HTC One – den beste musikk og multimediemobilen

I vel fire år har jeg vært trofast iPhone-bruker, og har knapt ofret Android-verdenen en tanke. Men da jeg nå fikk tilbudet om å teste HTCs nye toppmodell One var jeg likevel ikke vond å be. For med denne elegante telefonen har HTC satset på virkelig god lyd og bildekvalitet. Dette har gjort anmelderne fulle av lovord og fått dem til å trille seksere på terningen.

Førsteinntrykket av HTC One er først og fremst størrelsen. Den nye modellen er 4,7 tommer stor og ligger godt i hånda. I tillegg er mobilen er overraskende lett. Designet er elegant og stilrent.

Å sette opp telefonen er enkelt, i hvert fall hvis du, som meg har en iPhone fra før av. Den støtter også oppsett der en kan overføre fra en gammel HTC til en ny, og det ligger instruksjonsvideoer på HTC’s hjemmeside om å gjennomføre oppsett.

Siden alle smarttelefonene jeg har vært borti tidligere har vært fra samme merke, og min oppfatning av Android-teknologi har vært preget av at jeg synes de er litt bakpå, ble jeg positivt overrasket over brukervennligheten i overføringen ved hjelp av HTC Sync Manager.

Det er tydelig at HTC har prioritert hurtig responstid i den nye modellen. Navigeringen er en drøm, uansett hvor mange programmer som brukes på en gang. Skjermen, på 4,7 tommer og med 1920 x 1080 piksler, er krystallklar og uten sidestykke. Imidlertid har jeg et problem med navigeringen, da telefonen rett og slett er for stor for hånda mi. Jeg har allerede gitt opp for eksempel å skrive facebookmeldinger på telefonen, da det som regel ender med at jeg kommer borti en pop-up meny nederst med tomlen i et forsøk på å strekke den til å komme til helt opp i hjørnet. Sånt er irriterende og ødelegger for brukeropplevelsen.

Et nytt konsept for HTC er den såkalte Blinkfeed’en. Med ett klikk blir hjemmeskjermen en strøm der du ser oppdateringer fra sosiale medier, kalender og annet. Stilig, men ikke nødvendigvis mitt førstevalg for å oppdatere meg i sosiale medier. Hadde jeg kunnet legge inn hvilke oppdateringer jeg selv ønsket, fremfor å være prisgitt HTCs standardløsning, hadde det nok vært en bedre applikasjon.

Lydkvalitet er noe HTC har satset på, og den er langt over gjennomsnittet og enda litt til. Telefonen har innebygde forsterkere, i tillegg til høyttalere over og under skjermen, som gjør at lyden kommer i stereo. Dette gjør det langt mer behagelig å for eksempel se videoklipp på telefonen. En god lydopplevelse får man også av å bruke de medfølgende hodetelefonene. Jeg hører spesielt forskjell ved å høre musikk på lavt volum. Et svært godt lydbilde, selv uten dyre hodetelefoner.

Kamerafunksjonen er også et område der HTC One skiller seg ut, og i stedet for å gyve på med antall megapiksler har de rett og slett redusert antallet piksler drastisk. Dette er fordi man med færre piksler gir hver enkelt piksel mer lys, og slik sett får man tatt gode bilder under dårligere lysforhold. I tillegg er det en innebygget bildestabilisator som gjør bildene skarpere i dårlige lysforhold. Det finnes også justerbare filtre til rådighet, og man har en egen nattfunksjon. På toppen av det hele har den også en innebygd HDR-funksjon, som gjør det lettere å ta detaljerte bilder i vanskelige lysforhold.

En annen bildefunksjon er tilleggstjenesten Zoe. Kort fortalt tar Zoe seriebilder samtidig som det tar en tre sekunders video. I teorien en grei funksjon, men personlig synes jeg det blir litt styrete til hverdags, spesielt med all plassen disse bildene og videoene ender opp med å ta. Men sikkert kjempegøy på ferie!

Batteriet skal i følge produsenten ha “den lengste levetiden til nå”, uten at den er spesielt imponerende. Batteriet må som regel lades hver natt.

Det må også nevnes at da jeg begynte å bruke min splitter nye HTC skrudde telefonen seg av hver eneste gang den ladet. For en så dyr telefon synes jeg det er helt uholdbart. Selv om HTCs pressekontakt forsikret meg om at hun ikke hadde hørt om problemet før gir det en dårlig magefølelse. For all del, det var en enkel løsning på det hele (skru av og på), men slike glipper er ikke spesielt tillitsvekkende.

Konklusjon:
Alt i alt er HTC One en svært god telefon, med høy kvalitet på lyd- og bildeløsninger. Skjermen er fantastisk, og responstiden likeså. At den i tillegg har støtte for 4G og NFC-teknologi er et stort pluss i boken.

Like brukervennlig som iPhone er den ikke, men den er ikke langt ifra heller. Telefonen har stort sett vært enkel og grei i bruk. Men hvorvidt jeg er omvendt gjenstår ennå å se.

Du kan kjøpe HTC One her