4G på hytta – ikke glem PCen hjemme i påsken

Hadde du tenkt å legge igjen PCen hjemme i påsken. Glem det? Med 4G-dekning på hytta kan du nå se på Netflix eller andre krevende applikasjoner på fjellet.

Hvorfor er det så bra med 4G på hytta?
4G er så raskt at mange opplever det som raskere enn sitt eget faste bredbånd. Men det avhenger av dekningen der du befinner deg og hvor mange andre som er på 4G-nettet samtidig som deg. Hvis i verste fall hele Trysil er på Telenors nett samtidig og alle skal se på Netflix vil du nok oppleve at det ikke var så raskt likevel. Men sjansen er stor for at du har 4G-nettet litt for deg selv foreløpig.

Med 4G-dekningen på plass på hytta trenger du ikke stå og stampe i køen lenger på fredag og søndag på vei til og fra hytta heller. Hjemmekontor fra hytta er nå fullt mulig.

Hva betyr 4G på hytta i praksis?
En kan jo si at 4G gjør at all trafikk over nettet går raskere og at kapasiteten blir større, men det er først og fremst for underholdning og multimedia at jeg ser de store mulighetene (foreløpig) med 4G:

• Mulighet for å se video over mobilnettet i HD-kvalitet
• Videosamtaler
• Se TV i HD-kvalitet
• Spille multiplayerspill

Med 4G på hytta kan ungene drive med alt det de driver med hjemme også på hytta. Potensialet for familiefred øker betraktelig. Om ikke vri åtter, amerikaner eller bridge er noe for deg har jo også du litt mer underholdningsmuligheter enn før.

Hva trenger du?
4G er egentlig flere ting. Det er raskere nett på mobilen din (4G-kombatible telefoner får du her), nettet på mobilen kan også deles med andre, men da kan du ikke snakke i telefonen samtidig. Om flere i familien er på nett samtidig anbefaler jeg Telenors 4G-ruter, den gir også bedre Wi-Fi enn en telefon gjør. Den siste muligheten er et eksternt eller internt 4G-modem til PCen.

Vil du sjekke om du har dekning kan du bruke vårt dekningskart.

Du kan bestille 4G til ditt mobilabonnement eller et eget mobilt bredbåndsabonnement.

Mer om 4G
Test av mobil 4G-ruter
Hvilken 4G-telefon bør du kjøpe?
4G også i lomma
Spørsmål og svar rundt 4G
4G – en helt ny verden av trådløs kommunikasjon
Hva er 4G og hva betyr det for din bedrift?