Voice, samme som Siri på iPhone, fungerte forholdsvis greit. Dessverre støtter den ikke norsk, så per nå gir ikke den funksjonaliteten meg veldig mye. For øvrig synes jeg det samme om Siri på iPhone.

Jeg syns absolutt at Samsung Galaxy Note 2 er en god telefon som gir brukeren masse muligheter, kanskje for mange muligheter for noen. Pennen ble jeg positivt overrasket over, men den er en tilvenningssak også. Den forandrer dessverre ikke verden, selv om Samsung sier så. Selv blir jeg nok å holde meg til Nokia Lumia 920 med Windows Phone også i tiden fremover.

Stor. Samsung Galaxy Note 2 er en stor telefon, men egentlig ikke så mye større enn Nokia Lumia 920 som flankerer den. De veier også like mye, så Lumiaen føles derfor mer klumpete. Lengst til venstre står det en iPhone 4S.
Stor. Samsung Galaxy Note 2 er en stor telefon, men egentlig ikke så mye større enn Nokia Lumia 920 som flankerer den. De veier også like mye, så Lumiaen føles derfor mer klumpete. Lengst til venstre står det en iPhone 4S.

Du kan kjøpe Samsung Galaxy Noe 2 i Telenors nettbutikk.