Office 365

10 gode grunner til å velge Office 365

Office 365 er Office-pakken levert som en skytjeneste. En løsning som er midt i blinken for bedrifter som ønsker oppdatert programvare, men ikke ønsker å drifte dette selv.

Det du i praksis gjør er å outsource ansvaret for Office-pakken og kontorstøtte. Fordelene er mange, her er 10 gode grunner til at Office 365 er en utmerket tjeneste:

1. Sikkerhet
Office 365 inluderer et antivirus fra flere forskjellige leverandører, og fordi dette er en løsning som ligger i nettskyen vil den alltid være oppdatert med siste versjon. Det betyr sikrere e-post for deg.

2. Stabilitet
Microsoft garanterer 99,9% oppetid for Office 365. Med flere datasentre rundt omkring i verden har Microsoft alltid en backup om et av sentrene skulle ha nedetid – kundene blir overført til et som er oppe om et skulle falle ned, med så lite forstyrrelse for brukeren som mulig.

3. Office Web Apps
Med Office Web Apps kan du logge deg på og endre dine Office 365-dokumenter fra andre datamaskiner. Så lenge du har dokumentene dine lagret i skyen kan du få tilgang til dem fra hvor som helst, også på maskiner uten Office 365. Du har også tilgang til dokumentene dine fra de aller fleste nye mobiltelefoner og nettbrett. Office 365 er plattformuavhengig.

Med Office Web Apps kan du lese dokumenter og gjøre en del endringer av dokumenter fra omtrent hvor som helst, også fra mobiltelefoner og nettbrett.
Med Office Web Apps kan du lese dokumenter og gjøre en del endringer av dokumenter fra omtrent hvor som helst, også fra mobiltelefoner og nettbrett.

4. Kompatibelt
Skal fungere på det meste av operativsystemer, inkludert eldre Windows-versjoner og nyere Mac-versjoner.

5. Alltid oppdatert
Brukere av Office 365 vil alltid ha de nyeste og mest oppdatert versjonene av produkter som Exchange, Lync, SharePoint, Excel og Word.

6. Single sign-on
Aksess til Office 365 kan settes opp slik at når dine ansatte logger seg på bedriftens server er de også logget på Office 365.

7. Exchange Online
Exchange Online gir deg en e-postserver i skyen uten kostnadene det innebærer å drive en slik server selv.

8. SharePoint Online
SharePoint Online er et bra verktøy som gjør det lettere å samarbeide i et team, gruppe eller avdeling. Flere personer kan jobbe i det samme dokumentet samtidig, noe jeg personlig liker veldig godt. Ofte er man flere som sammen skriver en rapport, lager en presentasjon eller skriver en brosjyre eller årsrapport.

Dokumenter kan også jobbes med offline og så blir de synkronisert når du er online igjen. Så du trenger ikke være online hele tiden for å jobbe effektivt.

I Offce 365 kan du jobbe sammen med andre i det samme dokumentet. Dette gjør det mye enklere å samarbeide.
I Offce 365 kan du jobbe sammen med andre i det samme dokumentet. Dette gjør det mye enklere å samarbeide.

9. Lync Online
Lync er kommunikasjonsdelen av Office 365. Med Lync Online kan brukerne sende lynmeldinger til hverandre. Ringe til hverandre, ha videosamtaler og sette opp videokonferanser med fellesvisning av presentasjoner, dele skjerm med hverandre osv.

10. Microsoft
Microsoft har tradisjoner med å levere tjenester til bedrifter, tjenester som har en lang levetid. Konkurrentene som leverer skytjenester har rett og slett ikke den samme tyngden bak merkevaren sin som det Microsoft har. Microsoft føles tryggere og mer solid enn f.eks. Google. Google lever av reklame og hvem vet, kanskje Google Apps er det neste prosjektet fra Google som blir lagt ned.

Jeg har lenge brukt Google Apps og har hatt og har fortsatt stor sans for det. På mange måter var det Google som var innovative og Microsoft har diltet etter. Men skal du ha en løsning for en bedrift med den sikkerheten og tryggehten en bedrift krever er nok Office 365 en mye bedre løsning enn f.eks. Google Apps.

Ønsker du mer detaljert informasjon om Office 365 finner du det på telenor.no.

Kilder:
http://www.techrepublic.com/blog/10things/10-reasons-why-microsoft-office-365-rocks/1929