10 tips og triks til din Samsung Galaxy S4

Etter å ha brukt Samsung S4 i snaut en måned har jeg blitt begeistret nok en gang. Mye av det som er nytt er hånd- og øyefunksjoner hvor du slipper pølsefingresyndromet.

Jeg må innrømme at jeg ikke kommer til å bruke alle funksjonene, rett og slett fordi det ikke passer mine vaner. På en annen side er det enkelte funksjoner som gjør hverdagen min lettere.

Finner du ikke funksjonene som er beskrevet bør du ha lastet ned siste versjon av Jelly Bean 4.2.2

Samsung-Galaxy-S411. Sjekk om du har fått ubesvarte anrop med håndflaten.
Hvis du ikke orker å bruke skjermlåsen kan du dekke skjermen med håndflaten. Ha den over i ett sekund og fjern den. Da vil du se om du har ringt deg eller sendt deg en SMS. Du kan sjekke om noen har ringt ved at telefonen vibrerer når du løfter den.

Slik gjør du for å sjekke anrop og SMS: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Bevegelser og gester > Luftbevegelse > Bevegelse og gester > Luftbevegelse > Hurtigblikk

Slik gjør du for å få Smartvarsel. Gå til Innstillinger > Min Enhet > Bevegelser og gester > Luftbevegelse > Bevegelse > Smartvarsel.

2. Les mail ved å vippe opp og ned på hodet eller vippe telefonen.
Å gjøre dette på bussen ser kanskje ikke så smart ut. Her må jeg innrømme at folk ser litt rart på meg når jeg nikker opp og ned på hodet samtidig som jeg ser på mobiltelefonen. Så her vil jeg heller anbefale å vippe skjermen frem og tilbake for scrolle. Da slipper folk å tro at jeg er utrolig enig i artikkelen jeg leser.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Smartskjerm > Smartrulling > Vipper hodet/ Vipper enheten.

3. Sperr for varsler og samtaler om natta.
Nattesøvnen er viktig, det tror jeg de fleste er enige i. Når det plutselig ringer klokka 02:00 på natta og du skal opp om fire timer kan det være greit å ikke bli vekket. Særlig hvis det er samme notoriske personen som ringer hver natt. Du kan også legge inn dine nærmeste på tillatte kontakter slik at de kommer frem dersom det er prekært. I tillegg har du mulighet til å deaktivere varsler og LED-lampene slik at du ikke våkner av at de blinker.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Sperremodus.

4. Forhåndsvis meldinger, bildegalleri eller kalenderinfo.
Personlig syns jeg denne er mest nyttig på meldinger og S Planner. Spesielt hvis du har mottatt en del meldinger kan det være ok å bare svipe pekefingeren over de i meldingsvindut. Da får du en kjapp oversikt. Samtidig kan denne også være too much og litt i veien i blant når du ikke ønsker å bruke den.

Slik gjør du: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Bevegelser og gester > Luftvisning > Forhåndsvisning av info.

5. Ring en du nettopp har lest en SMS fra uten å trykke på en knapp.
Se for deg at kompisen din har to billetter til cupfinalen du har sikla på. Han sender ut en felles SMS til alle gutta med førstemann til mølla. Hva går kjappest? Å løfte telefonen til øret i stedet for å bruke to til tre tastetrykk. Denne fungerer også om du er inne på en spesifikk kontakt.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Bevegelser og gester > Luftbevegelse > Bevegelse > Direkteanrop.

6. Mobilen som trygghetsalarm.
Jenter setter sikkert pris på denne når de er på vei hjem alene fra byen midt på natta og det plutselig kommer en skummel person bak deg. Trygghetsikringen sender en standard nødmelding til alle dine predefinerte kontakter. Du kan også skrive om nødmeldingen selv. I tillegg tar den bilder med kameraet foran og bak og sender GPS-koordinatene dine. Samtidig som alt skjer tar den opp lyden.

Slik gjør du for aktivere Sikkerhetsassistanse/Trygghetsikring. Hold volum opp/ned i 3 sekunder.

Slik gjør du for legge til nødkontakter: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Sikkerhetassistanse > Nødkontakter > Legg til en kontakt

7. Hold fingeren på skjermen innenfor det røde feltet for å sveipe/bla mellom sidene.
7. Hold fingeren på skjermen innenfor det røde feltet for å sveipe/bla mellom sidene.

7. Bla kjappere mellom sidene.

Hvilken fane var det jeg hadde lagt widgeten til
været på? Var den på fane fire eller syv? Å sveipe til høyre og venstre kan være tungvint hvis du har hele syv faner.

Slik gjør du: Hold fingeren inne på baren og dra fanene
til venstre eller høyre (se illustrasjon til høyre).

8. Dobbel klokke når du er i utlandet.
Å ringe hjem til Norge når du er i Thailand på dagen er ikke alltid like lurt. Som mange vet
finnes dobbel klokke som en widget på startskjermen Det nye er at den også kan legges til skjermlåsen.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Skjermlås > Widgeter for skjermlås > Dobbel klokke

9. Se på videoer uten å gå glipp av noe.
Se for deg at kjæresten din er oppgitt og klager
over at du ikke hører på henne. Hun prøver å nå frem til deg mens du er oppslukt av det kule YouTube-klippet du fikk av kompisen din. Du blir dermed nødt til å snu deg og snakke med henne. Plutselig er videoen ferdig og du fikk ikke med
deg poenget. Med Smartpause settes videoen
på pause og du går ikke glipp av noe.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Smartskjerm > Smartpause

10. Flytt bilde opp ned eller til siden med en finger.
Når har du bruk for dette? Dersom du ønsker å zoome inn på et bilde og se detaljene rundt omkring. Da flytter du bare bilde ved å plassere en finger på bilde og bevege telefonen i den retningen du ønsker å flytte bilde på. Igjen kan dette se teit ut hvis du sitter på bussen.

Slik gjør du for å aktivere: Gå til Innstillinger > Min Enhet > Bevegelser og gester > Luftbevegelse > Bevegelse > Navigere i et bilde.

Mange av tipsene på S3-telefonen gjelder også for S4 Her finner du to relaterte innlegg:

10 tips og triks for din Samsung Galaxy

10 nye tips og triks til din Samsung Galaxy S3

Du kan kjøpe Samsung Galaxy S4 her