Gjør nettbrettet klart til ferien

Sommeren er her, og med avslapning som førsteprioritet på agendaen gleder vi oss til bare føtter, sol på kroppen og lange, late dager.

Men er du som meg, nyhetsjunkie og glad i å være pålogget, er det greit å ta med seg noe annet i tillegg til smarttelefonen på tur. Spesielt nå, som Telenor har lansert smarte surfepakker som gjør det trygt å surfe, selv i utlandet.

Selv kan jeg ikke tenke meg å reise på ferie uten min nye favoritt-gadget, Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE, som sikrer meg superrask surfing uansett hvor jeg befinner meg.

Disse appene er mine andriod-favoritter for en avslappende sommer:

Warmly (10,-)
Er du B-menneske og synes det er et slit å bli brutalt vekket av den medfølgende vekkerklokka på mobilen? Etter å ha prøvd alt av alternative vekkerklokker har mitt valg falt på denne herligheten.

Warmly vekker deg med en lyd du velger selv, for eksempel kaffetrakteren, et fresende speilegg i stekepanna, eller undertegnedes personlige favoritt: fuglekvitter og mjauing. Det er rett og slett en fryd å våkne av lyden begynner lavt og går høyere, men også det at jeg konsekvent tror at det er et lite fuglekor som kvitrer utenfor vinduet mitt, selv om nærmeste nabo er en byggeplass.

GoodReads (gratis)
Kommer du i beit for sommerlektyre er dette appen for deg. Her kan du bli anbefalt nye titler ut fra de bøkene du liker best, se hva andre anbefaler og lage en liste over de neste bøkene du har lyst til å lese. På denne måten kan du stole på at du alltid har en god bok for hånden.

Pocket (gratis)
Denne appen gjør det mye enklere å legge bort nettbrettet, selv om du har kommet over en spennende artikkel eller nettside. Finner du noe på nettet som du har lyst til å lese, kan du putte det i Pocket, og spare det til senere.

Zite (gratis)
Zite er et online magasin der du kan stille inn hva slags interesser du har, og det vil bli oppdatert daglig, tilpasset dine interesseområder. I tillegg kan du gi tommel opp eller ned til artiklene, og siden vil bli enda bedre tilpasset dine behov.

Netflix (avhenger av abonnement)
Nesten en selvfølge, men må likevel nevnes. Med netflix på tablet’en har du alt du trenger. Enten du er på hyttetur i regnvær eller plutselig blir syk på reise er det fint å ha en backup-plan bestående av gode filmer og serier.